Tirolinfo Blog

Tweede huis in Oostenrijk

Voor de mensen die van het buitenleven houden is Oostenrijk het perfecte land. Oostenrijk is een land dat geschikt is voor activiteiten in de wintermaanden, maar ook voor activiteiten in de zomermaanden. Oostenrijk wordt vaak gezien als een vakantiebestemming, maar misschien heb je interesse om een eigen huis te kopen in dit prachtige land.

Internetten tijdens wintersport

Het duurt niet lang meer, en tal van Nederlanders gaan op wintersportvakantie naar de wintersportlanden, veelal nog wel in Europa. Dat is op zich natuurlijk een ontzettend leuk iets, want de meeste mensen gaan toch naar de wintersport omdat ze graag willen skiën, roddelen of langlaufen.

Maar toch blijkt dat veel vakantiegangers niet overal rekening mee hebben gehouden.

In veel landen binnen Europa is de internettoegang namelijk niet zo goed geregeld als in Nederland. Laptop, tablet en mobiele telefoon gaan echter wel bij de overgrote meerderheid van de Nederlanders mee op vakantie. Je moet immers wel het thuisfront op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de vakantie, of van datgene dat je bij het eten op je bord hebt gekregen.

Lente in Oostenrijk

De winter is vaak lang in Oostenrijk, en dat hebben wij meteen de eerste winter meegemaakt, toen we net een week waren verhuisd naar Sautens in Tirol.

De eerste week, dat viel allemaal wel mee. Het was weliswaar nat, en niet echt warm, maar de tweede vrijdag in Oostenrijk, schrokken we toch best wel.

Allereerst werden we tegen zes uur wakker van een hels kabaal op straat, iets wat we als Nederlanders nog nooit hadden gehoord.

De reden? De sneeuwschuiver kwam door de straat, want er was een enorme bult sneeuw gevallen. En het bleef die dag maar sneeuwen, met als resultaat dat er meer sneeuw in 24 uur tijd viel, dan dat wij in ons hele leven hadden gezien.

En die eerste winter bleef het maar sneeuwen, met als resultaat, dat er in totaal rond de anderhalve meter sneeuw viel, en we in april nog tussen de resten sneeuw zaten.

Toegegeven, de witte winters zijn bijzonder mooi in Tirol, maar veel sneeuw is soms best wel lastig. Het kan enorm koud zijn, met temperaturen rond de -30 als je 's ochtends vroeg buiten een sigaretje aan het roken bent.

Maar, die koude en witte winters hebben natuurlijk ook wel een paar voordelen.

De paden op,

de Alpen in met Holland Doc 24

Van zaterdag 19 tot en met 25 februari

Nederlanders grijpen de krokusvakantie aan om massaal op wintersport te gaan. Ingepakt in dikke skipakken vlokken ze samen in de Zwitserse, Franse, of Oostenrijkse Alpen om de bergen af te sjezen en te après-skiën. Thuisblijvers van de jaarlijkse wintersportvakantie kunnen hun heil zoeken op Holland Doc 24. Een week lang staat het kanaal in het teken van bergen, jodelen, Heidi en Edelweiss.

Bekijk de video

Vanaf de adembenemende Alpen komt Stefan Schwieterts Heimatklänge (2008), een documentaire over drie Zwitserse vocale kunstenaars. Erika Stucky, Noldi Alder en Christian Zehnder combineren ieder op hun eigen manier traditionele Zwitserse muziek met experimentele muziek. Eén ding hebben ze gemeen: ze blijven hun Heimat (vaderland) koesteren en vullen met hun uitzonderlijke stemmen de prachtige Alpen en het Mittelland.

Win een vakantie aan de Achensee

Win een vakantie voor 2 personen (verblijf in een 2 Persoonskamer) in 4 sterren Hotel Sonnalp in Maurach am Achensee, in Tirol.

Beleef onvergetelijke vakantiedagen in Aktiv- und Erlebnishotel Sonnalp in Maurach, aan de zuidkant van de turquoise schitterende Achensee. De indrukwekkende natuur en de rustige en ontspannende omgeving aan de Achensee maken iedere vakantie een onvergetelijke belevenis. Een zomer van zijn mooiste kant. In een huis dat je rondom verwend.

Skiongeluk in Oostenrijk? Eerst betalen!

Op vrijdag 29 janauri heeft (volgens liferadio Tirol) het rode kruis bevestigd dat een gewonde Duitse skiër eerst langs de geldautomaat werd gereden omdat hij niet genoeg geld bij zich had om de rit met de ambulance te betalen.

Reeds eerder werd bekend gemaakt dat de hulpverlenende instanties het zat zijn dat vakantiegangers na hun redding met de noorderzon vertrekken, zonder de rekening voor het redden te betalen.

Een 47-jarige Duitse wintersporter werd daar als eerste "de dupe van". Volgens Fritz Eller van het Rode Kruis werd de Duitser per brancard naar de dichtsbijzijnde geldautomaat gebracht. De reden hiervoor was, dat de Duitser niet genoeg contant geld bij zich had om het ritje met de ambulance van de piste naar het ziekenhuis te betalen.

Omdat de man uit Berlijn geen Europese Ziektekostenkaart bij zich had, vroeg het ambulancepersoneel om een creditcard of een bankomatcard. Na enig treuzelen gaf het Ambulancepersoneel aan, dat zij helaas 230 euro moesten innen voor het transport.

"Dit was duidelijk ongemakkelijk voor het ambulancepersoneel", aldus de gewonde Duitser tegenover de ORF.

Skibindingen moeten terug naar fabrikant

De teenstukken van skiverbindingen van de merken Atomic, Salomon en TECNOpro (Intersport) moeten terug naar fabrikant Salomon SAS. De teenstukken zetten de skischoen mogelijk niet volledig vast in de binding, waardoor die kan losschieten en de skiër kan vallen. De fabrikant vraagt mensen die teenstukken van deze merken hebben, ze bij de dealer gratis om te ruilen voor andere. Dat is maandag bekendgemaakt.

Zondag was al bekend gemaakt dat de teenstukken van Atomic het mankement konden vertonen, maandag kwamen daar de twee andere merken bij. Het gaat om teenstukken die zijn gemaakt tussen juli en oktober vorig jaar. De productiedatum is aangebracht op de plaats waar de teen van de skischoen contact maakt met het teenstuk van de bindingen.

De veiligheidsterugroepactie gaat onmiddellijk in en deze bindingen mogen niet gebruikt worden voordat het teenstuk is vervangen. De fabrikant vraagt eigenaars van de vermelde modellen om hun bindingen bij een erkende dealer van Salomon-, Atomic- of Intersport-skiuitrusting binnen te brengen, waar de betrokken teenstukken kosteloos door het geschikte product zullen worden vervangen.

Winterseizoen Kitzbühel nu al open.

Het ski-seizoen begint in Kitzbühel op 24 oktober - vroeger dan ooit tevoren.

De lage temperaturen in combinatie met ultra-moderne sneeuwmachines en bijna een meter nieuwe sneeuw betekenen dat skiën al mogelijk is in Kitzbühel twee maanden voor Kerstmis.

De zware sneeuwval vult skiërs met enthousiasme en vormt een goede basis voor dit seizoen. Hoewel de geografische ligging van de Kitzbüheler Alpen de sneeuwval hier iedere winter regelmatig en zwaar is, is skiën in oktober toch een primeur in de 80-jarige geschiedenis van de Kitzbüheler kabelbanen.

Nieuwe Tirol Snow Card

De komende winter gaat een grote wens van veel wintersporters eindelijk in vervulling. Met de Tirol Snow Card komt er een nieuwe skipas, voor 77 skigebieden en pisten in heel Tirol. Dat betekent een skipas voor bijna alle skigebieden in Tirol (slechts enkele uitzonderingen werken niet mee aan de kaart).

De Tirol Snow Card gaat 590 Euro kosten voor volwassenen. Dat is best een aardig bedrag, maar volgens Roland Reichmayr van Regiocard kan een dergelijke skipas natuurlijk geen koopje zijn. De kaart geeft immers wintersporters alle vrijheid die ze maar zouden willen.

Top of the Mountain Opening Concert

Katy Perry zal op 28 november 2009, met haar enige concert in Europa, in het centrum van Ischgl het nieuwe winterseizoen in het Paznauntal openen.

Op 27 november 2009 gaan de liften in het dal voor het eerst weer open.

Met dit concert, en deze zangeres, is het Ischgl opnieuw gelukt om met een absoluut Topevenement voor de dag te komen.

Katy Perry zal niet alleen haar reeds bekende nummers ten gehore brengen zoals „I kissed a girl", „Thinking of you" en „Waking up in Vegas", maar exclusief in Ischgl ook enkele nummers van haar nieuwe album ten uitvoer brengen.

Abonneren op RSS - Tirolinfo Blog