Tirolwest ©Tirol Werbung / Gigler Dominik

Tirolwest

Dorpen / Gemeenten


Tirolwest is Stad, land en berg.
Hartelijk welkom temidden van de tiroolse bergwereld.

Tirol West is stad, land en berg.

Hier kun je de regionaliteit en de echtheid van de bergen, de natuur en haar inwoners proeven.

Ga op ontdekkingsreis en beleef de regio met al haar bijzonderheden van héél dichtbij.

Het belangrijkste dorp is natuurlijk Landeck zelf, wat veel nederlanders nog zullen kennen van de berichten over ingesloten dorpen (door de sneeuwval en lawines) van enkele jaren terug.

Inmiddels is er veel gedaan aan de veiligheid voor wat betreft lawines e.d.

Vermeldingswaardig zijn hier het Ski- en wandelgebied Venet, waar je zeker niet alleen ’s winters een erg fijne tijd zult hebben, maar ook zomers kunt genieten van rust, ruimte en een fantastische bergwereld.

Als je naar dit gebied op vakantie gaat, kan je het beste een TirolWestCard aanschaffen (gratis).

Met deze kaart krijg je zomers en ’s winters diverse aanbiedingen en bij verschillende attracties (o.a. Venet Bergbahn) kortingen.

Bijzondere attracties zijn o.a. Slotmuseum Landeck, Archeologisch museum Fliess, de wandelpaden en bruggen bij ‘Tirols mystische Klamm'(hier is de inwerking en de kracht van water op de bergen erg goed te zien) en de ‘Via Claudia Augusta in Fliess.

Wintersport en Bergsport

Geniet-Skigebied Venet
Het Skigebied Venet in Tirol is als sinds lange tijd een klein maar is als skigebied en als geheime tip voor de skiër die wilt genieten, bekend.

Het ademberovende panorama op 36 3-duizenders, heerlijke poedersneeuwafdalingen, Firn skimogelijkheden, perfecte freeridemogelijkheden en pisten zonder file zijn het visitekaartje van de Venet.

Skisafari
De vakantieregio Tirol West ligt temidden in het rijk van de 3-duizenders en is een ideaal uitgangspunt voor een skisafari in één van de bekendste ski-arena´s van Europa – zoals Ischgl, St. Anton, Lech/Zürs… Niet minder dan 11 bekende skiregio´s bevinden zich in een straal van 30 km. van de vakantieregio en garanderen voor een omvangrijk skigenot.

Wandelen
Genieten tijdens het wandelen op de Venet met 365 graden-uitzicht.

Uitzicht op de omliggende bergwereld, zoals de Jakobsweg, de E5 of de adelaarsweg. Het natuurpark Kaunergrat met haar indrukwekkende dier- en plantenwereld maakt de regio tot een wandelparadijs.

Tegelijkertijd is TirolWest ook de regio met de meest culinairische wandelroutes in heel Tirol.

Mountainbike en Fietsen
Met een racefiets, een mountainbike of de E-bike kan je vele fietspaden in de regio Tirol West, zoals de Innradweg, Via Claudia Augusta of de Etschradweg ontdekken.

De regio biedt een veelzijdigheid van fietspaden aan – door haar geografi sche ligging, worden vele verschillende fietsroutes aangeboden en wordt het mogelijk gemaakt om in 3 landen te fietsen.

Wintermagie
Wintersportgenieters beleven tijdens de talrijke winteractiviteiten een heuse magie.

Het geheim van de winter leren kennen op een rustige manier zoals bijv. langlaufen op mooie hoogte loipen, bij sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding van een gids in het natuurpark Kaunergrat of bij gezellige rodel- of skitoeravonden in één van de vele hutten.

Cultuur
Tirol West is het land van kastelen en burchten – meer dan 20 ervan liggen er in en rondom de regio TirolWest en vertellen het verhaal van het verleden.

Het verhaal van de regio vindt je in iedere hoek van de regio. Cultureel centrum Landeck, Musea in Fliess of de ruine Kronburg.

Natuurjuweel

Het natuurpark Kaunergrat, een tirools natuurjuweel, temidden van de natuurparkgemeente Fliess, inspireert door haar unieke dier- en plantenwereld, onvergetelijke themawandelingen in de zomer en de winter het hele jaar door.

Het natuurpark Kaunergrat met de interactieve tentoonstelling ,,3.000m. verticaal“ is zéér zeker een bezoek waard.

Toerisme Tirol West

Adres: Postfach 55 6500 Landeck
Telefoon: +43 5442 65600
Email: info@tirolwest.at
Internet: http://www.tirolwest.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media