Ferienregion Wildschönau ©Tirol Werbung / Krings Maren

Ferienregion Wildschönau

Dorpen / Gemeenten


alsmede de dorpen Afflau, Oberau, Niederau en Thierbach.

In de zomer is de Ferienregion Wildschönau een echt wandelparadijs
Hier vindt de vakantieganger tal van mogelijkheden om de mooiste tijd van het jaar op onvergetelijke wijze door te brengen. Afwisselingsrijk, ontspannend en voor een faire prijs.

In de zomer is de Ferienregion Wildschönau een echt wandelparadijs.

Paragliding en de Hochseilgarten zijn steeds meer in trek, en ’s winters biedt het skigebied maar liefst 128 kilometer skiplezier.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
Tal van wandelmogelijkheden biedt de Ferienregion Wildschönau de echte (berg)wandelaar.

En niet alleen de “ouderwetse” wandelingen. Ook in de winter zijn diverse winterwandelingen mogelijk, en voor diegene die een uitdaging aandurft, zijn er veel mogelijkheden om op sneeuwschoenen door de sneeuw te wandelen.

De regio heeft maar liefst 300 kilometer goed gemarkeerde wandelwegen.

De meest geliefde bergen, en dus ook wandelingen, zijn de Grosse Beil, met 2.309 meter, de hoogste berg in het hoogdal, de Gratlspitz, en de familieberg Kragenjoch.

Bovendien zijn er op 47 almen, mogelijkheden om een hapje te eten, of wat te drinken. Een regio dus, waar genieten erg belangrijk is.

Mountainbike
Het hoogdal Wildschönau is op basis van haar ligging, uitermate geschikt voor mountainbikers.

Jammer genoeg zijn de mountainbikemogelijkheden nog wat beperkt, maar men werkt hard in de regio om meer routes ter beschikking te stellen.

Wintersport
Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, de samenvoeging van twee daverende skigebieden tot één groot wintersportgebied, is een prachtig skigebied, met 128 kilometer piste.

Een redelijk groot skigebied, wat wintersporters veel te bieden heeft. De omgeving is ook een mooi langlaufgebied, met interessante loipen.

Rodelen kan hier ook in de nacht en in de manenschijn.

Wildschönau is vooral een familiebestemming in de wintermaanden, waar je dan ook echt met het hele gezin kunt genieten van de pisten en de vele andere recreatiemogelijkheden en activiteiten.

Erg leuk, is ook het Snowboardfunpark aan de Thalerkogllift op de Schatzberg, in Auffach. Het snowpark heeft onder andere een 130 meter lange halfpipe, een pro jump, een quarterpipe en een funbox.

Bergbauernmuseum z’Bach.

In de Ferienregion Wildschönau zijn een paar zeer leuke bezienswaardigheden en mogelijke uitstapjes.

Er is voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld Bergbauernmuseum z’Bach, een levend museum, het Tiroler Holzmuseum, een prachtig Sculpturenpark, de Bummelbahn en de Bummelzug, ook leuk voor kinderen, en de oude Zlvermijn.

Wildschönau GästeErlebnis Card

Bij deze kaart, zijn veel recreatievoorzieningen al inklusief. Bijvoorbeeld Zwembad, kabelbanen, wandelingen. Bij andere voorzieningen, krijg je korting.

Iedere gast van de regio krijgt de kaart, zonder extra kosten, meteen bij de aanmelding.

Tourismusverband

Adres: Oberau 337
Telefoon: +43 5339 8255
Email: info@wildschoenau.com
Internet: http://www.wildschoenau.com

Accommodaties Wildschönau

In Wildschönau kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

snowtrex.nl (€179,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media