Brandberg


Mayrhofen Hippach

Algemeen

Brandberg, ook bekend als zonnedorp, is een klein gemoedelijk vakantiedorp aan de zuidelijke helling van de Zillergrund. Als belangtijkste deel van het „Hooggebergte-landschapspark Zillertaler Alpen“ is de Zillergrund zeker één van de landschappelijk mooiste bereiken in het Zillertal. Een imposante indruk biedt ook de vaak bezochte berg van de gemeente, de Brandberger Kolm.

In de oudheid was de regio niet bewoond. Het dorp is ontstaan nadat de Salzburger aartsbisschop in de 12e eeuw het gebied cultiveerde door het land door middel van brand te ontginnen. Daar dankt het waarschijnlijk ook zijn naam aan. Destijds waren er vijf veeboerderijen aangelegd, die aan de meijerboerderij pacht en producten in natura moest afleveren. Met het Zuid-Tiroler Ahrntal werd over de bergpassen een ruileconomie in stand gehouden. Brandberg werd in 1350 voor het eerst officieel vermeld, als Pramberg

Infrastructuur

Supermarkten en bakker in de omliggende dorpen. Medische zorg in directe omgeving. Geldautomaten en pinnen bij banken in de omgeving.

Bioscoop in Jenbach.

Skigebied

Skigebied Mayrhofen Zillertal.
Hoogteverschil 630-2.500m
159 kilometer piste, 42 liften.

Wandelen

De omgeving van Brandberg is een wandelgebied bij uitstek. Diverse routes zijn uitgezet in de Ferienregion Mayrhofen - Hippach. Door de unieke ligging in het Zillertal, is het ook makkelijk in de andere regio's te gaan wandelen. Ook wandelingen op de berg, zijn door de zomerdiensten van de verschillende liften makkelijk, en aantrekkelijk.

Mountainbike

In de omgeving van Brandberg (het Zillertal) zijn 800 kilometer mountainbikeroutes uitgezet. Dit enorme aantal kilometers maakt het voor mountainbikrs erg aantrekkelijk om hun sport hier te komen beoefenen. Bovendien zijn er diverse routes bergop en op de bergen, waarbij de bike eenvoudig met de lift kan worden meegenomen.

Wintersport

Skigebied Mayrhofen Zillertal is niet al te ver van Brandberg, en het vervoer naar de skipisten is goed. Maar liefst 159 kilometer piste wachten op de skiërs en snowboarders. Lange wachttijden kent men hier bovendien niet, met een groot aantal liften. Andere wintersporten worden in de omgeving van de skipisten.

Uitstapjes

Het voordeel van een toeristisch gebied is het grote aanbod aan bezienswaardigheden, activiteiten en uitstapjes. In de directe omgeving van Brandberg kan je diverse mogelijkheden hiertoe vinden. Aanbevolen zijn bijvoorbeeld de kaasmakerij Zillertal en de Brandberger molen.

Busverbindingen / Openbaar vervoer

Dienstregeling bussen kunt u Online vinden bij de Postbus.

Tourismusverband Brandberg

Adres: Dursterstaße 225 6290 Mayrhofen
Telefoon: +43 5285 67600
Email: info@mayrhofen.at
Internet: http://www.mayrhofen.at
Website van de Gemeente: http://www.brandberg.tirol.gv.at