Berglsteinersee

De vijf mooiste zwemmeren in Tirol.

Tirol, een prachtige regio in het hart van de Oostenrijkse Alpen, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, bergtoppen en, natuurlijk, kristalheldere meren. Of je nu een fervent zwemmer bent, een natuurliefhebber, of simpelweg op zoek naar ontspanning in een idyllische omgeving, deze vijf meren bieden voor ieder wat wils. Hieronder volgt een uitgebreide gids voor beginners over de vijf mooiste zwemmeren in Tirol: de Achensee, de Reither See, de Berglsteinersee, de Vilsalpsee en de Schwarzsee.

Achensee: Het ‘Tiroolse Meer’

De Achensee, vaak het ‘Tiroolse Meer’ genoemd, is het grootste meer in Tirol en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende Alpen. Het meer is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer vanuit Innsbruck.

Wat de Achensee onderscheidt, zijn de kristalheldere wateren en de talrijke activiteiten die rond en op het meer aangeboden worden. Van zwemmen in het verfrissende water tot zeilen, windsurfen en stand-up paddling, er is voor ieder wat wils.

Als beginner is het belangrijk om rekening te houden met de watertemperatuur, die zelfs in de zomer relatief koel kan zijn. Zorg ervoor dat je langzaam het water ingaat en je lichaam laat wennen aan de temperatuur.

Reither See: Een verborgen juweeltje

De Reither See ligt in het charmante dorpje Reith im Alpbachtal en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Dit kleine, maar prachtige meer is een ideale ontsnapping uit de drukte.

Dit meer staat bekend om zijn warmere wateren, waardoor het een populaire keuze is voor gezinnen met kinderen. De omliggende groene weiden en speeltuinen maken het een perfecte locatie voor een daguitstap.

De Reither See is ideaal voor beginners vanwege het ondiepe water en de geleidelijke toegang tot het meer. Het is ook een goede locatie om te oefenen met snorkelen vanwege het heldere water.

Berglsteinersee: Rust en natuur

De Berglsteinersee bevindt zich nabij het dorpje Breitenbach am Inn. Dit rustige meer is te bereiken via een korte wandeling door het bos, wat bijdraagt aan de serene ervaring.

De Berglsteinersee is omgeven door dicht bos en biedt een vredige ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Het is een perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en eenheid met de natuur.

Het water in de Berglsteinersee kan vrij koel zijn, dus het is aan te raden om geleidelijk aan het water te wennen. Het meer is minder druk dan andere, wat het een goede plek maakt voor beginners om te zwemmen zonder veel afleiding.

Vilsalpsee: Een natuurreservaat van ongeëvenaarde schoonheid

De Vilsalpsee is gelegen in een natuurreservaat bij Tannheim. Dit meer is te bereiken via een mooie autorit of wandeling, afhankelijk van waar je verblijft.

De Vilsalpsee is beroemd om zijn ongerepte natuur en de adembenemende bergen die het meer omringen. Het is een favoriet onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Hoewel zwemmen in de Vilsalpsee is toegestaan, is het belangrijk om respect te hebben voor de natuur en de lokale regelgeving te volgen. Het water kan koud zijn, dus voorzichtigheid is geboden bij het betreden.

Schwarzsee: Het ‘Zwarte Meer’

De Schwarzsee ligt vlakbij Kitzbühel en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Dit schilderachtige meer staat bekend om zijn donkere wateren, vandaar de naam ‘Zwarte Meer’.

De Schwarzsee is omgeven door veenland, wat het water zijn unieke kleur geeft. Het meer is relatief warm en daardoor een favoriet onder zwemmers en zonaanbidders.

De Schwarzsee is ideaal voor beginners vanwege het warme water en de goede voorzieningen zoals kleedkamers en douches. Begin je zwemavontuur hier om te genieten van een comfortabele en aangename ervaring.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.