Mayrhofen Hippach Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Grössinger Michael

Mayrhofen Hippach Bezienswaardigheden

Mayrhofner Pony Club

Voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar.
Iedere middag (behalve donderdag) van 14:00 uur tot 17.00 uur zijn er Paardrijcamps. Iedere vrijdagnamiddag om 16:00 uur is er een gymkana (behendigheidstoernooi) met spelen en prijzen. Iedereen kan meedoen, ook beginners. Daarna is er een kampvuur & grillavond, Hot Dogs, Marshmallows & dranken in een indianentent.

Reservering gewenst: Luisa +43 664 9428940

Ahornbahn

Reusachtig, is de grote Gondelbaan van de Ahornbaan. 160 personen passen in de gondel. En boven aangekomen is ook het uitzicht reusachtig.

Brandberger molen

Was de graanoogst binnen gehaald, begonnen aan de Mühlbach onvermoeibaar de molenraden te klapperen.

Tot meer dan 1200 m boven het zeeniveau werd vroeger graan geteeld en in gemeenschappelijke molens grof gebroken en gemalen.

De Schrofenmolen aan de Mühlbach stamt uit de 18de eeuw. De molen was tot in de jaren 50 in bedrijf.

Beleveniskaasmakerij Zillertal

Op 6000m² en 11 stations kunt U in de eerste beleveniskaasmakerij van Tirool de wereld van de melkverwerking en kaasproductie live, multimediaal en zeer aanschouwelijk beleven.

Ouders met kinderen, individualisten en groepen zijn uitgenodigd, de arbeidsproces van een kaasmakerij op een geheel nieuwe en nog nooit daar geweeste aard te beleven.

Brandewijnstokerij

Sinds eeuwen worden in het Zillertal vruchtenbrandewijnen geproduceerd. Brandewijn wordt door gisting van verschillende grondstoffen en aansluitende destillatie gewonnen.

In het vakantiegebied Mayrhofen/Hippach is er een keuze aan brandewijnstokerijen waar U brandewijn kunt proeven en ook kunt kopen.

Strasserhäusl

Het nostalgische Strasser Häusl bij Hippach in het Zillertal ziet uit zoals een van de vele oude Zillertaler boerderijen, zou daar niet de ongewoonlijke geschiedenis van de Strasser kinderen, die het kerstlied „Stille Nacht, heilige Nacht” met hun concertoptreden wereldberoemd gemaakt hebben.

Zillertaltrein

De Zillertaltrein komt uit de tijd, waarin de reis met de spoorweg nog een avontuur was! Hij geldt als één van de bekendste onder de nog rijdende smalsporen.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media