Blog

Berglsteinersee

De vijf mooiste zwemmeren in Tirol.

Tirol, een prachtige regio in het hart van de Oostenrijkse Alpen, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, bergtoppen en, natuurlijk, kristalheldere meren. Of je nu een fervent zwemmer bent, een natuurliefhebber, of simpelweg op zoek naar ontspanning in een idyllische omgeving, deze vijf meren bieden voor ieder wat wils. Hieronder volgt een uitgebreide gids voor beginners over de vijf mooiste zwemmeren in Tirol: de Achensee, de Reither See, de Berglsteinersee, de Vilsalpsee en de Schwarzsee.

Lees meer
Top of the Mountain concerten

Top of the Mountain concerten Ischgl

Het grote skigebied Ischgl kondigt trots Nina Chuba aan als het stralende middelpunt voor het Top of the Mountain Paasconcert.

In Ischgl, een plaats waar muzikale diversiteit floreert, vinden naast opening, voorjaar en slotconcerten ook speciale Paasedities plaats van het Top of the Mountain evenement.

Indien je nog onbeslist bent over je Paasplannen, overweeg dan een uitstapje naar Ischgl om Nina Chuba’s optreden te aanschouwen. Hoewel in Nederland wellicht minder bekend, geniet Nina in Duitsland en Oostenrijk aanzienlijke faam.

Nina Chuba verwierf bekendheid met nummers als ‘Wildberry Lillet’, ‘Ich hass Dich’, ‘Femminello’ en ‘Mangos mit Chili’.

Lees meer
Winkelen in Innsbruck

Winkelen in Innsbruck

Innsbruck, een schilderachtige stad genesteld in het hart van de Alpen, is niet alleen beroemd om zijn adembenemende landschappen en rijke geschiedenis, maar ook om zijn levendige winkelscène. Van historische straatjes tot moderne winkelcentra, Innsbruck biedt een unieke winkelervaring voor iedereen. In dit artikel verkennen we de must-visit winkelbestemmingen in Innsbruck, zoals de Altstadt, DEZ Einkaufszentrum, het West Shopping Center en de Cyta Shoppingwelt.

Lees meer

Nieuwe Tirol Snow Card

De komende winter gaat een grote wens van veel wintersporters eindelijk in vervulling. Met de Tirol Snow Card komt er een nieuwe skipas, voor 77 skigebieden en pisten in heel Tirol. Dat betekent een skipas voor bijna alle skigebieden in Tirol (slechts enkele uitzonderingen werken niet mee aan de kaart).

De Tirol Snow Card gaat 590 Euro kosten voor volwassenen. Dat is best een aardig bedrag, maar volgens Roland Reichmayr van Regiocard kan een dergelijke skipas natuurlijk geen koopje zijn. De kaart geeft immers wintersporters alle vrijheid die ze maar zouden willen.

Voortaan ga je gewoon op wintersport naar Tirol, en ga je iedere dag zonder extra kosten ergens anders skiën.

Skibindingen moeten terug naar fabrikant

De teenstukken van skiverbindingen van de merken Atomic, Salomon en TECNOpro (Intersport) moeten terug naar fabrikant Salomon SAS. De teenstukken zetten de skischoen mogelijk niet volledig vast in de binding, waardoor die kan losschieten en de skiër kan vallen. De fabrikant vraagt mensen die teenstukken van deze merken hebben, ze bij de dealer gratis om te ruilen voor andere. Dat is maandag bekendgemaakt.

Lees meer