Blog

Vesting Kufstein

Vesting Kufstein: Een Complete Gids voor Bezoeker

Vesting Kufstein: Een Complete Gids voor Bezoekers die deze mooie burcht willen bezoeken, eigenlijk een must als je in de buurt bent. Als je ooit in de regio Tirol bent geweest, dan heb je waarschijnlijk gehoord van Kufstein. Het is een prachtige stad die bekend staat om zijn middeleeuwse burcht. Vesting Kufstein, ofwel de Kufsteiner vesting, is een historische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Maar wat maakt deze vesting zo speciaal? En wat kun je verwachten als je het bezoekt? In deze gids bespreken we alles wat je moet weten over de Vesting Kufstein.

In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de Vesting Kufstein bespreken. We beginnen met een korte geschiedenis van de vesting, gevolgd door praktische informatie zoals openingstijden en prijzen. Vervolgens zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van de vesting bespreken, waaronder de kapel en de toren. We zullen ook de verschillende evenementen bespreken die op de vesting worden gehouden. Ten slotte geven we enkele tips voor bezoekers die de Vesting Kufstein willen verkennen.

Geschiedenis

De Vesting Kufstein is een middeleeuwse burcht die dateert uit de 13e eeuw. De vesting werd gebouwd op een strategische locatie op een heuvel boven de stad Kufstein. Door de eeuwen heen heeft de vesting verschillende eigenaren gehad en heeft het verschillende doeleinden gediend, zoals een militaire basis en een gevangenis.

Praktische Informatie

Als je van plan bent om de burcht te bezoeken, is het handig om te weten wanneer de vesting geopend is en wat de toegangsprijzen zijn. Hieronder vind je de belangrijkste informatie:

Openingstijden

  • Maandag tot en met zondag: 09:00 – 17:00 uur

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 14,00
  • Kinderen (6-14 jaar): € 8,00
  • Gezinskaart (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen): € 29,50
  • Groepskorting (vanaf 15 personen): € 12,50 per persoon

Bezienswaardigheden op de Vesting Kufstein

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder hebben we de belangrijkste attracties voor je op een rijtje gezet:

De Kapel

Een van de hoogtepunten is de Kapel. Deze kapel dateert uit de 15e eeuw en heeft een prachtig barok interieur. Bezoekers kunnen de kapel gratis bezoeken en genieten van het indrukwekkende uitzicht op de stad en de omliggende bergen.

De Toren

De Toren van de Vesting is een van de meest iconische kenmerken van de vesting. Het is een 21 meter hoge toren die een prachtig uitzicht biedt op de stad en de omliggende bergen. Bezoekers kunnen de toren beklimmen via een steile trap en worden beloond met een panoramisch uitzicht op de omgeving. De toren biedt ook toegang tot de hoogste muur van de vesting, waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de vallei en de bergen in de verte.

De Kasteelzaal

Een andere bezienswaardigheid is de Kasteelzaal. Dit is een grote zaal die gebruikt werd voor feesten en ceremonies tijdens de middeleeuwen. Tegenwoordig wordt de zaal gebruikt voor concerten en andere evenementen. Bezoekers kunnen de zaal bezoeken en de historische architectuur en inrichting bewonderen.

Het Wapenmuseum

Het Wapenmuseum is een andere interessante attractie voor bezoekers. Hier kunnen bezoekers een verzameling middeleeuwse wapens en harnassen bekijken. Het museum toont ook een aantal replica’s van wapens en harnassen die werden gebruikt tijdens de middeleeuwen.

Evenementen

Er worden regelmatig evenementen gehouden, waaronder concerten, festivals en tentoonstellingen. Hieronder hebben we enkele van de populairste evenementen op de vesting op een rijtje gezet:

De Vestingserenade

De Vestingserenade is een wekelijks evenement waarbij muzikanten optreden in de kapel van de Vesting Kufstein. Bezoekers kunnen genieten van live muziek terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

De Ridderspelen

De Ridderspelen zijn een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op de Vesting Kufstein. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers genieten van middeleeuwse toernooien en gevechten tussen ridders. Er zijn ook middeleeuwse markten en ambachtslieden die hun waren verkopen.

Tips voor Bezoekers van de Vesting Kufstein

Als je van plan bent om de Vesting Kufstein te bezoeken, zijn er enkele tips die je kunnen helpen om het meeste uit je bezoek te halen:

  • Plan je bezoek tijdens de Vestingserenade of de Ridderspelen om te genieten van extra evenementen en activiteiten.
  • Draag comfortabele schoenen, omdat er veel trappen en hellingen zijn om te beklimmen op de vesting.
  • Neem een camera mee om foto’s te maken van het prachtige uitzicht op de omgeving.
  • Koop je kaartjes van tevoren online om wachtrijen bij de kassa te vermijden.

Conclusie

De Vesting Kufstein is een fascinerende historische attractie die zeker een bezoek waard is als je in de regio Tirol bent. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en een unieke kijk op de middeleeuwse geschiedenis van de regio. Van de Toren tot de Kapel en de Kasteelzaal, er is genoeg te zien en te beleven op de vesting. En met regelmatige evenementen en activiteiten, is er altijd iets nieuws te ontdekken voor bezoekers van alle leeftijden.

Highline179

Highline179

Highline179: Alles wat je moet weten over deze geweldige ervaring.

De Highline179 is een van de meest populaire toeristische attracties in Oostenrijk en biedt een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten, inclusief de locatie, prijzen, openingstijden, veiligheid en de ervaring zelf. Lees verder om meer te weten te komen over deze opwindende ervaring.

Het is ’s werelds langste voetgangershangbrug, gelegen in de Oostenrijkse stad Reutte. Het heeft een lengte van 406 meter en bevindt zich op een hoogte van 114 meter boven de vallei. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en is een must-see voor iedereen die op zoek is naar avontuur.

Lees meer
Silberbergwerk Schwaz, Tirol Werbung . Fotograaf Bauer Frank

Silberbergwerk Schwaz

Silberbergwerk Schwaz is een historische zilvermijn gelegen in de buurt van de stad Schwaz in Tirol. Het is één van de grootste zilvermijnen ter wereld en een populaire toeristische attractie. De mijn werd opgericht in de middeleeuwen en speelde een belangrijke rol in de economie van die tijd. Vandaag de dag biedt de mijn een fascinerende kijk op de geschiedenis van mijnbouw en de technologie die gebruikt werd om zilver te winnen. In dit artikel bespreken we de geschiedenis, de rondleidingen die beschikbaar zijn, waarom een bezoek aan deze mijn de moeite waard kan zijn, en natuurlijk de opening en kosten.

Lees meer
Beren in Tirol

Beer tegenkomen?

In Tirol kun je tijdens het bergwandelen zomaar een beer tegen het lijf lopen. Het is natuurlijk een prachtige deelstaat, bekend om zijn adembenemende berglandschap en schilderachtige wandelroutes. Echter, tijdens het wandelen, is er een kleine kans dat je een beer tegen het lijf loopt. In dit artikel bespreken we waar je in Tirol een beer kunt tegenkomen en hoe je je moet gedragen als je er een tegenkomt tijdens het bergwandelen.

Lees meer
Alpenzoo

Alpenzoo in Innbsbruck

Alpenzoo in de provinciehoofdstad van Tirol, Innsbruck. De Alpen zijn het laatste grote natuurgebied in Midden-Europa en een echte hotspot voor biodiversiteit. Ze bieden leefgebied voor een verscheidenheid aan planten en dieren. De dierentuin maakt het mogelijk om een ​​anders moeilijk te zien deel van deze Alpendiversiteit te laten zien. De hoogste dierentuin van Europa (op een hoogte van ongeveer 750 meter) herbergt ongeveer 2000 alpendieren van 150 verschillende soorten op ongeveer 5 hectare. Geen enkele andere dierentuin ter wereld toont zoveel verschillende wilde dieren uit de Alpen.

Lees meer

Skibindingen moeten terug naar fabrikant

De teenstukken van skiverbindingen van de merken Atomic, Salomon en TECNOpro (Intersport) moeten terug naar fabrikant Salomon SAS. De teenstukken zetten de skischoen mogelijk niet volledig vast in de binding, waardoor die kan losschieten en de skiër kan vallen. De fabrikant vraagt mensen die teenstukken van deze merken hebben, ze bij de dealer gratis om te ruilen voor andere. Dat is maandag bekendgemaakt.

Lees meer

Internetten tijdens wintersport

Het duurt niet lang meer, en tal van Nederlanders gaan op wintersportvakantie naar de wintersportlanden, veelal nog wel in Europa. Dat is op zich natuurlijk een ontzettend leuk iets, want de meeste mensen gaan toch naar de wintersport omdat ze graag willen skiën, roddelen of langlaufen.

Maar toch blijkt dat veel vakantiegangers niet overal rekening mee hebben gehouden.

Lees meer

Tweede huis in Oostenrijk

Voor de mensen die van het buitenleven houden is Oostenrijk het perfecte land. Oostenrijk is een land dat geschikt is voor activiteiten in de wintermaanden, maar ook voor activiteiten in de zomermaanden. Oostenrijk wordt vaak gezien als een vakantiebestemming, maar misschien heb je interesse om een eigen huis te kopen in dit prachtige land.

Lees meer

Nieuwe Tirol Snow Card

De komende winter gaat een grote wens van veel wintersporters eindelijk in vervulling. Met de Tirol Snow Card komt er een nieuwe skipas, voor 77 skigebieden en pisten in heel Tirol. Dat betekent een skipas voor bijna alle skigebieden in Tirol (slechts enkele uitzonderingen werken niet mee aan de kaart).

De Tirol Snow Card gaat 590 Euro kosten voor volwassenen. Dat is best een aardig bedrag, maar volgens Roland Reichmayr van Regiocard kan een dergelijke skipas natuurlijk geen koopje zijn. De kaart geeft immers wintersporters alle vrijheid die ze maar zouden willen.

Voortaan ga je gewoon op wintersport naar Tirol, en ga je iedere dag zonder extra kosten ergens anders skiën.