Niederndorf ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Niederndorf

Zomervakantie in Niederndorf

Niederndorf is het gemoedelijke en rustige Tiroler vakantiedorp.
Niederndorf, het gemoedelijke en rustige Tiroler vakantiedorp, ligt midden in een prachtige bergwereld aan de voet van het romantische Kaisergebergte op 500 meter hoogte.

De buurgemeente Niederndorferberg ligt in een hoogdal, in een prachtig wandelgebied vlakbij de grens met Beieren.

Hier kan je kracht putten uit een sinds honderden jaren door de plaatselijke boeren onderhouden cultuurlandschap, vol afwisseling en waar traditie, gastvriendelijkheid en muziek in elk jaargetijde thuis zijn.

Niederndorf wordt gekenmerkt door de in 1778 gebouwde bedevaartskapel Maria Heimsuchung, waarvan de aanbou uit het jaar 1818 de succesrijke afweer tegen de vijanden herdenkt.

Infrastructuur

Supermarkt en bakker ter plaatse. Medische zorg in het dorp.

Geldautomaten en pinnen bij de Sparkasse in Niederndorf, de plaats beschikt over 3 Restaurants en 1 Bar / Café.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
De regio rond Niederndorf en Niederndorferberg is, dankzij het erg mooie landschap, uitermate geschikt om lekker buiten actief te zijn.

Dat kan onder andere op de vele wandelwegen die beide dorpjes te bieden hebben.

Mountainbike
Ook als je wilt gaan mountainbiken, kan je in Niederndorf enorm veel mogelijkheden vinden, variërende van makkelijke tot erg uitdagende routes bergop.

Wintersport
Skigebied Thiersee Mitterland is niet het grootste skigebied in Tirol, maar wel één van de skigebieden die het meest geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en beginners.

Het skigebied is niet ver van Niederndorf.

Uitstapjes

Leuk om te bezoeken in de regio Niederndof en Niederndorferberg, zijn het het wildpark Wildbichl, het bos en natuurleerpad Forstmeile en het Heimatmuseum Liselotte Kaltschmid.

De grootste attractie, is echter de natuur en de omliggende bergen.

Tourismusverband

Adres: Unterer Stadtplatz 8 6630 Kufstein
Telefoon: +43 5372 62207
Email: info@kufstein.com
Internet: http://www.Kufstein.com
Website van de Gemeente: http://www.niederndorf.tirol.gv.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media