Ferienland Kufstein Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Ferienland Kufstein Bezienswaardigheden

Vesting Kufstein

De vesting Kufstein, in het jaar 1205 voor het eerst in een oorkonde genoemd, was door de eeuwen heen een militaire basis. Zij stond onder Beiers en Tirools gezag totdat de vesting in 1814 definitief Oostenrijks bezit werd. Vandaag de dag bieden wij u de gelegenheid om het symbool van de stad Kufstein met diens bewogen verleden te beleven.U bereikt de fortificaties met het panoramaspoor Kaiser Maximilian of te voet over de zogenaamde Treppengang. Hier bevindt zich tevens de plaats waar in het jaar 1703 de soldaten van Beieren binnenvielen. Bij uw interactieve bezichtigingstoer door het bevestigde areaal kunt u de 60 meter „Diepe Bron“, de onderaardse rotsgang, de nuttige planten- en kruidentuin in de Anna-batterij, de sculpturen „Danskunst in brons“ van Meta Mettig von Ellenberger, de Elisabethbatterij met de kanonlopen, de ronde toren met houten weergang en nog veel meer bezichtigen. Een bezoek waard zijn de voormalige staatsgevangenis in de Kaiserturm met de speciale tentoonstelling „De jurisdictie onder de Habsburgers“, het streekmuseum met wetenswaardigheden over de Tiroolse geschiedenis en de speciale tentoonstelling in het artillerielaboratorium, „De rol van de vesting Kufstein in de 1e Wereldoorlog als garnizoensplaats en de verbindingen met de Zona Monumentale“. In de Bürgerturm kunt u een tentoonstelling over het Tiroolse elitecorps de Tiroler Kaiserjäger en over de Tiroolse Schutters bezichtigen alsmede het Heldenorgel bekijken, het groot-ste openluchtorgel ter wereld. De “Festungswirtschaft Kufstein” verwent u met plezier in de gezellige Stuben, in de Schlosskappel of in de Schlossgarten met gerechten uit de Oostenrijkse keuken.

Op de vesting worden allerlei activiteiten gehouden (zie agenda), zoals het Ridderfeest en de Operettenzomer.

Het Museum is geopend ’s winters 10:00 uur tot 16:00 uur en zomers van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Boottocht op de Inn

Op de (een voor ons Nederlanders een wel erg toepasselijke naam voor een boot) ‘De Sint Nikolaus’ vaart u van Kufstein Innafwaarts naar Ebbs, Kiefersfelden, Niederndorf en Oberaudorf. De rondvaart duur ongeveer 2 uur, en kunt u maken in de periode begin mei tot half oktober. Op sommige data wordt bovendien een verkorte rondvaart van circa 1 ur aangeboden.

Römerhofgasse

Het historische oude centrum van Kufstein. U zult bij een wandeltocht regelmatig stil blijven staan om te kijken. Bijvoorbeeld bij de wereldberoemde “Auracher Löchl”, het oude wijnhuis en het gedenktmonument voor Karl-Ganzer (Componist van het Kufstein lied).

Stokerij Kronthaler

Dit familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar. Men stookt hier verschillende soorten Schnaps, Likeuren, Rum etc.

Madersperger Kufstein

Een gebruiksvoorwerp, dat veel van u zullen kennen, is de naaimachine. Uitgevonden door Josef Madesperger, die in 1786 in Kufstein werd geboren. Daarom dit naaimachinemuseum, natuurlijk gedeeltelijk gewijd aan zijn uitvinder. De entree is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage erg op prijs wordt gesteld.

De 7 meren.

In Ferienland Kufstein kunt u genieten van waterpret bij 1 van de 7 meren. Of het nu zwemmen, vissen of misschien uitrusten bij de op 2 na stekste zwavelbron.

Riedel Glaswerken

“Een avontuur van waarneming” heet de attractie in de kijkhut van de Firma Riedel. Hier kunt u de kunst van het glazen maken van dichtbij ervaren, en kijken hoe de glazen die u misschien ooit in de handen heeft gehad om er uit te drinken (ze worden in betere zaken in Nederland vekocht) worden gemaakt.

Veulenhof Ebbs

Met 180 paarden is dit de beroemdste Haflinger-fokkerij ter wereld, en naast de fokkerij vindt u hier een rijschool, een Haflinger- en koetsenmuseum. Natuurlijk kunt u hier hier ook een rit met koets maken. En op sommige dagen is hier een veiling van verschillende paarden.

Hallo du, Funarena en saunawelt Ebbs

Een water – en belevenispark voor jong en oud. Apart een komplete saunawereld, en een openluchtzwembad waar voor kinderen enorm veel te beleven is. Een golfbad, een grote waterglijbaan, een speciaal kinderbad (op 3 nivo’s), de glijolifant “Dumbo”, een riddertoren, enzovoorts.

Boemeltreintje Ebbs

Ieder dinsdag en donderdag van mei tot oktober kunt u met het “Ebbser Boemeltreintje” (trekker met wagons) een rondrit maken.

Rariteiten dierentuin Ebbs

Deze dierentuin staat al jaren bekend om haar unieke en exotische dierenwereld. Op 20.000 vierkante meter zijn 350 dieren (ruim 100 verschillene soorten) gehuisvest.

Stokerij Messerschmied

De traditie van het stoken van ‘Schnaps’ is in een 250 jaar oude en liefdevol gerestaureerd boerderij in Ebbs te zien.

Kuren in Bad Häring

Bad Häring is het oudste kuurcentrum van Tirol. Meer dan 100 behandelingen zijn mogelijk, en het is hier heerlijk om uzelf te laten verwennen.

Wildpark Wildbichl

“Dier en natuur” is het thema van dit wildpark, waar u diverse inheemse dieren in hun ntuurlijke omgeving kunt zien. Het park heeft o.a. Herten, lynxen, Gemsen, Mufflons, Uilen, Steenbokken.

Openlucht Boerderijmuseum

Eén groot openlucht museum zijn de in oude stijl teruggebrachte boerderijen in Bad Häring. Hier kunt u zien hoe “vroeger” de boeren omgingen met het ruige klimaat.

Bierbrouwerij Schwoich

De ‘Stöffelbrau” is een unieke brouwerij. Op afspraak kunt u een rondleiding krijgen.

Outdoor Adventure Camp Kiefersfelden

Het wilde water is de bron voor plezier en spanning, die we allemaal zoeken. Met het vlot op de wilde rivier, door kloven klauteren, met de hooflamp door grotten, of aan een touw in de klimtuin. En dan nog de BBQ, Overnachten in een Tipi, en nog veel meer.

Kerken en Kapellen

Bad Häring
De Pfarrkirche werd de heilige Johannes de Doper gewijd, 1506.

De Antonius Kapel werd eind 16e eeuw gebouwd, en heeft schilderingen van de heilige Antonius.

De Osterdorferkapel is een Lourdeskapel, gebouwd eind 18e eeuw.

De Hildegardkapel werd 2001 gebouwd.

De “Heilige Barbara-Marterl” bevindt zich bij de Bergheim brug (1996)

De “Schutzengelbildstock op de Dallnscheibe werd in 2004 gebouwd.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media