Achensee

De Achensee heeft een oppervlakte van 6,8 vierkante kilometer
De Regio ligt ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Innsbruck.

Dorpen / Gemeenten

De Achensee, heeft een oppervlakte van 6,8 vierkante kilometer, en is 9 kilometer lang en 1 kilometer breed.

Het grootste meer in Tirol, en zonder twijfel één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Tirol, in de zomer.

Door de aanwezigheid van de Achensee, is de regio erg geliefd bij watersportliefhebbers, terwijl er natuurlijk ’s winters ook geschaatst kan worden op het meer. hoewel dat veel minder bekend is dan de meren in bijvoorbeeld Karinthië.

De oude spoorlijn, de Achenseebahn, is één van de grote trekpleisters.

De stoomtrein brengt je van Jenbach naar de regio, over een traject van 6,78 kilometer.

Verder aan te bevelen zijn, de diverse mogelijkheden om rondvaarten te maken, het ‘Tiroler Weinhaus’ in Achenkirch, en de musea ‘Achenseer Museumswelt’ in Maurach, en ‘Heimatmuseum Sixenhof’ in Achenkirch.

Overigens zal je bemerken, als je hier op vakantie bent, en het is mooi weer, dat je toch de meeste tijd zult doorbrengen aan het mooie meer, die in de zon soms wat groenblauw schijnt.

Wintersport en Bergsport

Skigebieden

Belangrijk: Zorg ervoor dat je altijd de lokale regels en voorschriften volgt, en draag de juiste uitrusting voor je veiligheid.
De regio is met 4 skigebieden een echte wintersportregio.

De skigebieden zijn niet al te groot, waardoor het familiaire karakter werd behouden.

Toch worden alle wintersportfaciliteiten geboden.

Andere wintersporten dan skiën of snowboarden:

 1. Voor langlaufers biedt de regio ongeveer 150 kilometer aan loipes, verdeeld over verschillende gebieden. Een van de populairste gebieden is het Pertisau-loipenetwerk, met ongeveer 70 kilometer aan loipes. Deze loipes zijn geschikt voor zowel klassieke als skating-technieken.
 2. Als je op zoek bent naar een rustigere manier om van de besneeuwde landschappen te genieten, dan is sneeuwschoenwandelen een goede optie. Er zijn verschillende routes mogelijk in de regio, ook hier variërend van eenvoudige sneeuwschoenwandelingen tot uitdagende tochten.
 3. Voor avontuurlijke wintersporters is er de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen op de bevroren watervallen in de regio. Er zijn verschillende ijsklimroutes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad.
 4. Rodelen is ook een populaire activiteit in de regio. Er zijn verschillende rodelbanen beschikbaar, zowel overdag als ’s avonds. Een van de meest populaire banen is de 5 kilometer lange rodelbaan van de Rofan berg naar het dal.

Wandelen

De regio rond de Achensee en de omliggende bergen bieden tal van mogelijkheden om te wandelen. Hier zijn enkele suggesties voor wandelroutes:

 1. Er zijn verschillende wandelroutes op de Rofan-berg, variërend van gemakkelijk tot uitdagend. Een van de meest populaire routes is de Rofan Skyline Trail, die begint bij de Rofanseilbahn en je langs de rand van de berg voert met een prachtig uitzicht op de Achensee.
 2. Het Naturpark Karwendel biedt vele wandelroutes, waaronder de Karwendel Höhenweg, een langeafstandspad dat zich uitstrekt over de hele bergketen. De route biedt spectaculaire uitzichten op de bergen en de valleien.
 3. De Zwölferkopf is een berg in Pertisau en biedt verschillende wandelroutes. Een van de meest populaire is de Adlerweg, die begint bij de top van de Rofanseilbahn en je naar de top van de Zwölferkopf brengt.
 4. Achenkirch is een dorp aan de noordkant van hert meer en biedt verschillende wandelroutes. Een van de meest populaire routes is de Achenkirch-Rofan Trail, die begint in Achenkirch en je door de bossen en over de bergen voert.
 5. De Berglsteinersee is een klein bergmeer in de buurt van Pertisau en biedt een korte, gemakkelijke wandeling rond het meer. Het pad biedt prachtige uitzichten op de bergen en het meer zelf.

Hou er rekening mee dat sommige van deze wandelroutes uitdagend kunnen zijn en dat je ervoor moet zorgen dat je over de juiste uitrusting en ervaring beschikt voordat je aan een wandeling begint. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de lokale weersomstandigheden en dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Mountainbike

Ook op het gebied van Mountainbiken heeft de regio enorm veel te bieden.

Talloze fiets- en mountainbikeroutes zijn uitgezet, en voorzien van goede bewegwijzering.

De mountainbike kan ook met de zomerlift mee naar boven, als je graag op de berg wilt mountainbiken.

Hieronder vind je enkele voorbeeldroutes met een indicatie van de moeilijkheidsgraad:

 1. Achensee Round Tour (middelzwaar)
  Deze route is ongeveer 35 kilometer lang en neemt je mee rondom het hele meer. Het pad gaat omhoog en omlaag, met een hoogteverschil van ongeveer 800 meter. De route duurt ongeveer 3-4 uur en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
 2. Pertisau – Feilkopf (zwaar)
  Deze route begint in Pertisau en gaat omhoog naar de Feilkopf, een bergtop op 1.558 meter hoogte. De route is ongeveer 15 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van ongeveer 1.200 meter. Het pad is steil en uitdagend, dus deze route is alleen geschikt voor ervaren mountainbikers.
 3. Karwendelrunde (zeer zwaar)
  De Karwendelrunde is een uitdagende route van ongeveer 80 kilometer lang, met een hoogteverschil van ongeveer 3.500 meter. De route gaat door de Karwendel-bergketen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het pad is technisch uitdagend en vereist een goede conditie en ervaring.
 4. Pertisau – Gramai Alm (gemakkelijk)
  Als je op zoek bent naar een ontspannen route, is de tocht van Pertisau naar de Gramai Alm een goede optie. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van ongeveer 200 meter. Het pad is niet te technisch en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de Achensee.
 5. Zwölferkopf (zeer zwaar)
  Deze route begint in Maurach en gaat omhoog naar de top van de Zwölferkopf, een bergtop op 1.500 meter hoogte. De route is ongeveer 12 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van ongeveer 1.000 meter. Het pad is technisch uitdagend en vereist een goede conditie en ervaring.

Bezienswaardigheden en uitstapjes.

In deze regio weten ze goed, hoe de toerist te verwennen. Zeker als het gaat om bezienswaardigheden en uitstapjes.

Natuurlijk speelt mee, dat de Achensee zelf een meer van formaat is, maar ook van het meer weg, zijn er veel mogelijkheden om een dagje weg te gaan.

Tourismusverband

Adres: Rathaus 387 6215 Achenkirch
Telefoon: +43 5246 5300
Email: info@achensee.info
Internet: http://www.achensee.info

Accommodaties Achensee

Rond de Achensee kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

interhome.nl (€421,00)
snowtrex.nl (€64,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Rond de Achensee kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

interhome.nl (€421,00)
snowtrex.nl (€64,00)
Deel ons op social media