Achenseebahn

Achensee Bezienswaardigheden

Rondvaart op de Achensee

Een nostalgische boottocht op de Achensee, op een oud schip. Vertrek in Pertisau am Achensee.

Achenseebahn

Eén van de bekendste stoomtreinen van Oostenrijk. De lijn loopt richting Jenbach in het Inntal. Vertrek o.a. in Pertisau am Achensee

De nostalgiebus

Rond de Achensee in een oude bus. Het zal menig mannenhart harder doen slaan. Vertrek o.a. in Pertisau am Achensee

Achenseer Museumswelt

Een dorp in een dorp. Historische techniek, levens- en werkwijzen in het alpengebied. Over een gebied van 8 hectare strekt zich dit museum uit.

Fischergut

Hertog Sigmund de muntrijke liet in 1446 het Fischerhaus bouwen (voor de jacht en visserij). Het is één van de oudste gebouwen in Pertisau am Achensee.

Notburga Museum

Het museum won in 2006 de Tiroolse museumprijs. Volgens de legende werd Notburga in de crisis in de 13e eeuw geboren. Als moedig dienstmeisje hielp zijn de armen.

Heimatmuseum Sixenhof

Het pand dateert uit 1361, en het hier gevestigde Heimatmuseum laat zien hoe in de regio van oudsher werd geleefd en gewerkt.

Salzstadel

Hier konden de handelslieden in vroegere tijden handelen. De Salzstadel kenmerkt zich o.a door een wandschildering van de stad Hall en een madonnabeeld. Beiden herinneren aan de handel in het witte goud (Salz = Zout) in vroegere tijden.

Bergwildgehege

Het wild dat in de Alpen voor komt (gedeeltelijk) kunt u hier zien.

Lipizzanergestüt (Stoeterij)

Het Posthotel in Achenkirch bezit de grootste Lipizanerstoeterij in Oostenrijk. Gaarne vooraf bezoek aanmelden.

Achensee’r Edelbrennerei Franz Kostenzer

Iedere donderdag 17:00 uur wordt een rondleiding gegeven door deze stokerij, met natuurlijk het proeven inbegrepen.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media