Breitenwang

Zomervakantie in Breitenwang

Breitenwang is bereikbaar over de Fernpas.
Breitenwang is een gemeente in de Außerfern.

De regio is bereikbaar via de rijksweg over de Fernpas.

Verder is de gemeente bereikbaar over de Außerfernspoorlijn, met het station Reutte, en het in het zuidelijk dorpsdeel Lähn gelegen station Bad Kreckelmoos.

Het dorp werd in 1094 voor het eerst vermeld als Breitinwanc.

Aanvankelijk was het dorp van grotere betekenis dan Reutte, maar nadat het verloop van de hoofdstraat veranderde, werden de rollen omgedraaid.

Infrastructuur

Bakker ter plaatse.

Medische zorg in de directe omgeving.

Geldautomaten en pinnen in de omliggende dorpen.

Bioscoop in Imst. Het dorpje beschikt over 4 Restaurants.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
Landschappelijk gezien, ligt het dorpje erg harmonisch in het dal, en is mede daardoor een goed uitgangspunt voor verschillende wandelingen door de regio.

Een absoluut aanbevolen route is de Alpenrosenweg op de Hahnenkamm, de berg bij Reutte, waar je overigens in de wintermaanden kunt skiën.

Mountainbike
Er zijn ook volop routes voor mountainbikers en fietser rond het dorpje, waarbij je zelf kunt kiezen hoe moeilijk, of makkelijk, de tocht moet zijn.

Wintersport
Skigebied Reuttener Seilbahnen is een skigebied dat niet echt bekend is als wintersportbestemming, en dat is, vinden wij, geheel ten onrechte.

Een leuk skigebied, met een aantal erg mooie afdalingen, sfeervolle skihuten, en goede faciliteiten en infrastructuur.

Dekanatskirche zum Hl. Petrus & Paulus.

Bezienswaardig in Breitenwang zijn Dekanatskirche zum Hl. Petrus & Paulus, de Frauenbrünnl Kapelle, de Kapelle zum Hl. Antonius, de Koloman-Kapelle, de Nothelferkapelle en de Kaiserbrunnen.

Tourismusverband

Adres: Untermarkt 34 6600 Reutte
Telefoon: +43 5672 62336
Email: info@reutte.com
Internet: http://www.reutte.com
Website van de Gemeente: http://www.breitenwang.tirol.gv.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media