Defereggental

Defereggental

Dorpen / Gemeenten


Het Defereggental is een deel van het natuurpark Hohe Tauern.
Ferienregion Defereggental is een deel van het natuurpark Hohe Tauern, dat zeker het ontdekken waard is.

Het dal ligt in de zuid-oostelijke uitlopers van het natuurpark.

Iedereen die voor de eerste keer in het Defereggental op vakantie komt, wordt bijna zonder uitzondering stamgast.

Maar daar zijn eigenlijk alleen diegenen over verbaasd, die hier nog nooit geweest zijn.

Of je nu graag wandelingen maakt, bergen beklimt, op de mountainbike zit, op de skies of het snowboard, of wilt langlaufen, in deze regio zal je ideale omstandigheden vinden voor je vakantie.

Bovendien biedt het Defereggental dankzij haar hoge ligging en het gunstige klimaat, optimale omstadigheden voor iedereen met een allergie.

Wintersport en Bergsport

Het Defereggental biedt een uitstekend skigebied, en ook naast de skipiste is er genoeg te doen.

Ook langlaufen en rodelen kan men hier in het dal prima.

Skigebied

Wandelen

Wandelen in het Defereggental is een unieke ervaring. Met zijn prachtige natuur, indrukwekkende bergen, en diverse wandelroutes biedt het dal een onvergetelijke ervaring voor elke wandelliefhebber.

Makkelijke wandelroutes in het Defereggental

Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn om van het Defereggental te genieten. Er zijn tal van makkelijke wandelroutes die je de adembenemende schoonheid van dit dal laten ervaren.

Staller Sattel

Een van de makkelijkste routes is de wandeling naar de Staller Sattel. Deze wandelroute van ongeveer 9 km neemt je mee door weelderige groene weiden en prachtige bossen.

Obersee

Een andere eenvoudige route is de wandeling naar de Obersee. Deze idyllische plek is perfect voor een rustige wandeling, weg van de drukte.

Middelzware wandelroutes

Ben je op zoek naar een beetje meer uitdaging, dan zijn de middelzware wandelroutes in het Defereggental iets voor jou.

Rote Wand

De Rote Wand is een populaire middelzware route. De 14 km lange route trakteert je op indrukwekkende uitzichten en biedt een goede balans tussen uitdaging en genieten van de natuur.

Antholzer See

Voor een iets langere wandeling, probeer de Antholzer See route. Deze 16 km lange route brengt je naar het schilderachtige Antholzer meer, een prachtige beloning na een dag wandelen.

Uitdagende wandelroutes

Voor degenen die op zoek zijn naar een serieuze uitdaging, zijn er uitdagende wandelroutes in het Defereggental.

Großer Geiger

De Großer Geiger route is een van de meest uitdagende routes in het Defereggental. Deze 20 km lange route neemt je mee naar de top van de Großer Geiger, een van de hoogste bergen in het gebied.

Lasörling Hohenweg

Een andere uitdagende route is de Lasörling Hohenweg. Deze route van 21 km trakteert je op spectaculaire uitzichten, steile beklimmingen en de voldoening van het overwinnen van een flinke uitdaging.

Mountainbike

Als je van fietsen houdt, dan zal het Defereggental je hart stelen. Dit prachtige dal biedt een mix van adembenemende landschappen, perfecte wegen en routes voor elk niveau. Ja, dat heb je goed gelezen. Of je nu een beginnende fietser bent die op zoek is naar makkelijke fietsroutes, of een doorgewinterde mountainbiker op zoek naar een nieuwe uitdaging, het Defereggental heeft het allemaal.

Makkelijke fietsroutes

Het dal is ook toegankelijk voor fietsers die net beginnen of die gewoon willen genieten van een ontspannen rit. Er zijn tal van makkelijke fietsroutes waar je van kunt genieten, zoals de “Talblick Runde”. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en geeft je een geweldig uitzicht op het dal.

Het is een pure vreugde om op deze routes te fietsen. Ze zijn perfect als je jezelf wilt onderdompelen in de natuur zonder teveel moeite te doen. Voel je hoe de wind je gezicht streelt? Hoor je de vogels zingen? Dat is de magie van het fietsen in het Defereggental.

Middelzware fietsroutes

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Probeer dan de middelzware fietsroutes in het dal, zoals de “Obersee Runde”. Deze route is ongeveer 35 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op het Obersee-meer.

Het fietsen op deze routes brengt je hartslag omhoog. Maar laat je niet afschrikken. De inspanning is het waard. Voel je de adrenaline die door je lichaam stroomt? Zie je de prachtige vergezichten die zich voor je openen?

Uitdagende mountainbikeroutes

Voor de echte durfals heeft het Defereggental uitdagende mountainbikeroutes, zoals de “Zischgeles Runde”. Deze route is ongeveer 60 kilometer lang en neemt je mee naar de top van de Zischgelesberg.

Best wel centraal.

De meeste door ons opgenomen uitstapjes in de Ferienregion Osttirol liggen buiten het Defereggental.

Echter, omdat je in dit dal best wel centraal zit, zijn alle mogelijkheden makkelijk te bereiken.

Tourismusverband

Adres: Albin-Egger-Straße 17 9900 Lienz
Telefoon: +43 50 212212
Email: info@osttirol.com
Internet: http://www.Osttirol.com

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media