Oost Tirol Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Oost Tirol Bezienswaardigheden

Osttiroler Krampustage

De Krampusdagen zijn een spektakel van hoog nivo. Vergelijk het maar met zwarte piet in Nederland, maar dan veel meer spektakel. In de tijd voor kerstmis worden in heel tirol de geesten en kwade krachten verdreven.

Het Krampuslopen begin december is een heel oude traditie. Handgesneden maskers, dikke dierenhuiden en reusachtige klokken zorgen voor een onvergetelijke sfeer. In veel dorpen wordt het centrum gewoon afgesloten, en dat zorgt voor zekerheid dat de grote aanstorm van bezoekers en vooral kinderen (die van de Krampus na de tijd lekkernijen krijgen) rustig naar de Krampustocht kunnen kijken.

Christkindlmarkt in Lienz

De Hauptplatz in Lienz is met feestelijke kerstverlichting versierd. De kerstmarkt opent eind november, en hier kunt u alles vinden wat de kersttijd in Oostenrijk zo sfeervol en speciaal maakt. Overigens niet te vergelijken met de sfeer in Nederland, die als je de voor- en kersttijd zelf in Tirol één keer hebt meegemaakt, slechts saai lijkt.

Obere Altstadt Lienz

De mediterrane sfeer nodigt uit tot flaneren en slenteren, en belooft een shopping-belevenis van ongekende weerga in de Rosengasse en op de Johannesplatz. een uitgebreid en uitgekiend aanbod variërend van levenmiddelenmarkten, bakkerijen en taartenwinkel, cafés, restaurants, kledingwinkels, boekenwinkels, sieraden, sportwinkels, tot aan geschenkwinkels en snuisterijen aan toe.

Nationalparkhaus Matrei

Terwijl we dit schrijven, horen we u denken. Een parkeergarage als uitstapje? Ja zeker. Eén van de meest aansprekende tentoonstellingsruimten in Osttirol. De tentoonstelling is verdeelt over twee etages en in natuur- en cultuurbijzonderheden uit Osttirol en haar dalen. Een absolute aanrader als u een stukje cultuur wilt opsnuiven.

Wegelate Säge Innervillgraten

Het enig overgebleven Venzianer Zaagwerk (meer dan 100 jaar oud). Hier kunt u zien hoe vroeger (en nu) de bomen van de bergen werden omgetoverd in hout voor bijvoorbeeld de huizenbouw.

Wurzerhof Außervillgraten

De Heimatpflegevereniging in Villgraten houdt zich bezig met het bewaren van culuur en kunsthistorische onbjecten. En goed voorbeeld daarvan is de Wurzerhof uit de 14e eeuw met de bijbehorende Wurzer Kapelle, de Wurzer Molen, De Waschkuchl (washut) en het Hausmuseum Wurzerhof.

Bedevaartskerk Maria-Schnee

De bedevaartskerk Maria-Schnee in Kalstein op 4 kilometer van Innervillgraten, werd in 1875 ingewijd. De kerk is één van de meest aansprekende kerken in dit gebied.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media