Olympiaregion Seefeld ©Tirol Werbung / Hofmann Janine

Olympiaregion Seefeld

Dorpen / Gemeenten

Olympiaregion Seefeld laat je inspireren door de schoonheid.

Olympiaregion Seefeld is de perfecte vakantieregio.

Laat je inspireren door de schoonheid van het landschap, op het naar het zuiden open hoogteplateau, met zijn vijf dorpen.

Een veeltal aan vrijetijdsmogelijkheden biedt deze regio.

Of het nu skiën, langlaufen, wandelen of wellness is, het gaat in deze regio samen met een groot aantal top-evenementen.

Je kunt in deze regio precies datgene vinden, wat je zoekt voor een perfecte vakantie.

Aan te bevelen zijn o.a de Leutascher Geisterklamm, het bienenlehrpfad,een wandelweg speciaal over het nut van bijen, Porta Claudia, een stukje indrukwekkende geschiedenis, en natuurlijk de meren in deze regio.

Wintersport en Bergsport

Een dal met toegang tot maar liefst 8 skigebieden, is natuurlijk het mooiste wat je als wintersporter kunt wensen.

In de regio rond Seefeld heeft men natuurlijk met diverse grote wintersportevenementen, ook de nodige ervaring met wintersport.

Dat merk je ook meteen als je hier in de winter verblijft. Niet erg groot, maar wel erg professioneel.

Skigebieden

Wandelen

Wildsee  ©Tirol Werbung / Hofmann Janine

Olympiaregion Seefeld is niet zomaar een regio. Het is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Met zijn adembenemende landschappen en diverse wandelroutes, biedt het een onvergetelijke ervaring voor alle wandelaars, ongeacht hun niveau.

Drie makkelijke wandelroutes in Olympiaregion Seefeld

Als je nieuw bent in het wandelen of gewoon wilt genieten van een rustige, ontspannen wandeling, zijn er in Olympiaregion Seefeld drie makkelijke routes die ik je aanraad:

Wildmoos Route

Deze route begint bij het Wildmoos plateau en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Met een lengte van 6 km en slechts een lichte stijging, is het de ideale route voor beginners.

Möserer See Route

De Möserer See route is perfect als je houdt van water en natuur. Het 3 km lange pad brengt je naar een prachtig meer, waar je kunt genieten van de serene omgeving.

Leutascher Geisterklamm

Voor een unieke ervaring moet je de Leutascher Geisterklamm route proberen. Dit 4 km lange pad voert je door een mysterieus en fascinerend klammlandschap.

Drie middelzware wandelroutes in Olympiaregion Seefeld

Voor degenen die op zoek zijn naar iets meer uitdaging, zijn hier drie middelzware wandelroutes in Olympiaregion Seefeld:

Hohe Munde Route

Met een lengte van 10 km en een gemiddelde stijging, is de Hohe Munde route een geweldige keuze voor avontuurlijke wandelaars. De route biedt prachtige uitzichten op de omliggende bergen.

Brunschkopf Route

De Brunschkopf route is een prachtige 8 km lange route die je naar de top van de Brunschkopf berg leidt. Het uitzicht vanaf de top is gewoon onvergetelijk.

Gaistal Route

Als je van lange wandelingen houdt, is de Gaistal route voor jou. Deze 12 km lange route neemt je mee door prachtige bossen en over glooiende heuvels.

Drie uitdagende wandelroutes in Olympiaregion Seefeld

Voor de ervaren wandelaars die graag hun grenzen verleggen, zijn hier drie uitdagende routes in Olympiaregion Seefeld:

Seefelder Spitze Route

Met een lengte van 15 km en steile beklimmingen, is de Seefelder Spitze route zeker uitdagend. Maar de voldoening van het bereiken van de top is het meer dan waard.

Reither Spitze Route

De Reither Spitze route is een andere zware route die je naar de top van de Reither Spitze berg leidt. Deze 18 km lange route is zowel fysiek als mentaal veeleisend.

Karwendel Route

De langste en meest uitdagende route in Olympiaregion Seefeld is de Karwendel route. Met een lengte van 20 km en steile beklimmingen, is het een echte test voor elke wandelaar.

Mountainbike

De Olympiaregion Seefeld biedt een ongeëvenaarde fietservaring. Of je nu de voorkeur geeft aan uitdagende mountainbikeroutes of ontspannen fietstochten, deze regio heeft het allemaal. Het landschap varieert van adembenemende bergtoppen tot idyllische meren en uitgestrekte bossen, wat betekent dat er voor elk wat wils is.

3 Makkelijke fietsroutes

Rondje om de Wildsee

De eerste route leidt ons rond de pittoreske Wildsee. Deze makkelijke route is ideaal voor beginners of voor degenen die een rustige rit prefereren. Met slechts 8 kilometer aan lengte, kun je genieten van het prachtige meer en de omliggende natuur.

Langs deze route kun je stoppen voor een picknick, een duik nemen in de Wildsee, of gewoon genieten van de rust en vrede van de natuur.

De Seefeld Plateau Tour

De Seefeld Plateau Tour is een iets langere route, maar blijft relatief vlak. Je fietst door dennenbossen en langs schilderachtige boerderijen, wat je de kans geeft om de traditionele cultuur van de regio te ervaren.

Deze route biedt een combinatie van natuur en cultuur. Geniet van de prachtige flora en fauna, en maak eventueel een pitstop in een lokaal café voor een Oostenrijkse lekkernij.

De Möserer See route

Onze laatste makkelijke route neemt je mee naar het adembenemende Möserer See. Het is een vrij korte route, dus ideaal voor een middagje uit.

De Möserer See is een van de meest rustige en ongerepte meren in Tirol. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een ontspannen fietstocht.

3 Middelzware mountainbikeroutes

De Hohe Munde Tour

Bereid je voor op een uitdagende, maar ongelooflijk belonende rit. De Hohe Munde Tour leidt je naar het hart van de Alpen, met een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

Deze route vergt wat inspanning, maar het uitzicht op de top is de moeite waard. Wees voorbereid op steile beklimmingen en technische afdalingen.

De Gschwandtkopf Tour

De Gschwandtkopf Tour is een andere uitdagende route die je tot de top van de Gschwandtkopf berg brengt. Deze route is ideaal voor ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Bereid je voor op steile klimmen en technische afdalingen, maar vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht op de Olympiaregion Seefeld.

De Ropferstub’m Tour

Onze laatste middelzware route is de Ropferstub’m Tour. Deze route voert je door bossen en over heuvels, met een stop bij het beroemde Ropferstub’m restaurant voor een welverdiende pauze.

Hoewel het een uitdagende rit is, biedt de Ropferstub’m Tour voldoende mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de natuur.

3 Uitdagende Mountainbikeroutes

De Seefelder Spitze Challenge

Voor de avonturiers onder ons is de Seefelder Spitze Challenge een must. Deze route is een ware test van je mountainbikevaardigheden, met steile beklimmingen en technische afdalingen.

Deze route is niet voor de zwakkeren van hart, maar als je de top bereikt, word je beloond met een spectaculair uitzicht op de Olympiaregion Seefeld.

De Reitherjoch Challenge

De Reitherjoch Challenge is een andere moeilijke route die je naar de top van de Reitherjoch brengt. Het is een zware beklimming, maar het uitzicht op de top is de inspanning meer dan waard.

Deze route biedt adembenemende uitzichten en is een echte test van je uithoudingsvermogen. Vergeet niet om een pauze te nemen en te genieten van het uitzicht!

De Karwendel Tour

De laatste van onze uitdagende routes is de Karwendel Tour. Deze route neemt je mee door het prachtige Karwendelgebergte, met een onvergetelijk panoramisch uitzicht op de regio.

De Karwendel Tour is een lange en uitdagende route, maar het landschap en de ervaring zijn absoluut de moeite waard.

Vredesklok en Vredesweg.

De Olympiaregion Seefeld heeft de nodige ervaring met vakantiegangers.

Dat zie je in alles, dus ook in het aantal mogelijkheden om een (half) dagje weg te gaan.

Erg leuk zijn bijvoorbeeld het Bijenleerpad en de Vredesklok en Vredesweg in Mösern.

Tourismusverband

Adres: Klosterstrasse 43 6100 Seefeld
Telefoon: +43 5 08800
Email: region@seefeld.com
Internet: http://www.seefeld.com


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media