Absam

Absam

Zomervakantie in Absam

Absam ligt aan de voet van het Karwendelgebergte.
Absam behoort tot de MARTHA-dorpen (Mühlau, Arzl, Rum, Thaur en Absam), een rij dorpen langs de oude landweg tussen de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, en het middeleeuwse Hall in Tirol.

Het dorpje ligt aan de voet van het Karwendelgebergte, en het hoogste punt van de gemeente is de 2725 meter hoge Großen Bettelwurf.

Het dorp werd voor het eerst in 995 vermeld in de boeken van het bisdom Brixen, onder de naam Abazanes.

De industrie rondom het dorp kwam al in de Middeleeuwen op gang, als gevolg van de mijnbouw voor zout-, lood- en zinkwinning.

Jacobus Stainer, een beroemd vioolbouwer, werd rond 1617 in Absam geboren.

Dit is zo’n typische Tiroler vakantiebestemming, waar je vriendelijk begroet wordt, waar je leuke evenementen kunt zien, en waar je kunt wandelen of fietsen door een natuurlijk paradijs.

Infrastructuur

Supermarkt en bakker ter plaatse. Medische zorg in het dorp.

Geldautomaten en pinnen bij de Raffeisenbank en Sparkasse in Absam, en het dorpje beschikt over 4 Restaurants, 1 Snackbar en 3 Bars / Cafés.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
De omgeving van Absam biedt diverse mogelijkheden om te wandelen.

Heerlijk, samen met je gezin en partner, genieten van de prachtige natuur, van ruisende beekjes, en van indrukwekkende vergezichten, zoals op de route naar de Bettelwurfhütte.

Overigens kan je hier zowel makkelijke, en dus gezinsvriendelijke, routes vinden door het dal, als wat moeilijkere routes door de bergen.

Mountainbike
Ook als je wilt mountainbiken, of fietsen, dan zijn er diverse routes mogelijk in de regio Hall Wattens, alhoewel er in Abssam niet echt veel routes beschikbaar zijn.

Wintersport
Skigebied Glungezer is een leuk en gezinsvriendelijke wintersportbestemming, en is ook vanuit Absam makkelijk bereikbaar, ook met het openbaar vervoer.

Bij Absam zijn verder nog schaatsen, langlaufen en rodelen mogelijk.

Naturschutzgebiet Karwendel.

Leuk om te bezoeken zijn het Naturschutzgebiet Karwendel, een prachtig natuurgebied, De Basiliek St. Michael, een bedevaartskerk, en Slot Krippach.

Tourismusverband

Adres: Dörferstraße 37
Telefoon: +43 5223 45544
Email: absam@regionhall.at
Internet: http://www.regionhall.at
Website van de Gemeente: http://www.absam.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media