Greifvogelpark Umhausen

Greifvogelpark Umhausen

Wanneer je denkt aan een bezoek aan Greifvogelpark Umhausen, wat komt er dan in je op? Majestueuze vogels zwevend in de lucht, hun scherpe ogen speurend naar een prooi, en de opwinding van het zien van deze prachtige wezens van dichtbij? Dan zit je helemaal goed! In dit artikel nemen we je mee door alles wat Greifvogelpark Umhausen te bieden heeft.

Wat is Greifvogelpark Umhausen?

Greifvogelpark Umhausen is niet zomaar een park. Het is een plek waar je de wonderen van roofvogels kunt ervaren en meer kunt leren over hun leven, gewoontes en bijzonderheden.

Het park is prachtig gelegen, omgeven door de natuurlijke schoonheid van Umhausen. Dus waarom zou je niet wat tijd buiten doorbrengen en genieten van de frisse lucht?

De vogelshows: een absolute must-see

Als je ooit het wonder hebt willen ervaren van roofvogels die vlak boven je hoofd vliegen of het subtiele geluid van de vleugels van een uil die geruisloos door de lucht glijdt, dan zijn de vogelshows in het Greifvogelpark Umhausen absoluut iets voor jou.

Waarom zijn deze shows zo bijzonder?

 1. Het gaat niet alleen om het kijken naar vogels van een afstandje. Deze shows bieden een unieke kans om vogels van dichtbij te zien, soms zelfs zo dichtbij dat je hun veren kunt voelen als ze voorbij vliegen.
 2. Terwijl je geniet van de adembenemende stunts en vliegmanoeuvres, leer je ook veel. Elke show wordt begeleid door deskundigen die interessante feitjes en informatie delen over elk van de vogels die je ziet.
 3. Van de imposante arenden en valken die met hoge snelheid duiken tot de mysterieuze uilen die ’s nachts jagen, elke show presenteert een verscheidenheid aan vogels die je zullen verbazen.
 4. De vogels worden niet zomaar getraind om trucs te doen. De meeste van hun ‘acts’ in de show zijn eigenlijk natuurlijke gedragingen. Het is alsof je een glimp opvangt van hun leven in het wild.
 5. En laten we de locatie niet vergeten! Met het natuurlijke landschap van Umhausen op de achtergrond, voelt elke show bijna als een schilderij dat tot leven komt.

Voorbereiding op de show

Als je het meeste uit deze ervaring wilt halen, zijn hier enkele tips:

 • Kom vroeg
  De zitplaatsen kunnen snel vollopen, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Kleed je passend
  Hou rekening met het weer en draag comfortabele kleding.
 • Luister naar de experts
  Hun commentaar is niet alleen informatief maar maakt de hele ervaring ook rijker.
 • Respecteer de vogels
  Het zijn wilde dieren. Geen plotselinge bewegingen of harde geluiden maken.

Een ervaring om nooit te vergeten

Na het bijwonen van zo’n show zul je ongetwijfeld met een gevoel van bewondering en respect voor deze majestueuze vogels vertrekken. Dus, of je nu een fervent vogelliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, de vogelshows in Greifvogelpark Umhausen zijn echt een must-see.

Andere attracties in de buurt

Greifvogelpark Umhausen is zonder twijfel een bijzondere plek om te bezoeken, maar het gebied eromheen heeft ook veel te bieden. Dus als je eenmaal de majestueuze roofvogels hebt bewonderd, zijn er nog tal van andere attracties in de buurt die je niet mag missen.

1. Ötzi Dorf

Dit openluchtmuseum brengt je terug naar de tijd van Ötzi, de beroemde ijsmummie. Ontdek hoe mensen 5000 jaar geleden leefden in deze regio en ervaar de prehistorie met eigen ogen.

2. Stuibenfall

De grootste waterval van Tirol! De kracht en schoonheid van het neerstortende water is echt een spectaculair gezicht. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar de beste uitkijkpunten leiden.

3. Aqua Dome

Toe aan wat ontspanning? Bezoek dan de Aqua Dome, een thermisch spa-resort in Längenfeld. Geniet van de warme thermale baden met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

4. Niederthai Plateau

Voor wandel- en natuurliefhebbers is dit plateau een paradijs. Met zijn alpenweiden, kronkelende paden en panoramische uitzichten is het de perfecte plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

5. Ötzidorf klimpark

Voor de avontuurlijk aangelegden is dit klimpark met verschillende touwbanen en uitdagingen de perfecte plek om je vaardigheden te testen.

6. Umhausen zwemmeer

Op een warme dag is er niets beter dan een verfrissende duik in het kristalheldere water van het Umhausen Zwemmeer. Omgeven door natuur, biedt dit meer een rustige plek om te ontspannen en te zwemmen.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.