Hall Wattens

Hall Wattens

Dorpen / Gemeenten


Hall Wattens is een bijzonder gebied.
De regio Hall Wattens mag best een bijzonder gebied genoemd worden.

Niet alleen voor de wintersport, maar ook in de zomer een gebied met unieke mogelijkheden.

Het stadje Hall bijvoorbeeld, wordt tot de mooiste steden van geheel Oostenrijk gerekend.

En dan verwacht de bezoeker in Wattens een wellicht nog veel mooiere verrassing, de tentoonstellingen van Schwarovski. ’s Werelds grootste producent van kristallen voorwerpen.

Swarovski Kirstalwelten is absoluut een aanbeveling waard. Verbaas je over het kristal, en vergeet niet een mooi souvenier mee te nemen.

Natuurlijk ligt ook de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, vlakbij met o.a. ‘Das Goldene Dachl’ en de Alpenzoo.

Maar ook als je de typische cultuur wilt leren kennern, of de tradities, zit je in deze regio goed.

Overigens zijn de dorpen en stadjes in deze regio, ook uitermate geschikt als je wilt gaan winkelen.

Wintersport en Bergsport

Skigebied
Het skigebied in de regio Hall Wattens is zeker niet het grootste skigebied in Tirol, maar o wat is de wintersport hier fijn.

Het skigebied staat ook niet bekend om de vele lange afdalingen.

Toch is skigebied Glungerzer een aanbeveling van ons waard.

Lekker skiën, zoals skiën ooit bedoeld was. En enorm familievriendelijk.

Wandelen

De regio Hall Wattens staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid, met majestueuze bergen, kristalheldere meren en weelderige groene bossen. Daarnaast biedt de regio een diversiteit aan wandelroutes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Wandelen in deze regio is niet alleen een geweldige manier om te genieten van de adembenemende landschappen, maar het biedt ook tal van gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid, het verminderen van stress en het versterken van je spieren.

Enkele mooie wandelroutes

Zirbenweg

Routebeschrijving

De Zirbenweg is een van de meest populaire wandelroutes in de regio Hall Wattens en is ongeveer 7 kilometer lang. De route begint bij het bergstation Patscherkofel en eindigt bij het Tulfeinalm bergrestaurant.

Wat te verwachten

Tijdens het wandelen op de Zirbenweg, zul je genieten van het adembenemende uitzicht op de Inntal-vallei en de omliggende bergen. De route loopt door een prachtig landschap van eeuwenoude dennenbomen en kleurrijke alpenweiden.

Glungezer & Geier

Routebeschrijving

De Glungezer & Geier route is een uitdagende wandeling van ongeveer 10 kilometer lang. De route begint bij het bergstation Glungezer en eindigt bij het bergrestaurant Halsmarter.

Wat te verwachten

Deze wandeling biedt een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Tuxer Alpen en de Karwendel-bergen. De route loopt langs steile bergpaden en uitdagende rotspartijen, waardoor het een spannende ervaring is voor de avontuurlijke wandelaar. Onderweg kom je ook langs de indrukwekkende Geier-vogelkijkplatform, waar je adelaars en andere roofvogels van dichtbij kunt observeren.

Kugelwald am Glungezer

Routebeschrijving

De Kugelwald am Glungezer is een unieke en gezinsvriendelijke wandelroute van ongeveer 3 kilometer lang. De route begint bij het bergstation Glungezer en eindigt bij het bergrestaurant Tulfeinalm.

Wat te verwachten

De Kugelwald am Glungezer is een interactieve wandelroute, waarbij je onderweg verschillende houten bollen tegenkomt die je kunt rollen en verplaatsen. Deze route is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar een speelse wandelervaring. Daarnaast biedt de route een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Inzinger Alm

Routebeschrijving

De Inzinger Alm-route is een gemakkelijke en ontspannende wandeling van ongeveer 5 kilometer lang. De route begint bij het dorpje Inzing en eindigt bij de Inzinger Alm, een gezellige berghut.

Wat te verwachten

Tijdens het wandelen op de Inzinger Alm-route geniet je van een prachtig uitzicht op het Inntal en de omliggende bergketens. De route loopt langs groene alpenweiden, dichte bossen en rustige bergbeekjes, waardoor het een ideale wandeling is voor natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen.

Mountainbike en fietsen

In deze regio zijn er tal van geweldige mountainbikeroutes om uit te kiezen. Hier zijn drie van de mooiste routes:

  1. Route 1: Karwendel: Deze uitdagende route neemt je mee door het indrukwekkende Karwendelgebergte en biedt adembenemende uitzichten en technische beklimmingen en afdalingen.
  2. Route 2: Glungezer: Deze route voert je naar de top van de Glungezer-berg, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien.
  3. Route 3: Kalkkögel: Deze avontuurlijke route neemt je mee door het indrukwekkende Kalkkögelgebergte, met uitdagende beklimmingen, spannende afdalingen en prachtige panorama’s.

Naast mountainbikeroutes zijn er ook enkele prachtige fietsroutes in de regio Hall Wattens. Hier zijn drie van de mooiste routes:

  1. Route 1: Inntalradweg: Deze populaire fietsroute volgt de rivier de Inn en biedt een ontspannen rit door het schilderachtige Inntal, met talloze bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes langs de route.
  2. Route 2: Zillertalradweg: Deze fietsroute neemt je mee door het prachtige Zillertal, met zijn groene weiden, kristalheldere meren en indrukwekkende bergpanorama’s.
  3. Route 3: Gschnitztalradweg: Deze rustige route voert je door het idyllische Gschnitztal, een van de mooiste zijdalen van het Wipptal, met zijn traditionele boerderijen en ongerepte natuur.

Grote bezienswaardigheden.

Als je van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden houdt, zit je in de regio Hall Wattens goed.

Deze regio staat namelijk bol van de cultuur en de bijbehorende bezienswaardigheden.

Ook worden met grote regelmaat evenementen georganiseerd.

Overigens zijn een aantal grote bezienswaardigheden zonder twijfel het stadje Hall, en Swarovski Kristalwelten.

Tourismusverband Hall Wattens

Adres: Wallpachgasse 5 6060 Hall in Tirol
Telefoon: +43 5223 45544
Email: office@regionhall.at
Internet: http://www.regionhall.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media