Karres

Karres

Zomervakantie in Karres

Karres ligt aan de voet van de Tschirgant.
In het Oberinntal, aan de voet van de Tschirgant, en dichtbij de monding van de Pitzbach (Pitztal) in de Inn, ligt Karres.

Het dorp ligt op een heuvel boven de Inn, terwijl de Inn onder het dorp door een kloof stroomt.

De kllof is een erg populaire bestemming om te raften, maar je kunt ook wandelen door de kloof, over een erg mooie wandelweg.

Door de nabijheid van het skigebied komen steeds meer toeristen naar deze regio, en ook zomers ontdekken steeds meer gasten de charmes van de regio.

Infrastructuur

Supermarkt ter plaatse. Medische zorg in de directe omgeving.

Geldautomaten en pinnen in de omliggende dorpen.

Bioscoop in Imst. Karres heeft geen Restaurants, maar de omliggende dorpen zoals Imst en Oetztal Bahnhof wel.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
Het is heerlijk om te wandelen in een regio waar men weet waarom je graag gaat wandelen. Dat merk je aan de wandelwegen, de markeringen, en onaagetaste natuur, en het weinige afval langs de kant.

De regio rond het dorpje, is dan ook erg geliefd als wandelbestemming.

Mountainbike
Rond Karres zijn ruime mogelijkheden om te mountainbiken, op een aantal aansprekende routes en trails, maar ook voor fietsers is dit een mooie bestemming.

De Inntalradweg loopt langs het dorpje.

Wintersport
Skigebied Imster Bergbahnen is slechts een paar kilometer naar het westen, terwijl aan de andere kant van het dorpje, de skigebieden Hochoetz en Kühtai, waar je voor beide skigebieden slechts 1 skipas nodig hebt, ook snel en makkelijk bereikbaar zijn.

Uitstapjes

De Karrer Alm is een geliefd uitstapje, bij zowel de lokale bevolking, als bij toeristen. Bij de VVV in Imst kan men je meer vertellen over de wandeling, die in ieder geval de moeite waard is.

Ook bezienswaardig zijn de Michaelskapelle, en de St. Stephanuskirche.

Tourismusverband Karres

Adres: Johannesplatz 4 6460 Imst
Telefoon: +43 5412 69100
Email: info@imst.at
Internet: http://www.imst.at


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media