Imst Gurgltal Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Imst Gurgltal Bezienswaardigheden

Bummelbär

Broem, broem… kijk kijk, hier komt de boemelbeer.

Tja, Teddy heeft goed brommen. En Daddy ook.

Want de dagelijkse rondritten met de Boemeltrein “Bummel-Bär” zijn geliefd bij oud en jong. Bummel-Bär rijdt naar de mooiste plekjes in Imst en in het Gurgltal en natuurlijk ook naar de Knappenwelt.

Zie voor de specifieke dienstregeling ter plaatse of bij het Tourismusverband.

Alpine Coaster

De langste Alpen-Achtbaan ter wereld.

Een reuzenbelevenis voor allen jong van geest en adrenaline-verslaafd. „Ook jij zult hierin afdalen“ – treffender laat zich de Alpine Coaster in Imst niet beschrijven.

De rit met de langste alpen-achtbaan ter wereld als gezinsvriendelijk actie-spektakel vervult jong en oud met enthousiasme.

Rosengartenkloof en blauwe grot

Slechts na een korte wandeling vanuit het centrum van Imst, vindt je één van de waardevolste biotoop van Tirol, de Rosengartenkloof.

Op een lengte van 1,5 km graaft zich de Schinderbach van de Blauwe Grot door de rotsrug van de Imster mittelgebergte-terrassen tot de Johanneskirche.

Het bijzondere van de Blaue Grotte is de geschiedenis van haar ontstaan: reeds voor 2000 jaren in de Romeinse tijd werd hier ijverig gewerkt en gezocht naar zilverhoudende ertsen.

Het meest intensief beleeft U de wildromantische kloof en de Blaue Grotte tijdens de botanische begeleide rondwandeling.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media