Imst Gurgltal ©Tirol Werbung / Heinzlmeier Bert

Imst Gurgltal

Dorpen / Gemeenten

Het Gurgltal is een breed zijdal.
De regio Imst Gurgltal ligt in het Oberinntal, daar waar de Gurglbach uitmondt in de Inn.

In de regio zijn tal van musea, zoals bijvoorbeeld; ‘Fasnachtsmuseum Tarrenz’ en het ‘Bäuerliche Gerätesammlung und Feuerwehrmuseum’.

Verder is het in deze regio aan te bevelen een bezoek te brengen aan de ‘Blauwe Grot’, aan het einde van de Rozentuinravijn (Rosenartenschlucht).

Het Gurgltal is een breed, in noordelijke richting lopende, zijdal van het Inntal.

Het splitst zich ter hoogte van Imst af.

Het dal maakte in de Romeinse tijd deel uit van het traject over de Fernpas en de Reschenpas (of Resiapas), de Via Claudia Augusta.

Dit is bovendien voor de regio een inkoopcentrum, en een groot centrum. Hier zijn alle soorten winkels te vinden.

Het meest aansprekende is hier het overdekte winkelcentrum FMZ.

Je kan hier zonder nat te worden, winkelen in een gezellige, maar ook soms drukke, omgeving.

In de naaste omgeving van het FMZ zijn nog diverse winkels, zoals Libro (boeken en DVD), OBI (bouwmarkt), Kika (meubelen) en de supermarkten Lidl en Mpreis.

Wintersport en Bergsport

Een leuk skigebied is het skigebied Imster Bergbahnen. Het (skibus) vervoer is optimaal geregeld, en hoewel het zeker niet het grootste skigebied is, plezier kan je hier zeker hebben.

Ook de andere wintersporten zijn in de regio enorm goed geregeld, en de andere skigebieden in de regio zijn ook snel te bereiken.

Skigebied

Tarrenz  ©Tirol Werbung / Koopmann Jörg

Wandelen

Imst-Gurgltal is een prachtige regio in Tirol, en staat bekend om zijn indrukwekkende berglandschappen, groene weiden, kristalheldere meren en schilderachtige dorpjes. Wandelen in deze regio is een uitstekende manier om te genieten van de frisse berglucht, het adembenemende uitzicht en de lokale cultuur. Bovendien biedt de regio diverse wandelroutes voor alle niveaus en interesses.

Makkelijke wandelroutes

Gezinsvriendelijke routes

In de regio zijn er tal van gezinsvriendelijke wandelroutes die perfect zijn voor jong en oud. Een aanrader is de “ZirbenPark Hochzeiger”, een avonturenpad met speelstations, uitkijkplatforms en informatieve borden over de plaatselijke flora en fauna. Dit pad is ongeveer 3 kilometer lang en goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Rolstoeltoegankelijke routes

Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn er ook rolstoeltoegankelijke routes in de regio. Een voorbeeld hiervan is de “Rosengartenschlucht” route, die leidt door een indrukwekkende kloof met houten loopbruggen en platforms. Deze route is ongeveer 1,5 kilometer lang en is geheel toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Moeilijke wandelroutes

Alpine routes

Voor de meer ervaren wandelaars zijn er alpine routes die uitdagende klimpartijen en adembenemende uitzichten bieden. Een van de populairste alpine routes is de “Muttekopf” route, die je naar de top van de gelijknamige berg brengt. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en vereist een goede conditie en bergervaring.

Uitdagende bergpaden

Als je op zoek bent naar een uitdagende wandelroute met steile paden en technische passages, is de “Hoch-Imst via ferrata” een uitstekende keuze. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang en vereist klimuitrusting en ervaring met via ferrata’s.

Mooiste wandelroutes

De regio staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, en enkele van de mooiste wandelroutes zijn de “Gurgltaler Almenweg” en de “Starkenberger Panoramaweg”. Beide routes bieden panoramische uitzichten op de bergen en dalen, pittoreske alpenweiden en traditionele berghutten waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Wandelroutes met culturele en historische bezienswaardigheden

In de regio zijn er ook wandelroutes die je langs culturele en historische bezienswaardigheden leiden. De “Imster Schemenlaufen” route neemt je mee door het historische centrum van Imst, waar je de prachtige architectuur en lokale tradities kunt bewonderen. Een andere interessante route is de “Knappenwelt Gurgltal”, die je langs oude mijnen en historische nederzettingen brengt.

Wandelroutes met panoramische uitzichten

Voor wandelaars die houden van adembenemende vergezichten is de “Draußenkogel” route een must. Deze route biedt panoramische uitzichten op de omliggende bergen en het Gurgltal-dal. Het pad is ongeveer 7 kilometer lang en geschikt voor wandelaars met een gemiddelde conditie.

Wandelroutes met alpenhutten en berghutten

Als je wilt genieten van de lokale gastvrijheid en traditionele lekkernijen, zijn er diverse wandelroutes met alpenhutten en berghutten. De “Latschenhütte” route leidt je naar een gezellige hut met een panoramisch terras, terwijl de “Muttekopfhütte” route je naar een traditionele berghut brengt waar je kunt overnachten en genieten van lokale gerechten.

Wandelroutes met wilde dieren en flora

De Imst – Gurgltal regio is rijk aan flora en fauna, en er zijn verschillende wandelroutes waar je wilde dieren en bijzondere plantensoorten kunt spotten. De “Gachenblick” route neemt je mee door een beschermd natuurgebied waar je kans hebt om gemzen, marmotten en steenarenden te zien. Op de “Rosengartenschlucht” route kun je diverse soorten wilde orchideeën en andere zeldzame planten ontdekken.

Wandelroutes met kabelbanen en stoeltjesliften

Voor wandelaars die een extra uitdaging zoeken of juist een gemakkelijke toegang tot de bergen willen, zijn er diverse wandelroutes met kabelbanen en stoeltjesliften. De “Hoch-Imst” route start bij het dalstation van de kabelbaan en biedt zowel een ontspannen wandeling als een spannende klim naar de top. De “Alpjoch” route is bereikbaar met de stoeltjeslift en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

Wandelroutes met thematische paden

De regio Imst – Gurgltal biedt ook thematische wandelroutes die interessante inzichten bieden in de lokale cultuur, geschiedenis en natuur. De “Tiroler Sageweg” route neemt je mee langs verschillende stations waar je lokale legendes en sagen kunt ontdekken, terwijl de “Lebensweg” route je inzicht geeft in de traditionele levensstijl van de boeren in het gebied.

Mountainbike

Als je op zoek bent naar een avontuur op de mountainbike in de Oostenrijkse Alpen, dan is de regio Imst – Gurgltal zeker een bezoek waard.

Makkelijke mountainbikeroutes

Route 1: Imst – Hochimst

Deze makkelijke route begint in Imst en leidt je naar Hochimst, een populair uitgangspunt voor wandel- en mountainbiketochten. De route is ongeveer 9 kilometer lang en kent een hoogte verschil van 500 meter. De beklimmingen zijn geleidelijk en het pad is goed onderhouden, waardoor deze route geschikt is voor beginners en gezinnen met kinderen.

Route 2: Gurgltal Rondje

Dit is een mooie en relatief eenvoudige rondrit door het Gurgltal. De route is ongeveer 20 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 300 meter. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen en de rivier de Gurgl.

Moeilijke mountainbikeroutes

Route 3: Imster Muttekopf

De Imster Muttekopf-route is een uitdagende tocht voor ervaren mountainbikers. De route is ongeveer 30 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 1.200 meter. De paden zijn technisch en vereisen goede fietsvaardigheden. Onderweg word je beloond met adembenemende uitzichten op de Alpen.

Route 4: Gurgltaler Hoogtepad

Deze route is een pittige tocht voor gevorderde mountainbikers en voert je langs de hoge bergpaden van het Gurgltal. De route is ongeveer 35 kilometer lang en kent een hoogteverschil van 1.500 meter. Onderweg kom je langs enkele indrukwekkende bergtoppen en heb je een prachtig uitzicht op het dal.

Zeer moeilijke mountainbikeroutes

Route 5: Imst – Pitztal

De Imst – Pitztal-route is een uitdagende tocht voor zeer ervaren mountainbikers. De route is ongeveer 60 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 2.000 meter. De paden zijn technisch en steil, en vereisen uitstekende fietsvaardigheden. Onderweg kun je genieten van spectaculaire uitzichten op de Pitztaler gletsjer en de omliggende bergen.

Route 6: Gurgltaler Extreme

De Gurgltaler Extreme is een zeer uitdagende route voor doorgewinterde mountainbikers. De route is ongeveer 45 kilometer lang en kent een hoogteverschil van 2.500 meter. De paden zijn technisch en steil, met enkele zeer uitdagende passages. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de hoogste toppen van het Gurgltal.

De langste Alpen-Achtbaan ter wereld.

De Ferienregion Imst-Gurgltal heeft een aantal bezienswaardigheden, die uniek zijn in Oostenrijk.

Absolute aantrekker is de Alpine Coaster. De langste Alpen-Achtbaan ter wereld.

Een reuzenbelevenis voor allen jong van geest en adrenaline-verslaafd.

„Ook jij zult hierin afdalen“ – treffender laat zich de Alpine Coaster in Imst niet beschrijven.

Tourismusverband Imst Gurgltal

Adres: Johannesplatz 4, 6460 Imst
Telefoon: +43 5412 69100
Email: info@imst.at
Internet: http://www.imst.at


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media