Lienzer Dolomiten ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Lienzer Dolomiten

Dorpen / Gemeenten


Lienzer Dolomiten – De Zomer wakkert de drang tot wandelen aan.
Hier vindt je de ideale omstandigheden voor jouw vakantiedromen.

Zomer of winter, de regio Lienzer Dolomiten nodigt je van harte uit om de regio te ontdekken.

De Zomer wakkert de drang tot wandelen aan, om te tennissen, of toch liever op de mountainbike de bergen in?

Ook in de winter kan je hier ontspanning, plezier en aktie vinden in de diverse vakantiedorpen.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wintersport

Het skigebied in de Lienzer Dolomiten is zeker niet het grootste in Tirol, maar de grootte van en skigebied hoeft niets te zeggn.

Dat bewijt men in deze regio.

De skipisten zijn uitstekend geprepareerd, en er zijn afdalingen voor zowel beginners als ver gevorderden.

Ook andere wintersporten worden op en rond de pisten aangeboden.

Wandelen

De Lienzer Dolomiten bieden landschappen die je nergens anders vindt. Van majestueuze bergtoppen tot weelderige groene valleien, elk pad biedt een uniek perspectief op de natuurlijke schoonheid van de regio.

Makkelijke wandelroutes

Laten we beginnen met de makkelijke routes die ideaal zijn voor gezinnen en beginners.

Laserzsee

De wandeling naar Laserzsee is een ontspannende tocht met prachtige uitzichten op de omliggende bergen en het gelijknamige meer. Het pad is goed gemarkeerd en biedt verschillende plekken om te rusten en te genieten van de natuur.

Dolomitenhütte

Dolomitenhütte is een andere toegankelijke route met panoramische uitzichten. Deze wandeling is relatief kort, maar geeft je een goed beeld van de pracht van de Lienzer Dolomiten.

Gailtalblick

Voor wie van vergezichten houdt, is de Gailtalblick route een must. Deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht op het Gailtal en de omliggende bergen.

Middelzware wandelroutes

Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken, zijn er de middelzware routes.

Karlsbader Hütte

De tocht naar Karlsbader Hütte is zowel uitdagend als lonend, met prachtige uitzichten en een gezellige berghut om te rusten.

Ederplan

Ederplan biedt een mix van terrains, van bosrijke paden tot open velden, en leidt je naar een prachtig uitzichtpunt.

Kerschbaumeralm

Kerschbaumeralm is een andere aantrekkelijke optie, met verschillende paden die door weelderige alpenweiden en langs kabbelende beekjes lopen.

Uitdagende wandelroutes

Voor de ervaren wandelaars zijn er de uitdagende routes die je naar nieuwe hoogten brengen.

Großer Laserzwand

De klim naar de Großer Laserzwand is intens maar de uitzichten vanaf de top zijn onvergetelijk. Het is een tocht voor de echte avonturier.

Gamswiesenspitze

Gamswiesenspitze is een andere uitdaging die je beloont met panoramische uitzichten over de regio. De route is steil en rotsachtig, maar het avontuur is het waard.

Spitzkofel

Last but not least, Spitzkofel. Deze tocht brengt je naar een van de meest iconische pieken van de Lienzer Dolomiten en biedt een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Mountainbike

Fietsen en mountainbiken in de regio Lienzer Dolomiten is een ervaring als geen ander. Deze regio biedt een gevarieerd landschap, van glooiende heuvels tot steile bergtoppen, wat het een perfecte bestemming maakt voor zowel beginners als ervaren fietsers. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante routes die je kunt verkennen!

Makkelijke fietsroutes

Debanttal

Het Debanttal is ideaal voor een ontspannen rit. Deze route is relatief vlak en loopt door prachtige weiden en bossen, perfect voor gezinnen of beginnende fietsers.

Iselsberg

Een andere toegankelijke route is Iselsberg, die je trakteert op pittoreske uitzichten en de mogelijkheid biedt om op een rustig tempo van het landschap te genieten.

Tristacher See

Deze route rondom het Tristacher See meer is zowel schilderachtig als ontspannend, met veel plekken om te stoppen en van de natuur te genieten.

Middelzware mountainbikeroutes

Zettersfeld

De Zettersfeld route biedt wat meer uitdaging, met enkele steile secties en technische delen, maar wordt beloond met onvergetelijke uitzichten.

Hochstein

De Hochstein route is een andere geweldige optie, met een mix van terrains die zowel uitdagend als plezierig zijn voor de gemiddelde mountainbiker.

Kreithof

Kreithof biedt een divers landschap en verschillende technische secties, waardoor het een spannende keuze is voor degenen die iets meer willen dan een makkelijke rit.

Uitdagende mountainbikeroutes

Karlsbader Hütte

Voor de echte avonturiers is de Karlsbader Hütte route een must. Deze route biedt steile beklimmingen, technische afdalingen en onvergetelijke uitzichten.

Lienzer Dolomiten Hütte

De Lienzer Dolomiten Hütte route is een andere uitdagende optie, met steile, technische delen die je vaardigheden op de proef stellen.

Kerschbaumer Alm

De Kerschbaumer Alm route is lang en uitdagend, maar biedt een enorme voldoening voor degenen die de uitdaging aangaan.

Kerstmarkt in Lienz.

In de Lienzer Dolomiten zijn veel mogelijkheden om een dagje (of half dagje) weg te gaan, en dat zowel in de winter als in de zomer.

Enkele voorbeelden zijn, de kerstmarkt in Lienz (Christkindlmarkt) en de Obere Altstadt in dezelde plaats.

Daarnaast biedt de omgeving verschillende andere bezienswaardigheden.

Tourismusverband

Adres: Albin-Egger-Straße 17 9900 Lienz
Telefoon: +43 50 212212
Email: info@osttirol.com
Internet: http://www.Osttirol.com


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media