Innsbruck und seine Feriendörfer

Ferienregion Innsbruck

Dorpen/Gemeenten

Er valt zoveel over Innsbruck te vertellen.
Innsbruck, De hoofdstad van Tirol.

Het inkoopcentrum voor de regio en eigenlijk voor en groot deel van Tirol.

Veel vakantiegangers die per trein of vliegtuig naar Tirol komen, kennen de stad al van het vleigveld en het treinstation.

En er valt zoveel over deze bijzondere stad te vertellen, dat je bij het bekijken van deze pagina’s gewoon even tijd mee moet nemen.

Bijzonder attracties zijn bijvoorbeeld de Alpenzoo, het Historische oude stadscentrum, Nordpark Innsbruck, de Hofburg, de Maria-Theresien-Straße, Das Goldenen Dachl (het gouden dak), de Ottoburg, de St Jacobs Cathedral, de Hofkirche, de skispringschans (Bergisel), Sloßpark Ambras en nog veel veel veel meer.

En dan hebben we nog niet gesproken over de vele evenementen en festivals die met grote regelmaat in de stad worden georganiseerd, de vele wintersportmogelijkheden en de zomersporten en recreatiemogelijkheden die in de stad of in de directe omgeving mogelijk zijn.

Kortom, als je, in welk jaargetijde dan ook, in Tirol op vakantie bent, is het zeer aanbevelingswaardig om in ieder geval en minstens één dag naar deze prachtige stad te gaan.

Maar let wel, de vakantieregio heet eigenlijk “Innsbruck und seine Feriendörfer”.

Wat dat wil zeggen? Nou, de stad is natuurlijk een fantastische bestemming, maar net buiten de stad, heeft de regio nog veel meer te bieden.

Wintersport en Bergsport

Wintersport in de regio Innsbruck is iets echt aparts.

Door de combinatie met het Sellraintal, beschik je als wintersporter ineens over 5 goede skigebieden binnen handbereik.

Bovendien is het vervoer van en naar de skigebieden enorm goed geregeld.

Natuurlijk worden ook de andere wintersporten op verschillende plekken aangeboden, zoals bijvoobeeld veel schaatsbanen in de regio.

Skigebieden

Wandelen

Vakantiegangers die in deze regio verblijven kunnen met de Club Innsbruck Card gratis gebruik maken van de wandelbus.

Bovendien zijn er in de omgeving enorm veel wandelroutes uitgezet, zoals bijvoorbeeld de prachtige Zirbenweg en de Innsbrucker Almenweg. En vergeet ook niet, dat je, zeker als je van oude gebouwen en cultuur wilt genieten, ook binnen de stad heel veel mogelijkheden hebt om te wandelen. Bijvoorbeeld langs de Inn, of door het oude centrum.


Innsbruck, gelegen in de regio Tirol in Oostenrijk, is een prachtige plek om te wandelen. Met de Alpen als achtergrond, biedt de omgeving verschillende routes voor elk niveau, van beginners tot gevorderden.

Makkelijke wandelroutes

Alpine Zoo Innsbruck
Deze gemakkelijke wandeling begint bij de Alpendierentuin en gaat omhoog naar de Hungerburg. De route is 2.2 km lang met een hoogteverschil van ongeveer 200 meter. Je hebt de mogelijkheid om de Hungerburgbahn kabelbaan te nemen op de terugweg naar beneden.

Promenade langs de Inn-rivier
Deze vlakke route loopt langs de rivier de Inn en is perfect voor een ontspannen wandeling. De route is ongeveer 3 km lang en er zijn tal van cafés en restaurants langs de route.

Middelzware wandelroutes

Goetheweg
Deze 6,8 km lange route start bij Hafelekar, het bovenste station van de Nordkette-kabelbaan. Het pad leidt je naar de Pfeishütte, een berghut met een prachtig uitzicht op de Karwendel. Deze wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur en heeft een hoogteverschil van ongeveer 600 meter.

Zirbenweg Trail
Dit is een 7 km lange route met een prachtig uitzicht op de Innsbruck-vallei. De route start bij Patscherkofel en leidt je langs het grootste pijnbomenbos van Europa.

Moeilijke wandelroutes

Nordkette Singletrail
Voor ervaren wandelaars is de Nordkette Singletrail een uitdaging. Deze route loopt van Seegrube naar Hermann Buhl Square in het centrum van Innsbruck. Hoewel de route slechts 4,2 km lang is, is het een steile afdaling met een hoogteverschil van meer dan 1.030 meter.

Klettersteig Innsbruck
Deze via ferrata (klettersteig in het Duits) route begint bij Hafelekar en loopt over de Nordkette naar Frau Hitt. Het is een moeilijke route die alleen wordt aanbevolen voor zeer ervaren en fit wandelaars met de juiste uitrusting.

Mountainbike

Vol afwisseling en aangenaam zijn de mountainbikeroutes rondom Innsbruck.

Op een hoogte van 600 tot 2250 meter ligt in totaal 115 kilometer mountainbikeroutes op zowel beginners als professionals te wachten.

Tevens voert 350 kilometer aan fietsroutes door het Inntal, bijvoorbeeld over de populaire Inntalradweg.

Mountainbikeroutes

Muttereralmpark
Deze route is ideaal voor beginners met een lengte van ongeveer 4,5 km en een hoogteverschil van 210 meter.

Rumer Alm
Deze route is 14,7 km lang met een hoogteverschil van 850 meter. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Nordkette Singletrail
Deze route wordt beschouwd als een van de moeilijkste mountainbikeroutes in Europa. Het is 4,2 km lang met een hoogteverschil van 1030 meter.

Fietsroutes

Inntal Radweg
Deze route volgt de rivier de Inn en is vrij vlak, waardoor hij ideaal is voor beginners en gezinnen. De gehele route is 520 km, maar u kunt kiezen voor kleinere segmenten.

Zillertal fietsroute
Deze route is 31 km lang en volgt de rivier de Ziller. Het heeft een hoogteverschil van ongeveer 500 meter.

Brennerpas
Deze historische route is een uitdaging met een lengte van 37 km en een hoogteverschil van 700 meter.

Ontzettend veel mogelijkheden.

In de regio rond Innsbruck zijn vanzelfsprekend ontzettend veel mogelijkheden om een dagje weg te gaan, en een museum of bezienswaardigheid te bezichtigen.

Daarbij is de stad zelf vaak het reisdoel, simpelweg omdat de meeste bezienswaardigheden hier staan.

Absoluut aanbevolen is een bezoekje aan de Alpenzoo en de historische oude binnenstad, met leuke souvenierswinkeltjes en Das Golden Dachl.

Maar, ga ook eens kijken in de leuke dorpjes rond de stad, of in het Sellraintal.

Tourismusverband

Adres: Burggraben 3
Telefoon: +43 512 59850
Email: office@innsbruck.info
Internet: http://www.innsbruck.info

Accommodaties Ferienregion Innsbruck

In de Ferienregion Innsbruck kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

dejongintra.nl (€191,00)
snowtrex.nl (€129,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

In de Ferienregion Innsbruck kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

dejongintra.nl (€191,00)
snowtrex.nl (€129,00)
Deel ons op social media