Innsbruck Wandelen

Innsbruck (Regio) Wandelen

(Berg)wandelen

Dat is echte service. Gasten van Innsbruck en zijn 25 vakantiedorpen kunnen met de Cub Innsbruck Card gratis gebruik maken van de wandelbus. Het bergwandelprogramma van Innsbruck is eveneens gratis.

Zirbenweg

Eén van de bekendste en eenvoudigst begaanbare wandelpaden even buiten Innsbruck – de hoofdstad van de Alpen – is de Zirbenweg.

Deze zeven kilometer lange, bijna vlakke bergpromenade in het beschermde landschapsgebied Patscherkofel-Zirmberg op 2000 meter boven de zeespiegel, voert door een eeuwenoud gesloten alpendennenwoud (zoals de naam “Zirbenweg” al zegt). Prachtig bergpanorama met uitzicht over het Inndal. De Zirbenweg is een etappe van de Adlerweg. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Voor de tocht naar boven neemt u de Patscherkofel-kabelbaan of de Glungezer-stoeltjeslift (ook met Club Innsbruck Card).

De Innsbrucker Almenweg

Dit mooie wandelpad leidt als vlakke tot licht stijgende bosweg (met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter) van de Kreither Alm (1492 m) via de Raitiser Alm (1553 m) en de Mutterer Alm (1608 m) naar de Götzner Alm (1542 m).

Winterwandelen

Gratis begeleide winterwandelingen te voet of met sneeuwschoenen over besneeuwde weides en door bossen.

Vertrek met de bus vanuit Innsbruck, Congress Innsbruck.

De wandeling duurt ongeveer drie uur, met pauzemogelijkheid. Passend schoeisel (enkelhoge, waterdichte bergschoenen), wollen muts, handschoenen en winterkleding die bestand is tegen de kou worden aangeraden. Bij hevige sneeuwval worden er kostenloos sneeuwschoenen ter beschikking gesteld.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media