Innsbruck (Regio) Bezienswaardigheden

Innsbruck (regio) Bezienswaardigheden

Alpenzoo

Eén van de mooiste dierentuinen in Europa. Tegen de helling gebouwd, herbergt de Alpenzoo dieren die van oorsprong in de Alpen voorkomen. Anders dan bij Nederlandse en Belgische dierentuinen, is de prijs hier absoluut laag en redelijk. Wel is het zo, dat je in een halve dag alle dieren hebt gezien.

Alpenpark Karwendel

Alpenpark Karwendel, gelegen tussen de Inn en de Isar, de Achensee en de Seefelder Senke, is een natuurreservaat met veel bijzondere kenmerken.

Das Goldene Dachl

Midden in het gotische centrum, één van de best bewaard gebleven en mooiste middeleeuwse stadskernen van Oostenrijk, ligt het beroemdste symbool van Innsbruck – de hoofdstad van de Alpen.

De keizerlijke Hofburg in Innsbruck

De Hofburg in Innsbruck – de hoofdstad van de Alpen – was ooit de zetel van de heersers van Tirol.

De hofkerk

De hofkerk van Innsbruck – de hoofdstad van de Alpen – met het mausoleum van keizer Maximiliaan I is het belangrijkste keizerlijke grafmonument van Europa en een voorbeeld van een Europese hofkunst, waartoe de beste kunstenaars zoals Albrecht Dürer, Peter Vischer de Oude en Alexander Colin hebben bijgedragen.

Kasteel Ambras

Kasteel Ambras, boven Innsbruck gelegen en reeds van verre zichtbaar, behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Tirol. De cultuurhistorische betekenis van het kasteel is onlosmakelijk met de persoon van aartshertog Ferdinand II (1529 – 1595) verbonden.

De Sint Jacob-kathedraal

De kolossale gevel van de Sint Jacob-kathedraal met haar twee torens domineert het plein ten noordwesten van de Hofburg van Innsbruck – de hoofdstad van de Alpen.

De basiliek van Wilten

De basiliek van Wilten, parochiekerk en bedevaartsoort, behoort tot de kunstschatten van Innsbruck, de hoofdstad van de Alpen. Volgens de legende vereerden reeds Romeinse legioensoldaten op deze plek een Mariabeeld.

De Bergisel-springschans

Majestueus troont de nieuwe springschans op de historisch belangrijke Bergisel, die voor Tirol en in het bijzonder voor Innsbruck, de hoofdstad van de Alpen, van oudsher van groot belang is.

Bedevaartskerk Götzens

De bedevaartskerk St. Peter und St. Paul in Götzens is niet alleen architectonisch maar ook akoestisch een kleine parel. Er vinden jaarlijks diverse concerten plaats.

Hinterlocher-molen – Ellbögen

De Hinterlocher-molen bevindt zich in Innerellbögen richting Arztal en stamt vermoedelijk uit de 16e eeuw.

Arsenal Museum Zeughaus

Het museum in het laat-gotische voormalige arsenaal van keizer Maximiliaan I biedt een ruim inzicht in de cultuurgeschiedenis van Tirol.

Anatomisches Museum Innsbruck

Het museum toont preparaten van mensen in de vorm van talrijke skeletten, onder andere van “kasteelreus” Nikolaus Haidl, alsmede een verzameling schedels met meer dan duizend preparaten.

Bell Museum

Het klokkenmuseum vormt een bijzondere combinatie van een reeds 400 jaar bestaande klokkengieterij, een klokkenmuseum en een geluidsruimte.

Stadsmuseum Innsbruck

Het stadsarchief documenteert de geschiedenis van Innsbruck vanaf het begin der tijden tot de huidige tijd. De oudste stadsoorkonde is de bekrachtiging van het stadsrecht uit 1239.

Radiomuseum

Peter Roggenhofer is gediplomeerd radio- en televisietechnicus. Zijn unieke collectie van radio’s is nu ook voor publiek toegankelijk. Rond 450 tentoonstellingsstukken doen de spannende geschiedenis van de radio in het Radiomuseum herleven. De entree is gratis.

Treinmuseum

In het oude Stubaitalstation bevindt zich het Museum van de Tiroler museumtreinen. Hier vindt u een overzicht van alle trams en lokaalsporen in Tirol. De remise huisvest historische railvoertuigen.

Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum

Het in 1823 opgerichte Tiroler Landsmuseum bezit talrijke kunstwerken uit de vroege middeleeuwen en de Barok tot in de moderne tijd, onder andere van Paul Troger, Albin Egger-Lienz en Egon Schiele. Indrukwekkend is de Galerij der Nederlanders.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media