Rinn ©Tirol Werbung / Aichner Bernhard

Rinn

Zomervakantie in Rinn

Rinn is één van de eerste kuuroorden.
Welkom in jouw vakantiedroom.

In een historische brochure van voor de 1e wereldoorlog staat: “Rinn is één van de eerste kuuroorden in het Tiroler middelgebergte en bijzonder geliefd vanwege de ozonrijke lucht en voortreffelijke kwaliteit van het drinkwater en zwemwater”.

Het dorpje ligt tegen een naaldboombos aan, in een windstilte, met prachtig uitzicht op de Nordkette tot aan het Oberinntal aan toe.

Infrastructuur

Supermarkt en bakker ter plaatse. Medische zorg in het dorp.

Geldautomaten en pinnen bij de Raiffeisenbank.

Bioscoop in Innsbruck. 3 Restaurants en 2 Bars / Cafés.

Wintersport en Bergsport

Skigebieden

Wandelen
Wil je in de zomervakantie gaan wandelen, dan is dit een erg leuke bestemming, temeer vanwege de vele wandelwegen, en de prachtige natuur.

Wandelen is overigens ook in de winter mogelijk, op speciale winterwandelwegen.

Mountainbike
Erg mooi is de fietsroute am Südlichen Mittelgebirge, met een lengte van 25 kilometer, en een hoogteverschil van 450 meter.

Wil je wat meer uitdaging, dan de route naar de Rinner Alm erg geschikt.

Wintersport
Een rustig dorpje, ook in de winter, terwijl er op korte afstand toch een aantal goed skigebieden ligt, met enorm veel mogelijkheden om te skiën en te snowboarden.

Ook rodelen is mogelijk, en bij Rinn is ook een schaatsbaan.

Voormalige bedevaartsoord Judenstein.

Plaatselijke bezienswaardigheden zijn de grot de Teufelsmühle, de Anderlhof en de Schmirnerhof, de Gedächtniskapelle, het voormalige bedevaartsoord Judenstein, de parochiekerk zum Hl.Apostel Andreas, en het Waldmoor, een erg mooi natuurgebied.

Tourismusverband

Adres: Dorfstraße 5 6074 Rinn
Telefoon: +43 512 59850
Email: office@innsbruck.info
Internet: http://www.innsbruck.info
Website van de Gemeente: http://www.rinn.tirol.gv.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media