Oetz

Ötz

Zomervakantie in Ötz

Ötz is een uitstekende plek om te raften.
Ötz ligt aan de voet van de 3007 meter hoge Aacherkogel.

Het dorp en de omgeving is vaak gastheer voor diverse raftingkampioenschappen, en staat dan ook bekend als een uitstekende plek on te raften.

Het oude centrum is zeker het bezichtigen waard, dankzij de vele frescoschilderingen aan de huisgevels, de parochiekerk en de diverse musea in het dorp.

Opgravingen wijzen uit, dat Ötz al 2500 jaar geleden bewoond werd.

Het dorp werd eerst ‘Ez’ genoemd, in een oorkonde waarbij het dorpje aan het ‘sticht Wilten’ werd geschonken door Hertog ‘Hendrik de Leeuw’.

Vandaag de dag is het een gezellig vakantiedorpje, met leuke winkeltjes, en vooral bekend van het erboven gelegen skigebied en wandelgebied Hochötz.

Vooral in het centrum is het vaak erg gezellig, met regelmatig live muziek, en grote evenementen.

Infrastructuur

Supermarkten en bakker, dokters, tandarts en verschillende banken in het dorp..

Bioscoop in Imst.

De plaats beschikt over 18 Restaurants, 2 Dancings en 9 Bars / Cafés, theater, bibliotheek, volksmuseum en kunstgallerien.

Wintersport en Bergsport

Skigebieden

Wandelen
In en om het dorp heb je als wandelaar enorm veel keuze.

Vooral als het er om gaat, wat voor soort wandeling je wilt maken.

Met de lift de bergen in, dalwandelingen in beide richtingen, wandelingen naar de Piburger See, of van het dal helemaal naar boven naar de top van één van de bergen.

Mountainbike
Ook voor mountainbikers is het dorpje een perfecte startplaats, voor veel routes.

De Ötztal Bike Trail loopt langs het dorp, en er zijn diverse routes omhoog te vinden, en dan daadwerkelijk aan alle kanten van het sfeervolle dorpje.

Wintersport
Wat in de zomer één van de belangrijkste wandelgebieden is in het dal, is in de winter een gezinsvriendelijk skigebied met erg mooie pisten en afdalingen.

Ook de faciliteiten en de skihutten zijn erg goed, terwijl Ötz in de wintermaanden een erg sfeervol dorpje is, met ook weer talloze mogelijkheden om te genieten van de apres ski.

Natuurjuweel de Piburger See..

Het dorp zelf beschikt ook over de nodige bezienswaardigheden, zoals Turmmuseum, met diverse schilderijen en andere tentoonstellingen, het oude centrum met beeschilderde huizen en een prachtig oud hotel, en natuurjuweel de Piburger See.

Tourismusverband

Adres: Hauptstraße 66 6433 Ötz
Telefoon: +43 57200 500
Email: oetz@oetz.com
Internet: http://www.oetz.com
Website van de Gemeente: http://www.oetz.tirol.gv.at

Accommodaties Ötz

In Ötz kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

interhome.nl (€364,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media