Oetztal Bezienswaardigheden

Oetztal Bezienswaardigheden

Timmelsjoch

De Timmelsjoch ‘Hochalpenstrasse gaat via Hochgurgl tot aan de grenz met Zuid-Tirol tot een hoogte van 2509 meter. Deze ‘Hochalpenstrasse’ is een bijzonder natuurfenomeen en absoluut een bezienswaardigheid.

Hohler Stein

De Hohle Stein (holle steen) bij Vent (2050 meter hoogte) is een jacht- en herdernederzetting uit de steentijd (8 tot 4 duizend jaar voor christus).

Turmmuseum

Het gebouw op zich is al de moeite waard zegt men in het Oetztal, maar de collectie van dit museum is ook zeker de moeite waard.

Natuurbaden

Er zijn diverse mogelijkheden om u te laten verwennen in de thermen in het Oetztal. De bekendsten zijn wellicht de ‘zwavelsee’, net onder de Amberger Hütte, en de Zwaveltherme in Längenfeld.

Ötzi dorp

Dit is een 9000 vierkante meter groot archeologisch park, waarin de leefomstandigheden van de in het Oetztal gevonden IJsman worden nagebootst.

Geo leerpad

Dit geologisch leerpad is speciaal in het leven geroepen om jongeren inzicht te geven in de geologie van de alpen en de leefomstandigheden voor plant, dier en mens.

Vindtplaats Ötzi

Op 19 september 1991 werd nabij de Similaungletscher de mummie gevonden op 3200 meter hoogte. De vindtplaats is o.a. met de liften te bereiken.

Stuiben waterval

Deze waterval stort zich 150 meter in de diepte. In de winter kan men hier ijsklimmen.

Piburger See

De bijnaam van dit meertje is ‘De spiegel van de bergen’. Het is het grootste meer in het Oetztal, en het warmste meer van Tirol.

Regioskern Oetz

De dorpskern van Oetz is, ondanks de bouwwoede die ook hier heeft plaats gevonden, grotendeels in oude staat gebleven. Zeker een bezoek waard.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media