Erlanger hütte

Erlanger hütte

Heb je ooit van de Erlanger hütte gehoord? Het is een bijzondere plek die je absoluut moet bezoeken als je houdt van het buitenleven, adembenemende landschappen en avontuur.

De Erlanger hütte is een berghut gelegen in het adembenemende Ötztal. Deze Alpenhütte, hoog in de bergen genesteld, biedt een ongeëvenaard uitzicht op het omringende berglandschap. Het is een toevluchtsoord voor avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers, die de drukte van het dagelijks leven willen ontvluchten en in alle rust willen genieten van de schoonheid van de natuur. Met zijn traditionele charme en authentieke gastvrijheid biedt de Erlanger hütte een onvergetelijke bergervaring.

Locatie en bereikbaarheid van Erlanger hütte

Hoe kom je er?

Het bereiken van de berghut is een avontuur op zich. Vanaf het dichtstbijzijnde dorp, Vent, kun je een wandelroute volgen die je door adembenemende landschappen en langs indrukwekkende bergtoppen leidt. Het pad naar de Erlanger hütte is goed aangegeven en geschikt voor mensen met een gemiddelde conditie. De wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van je tempo. Houd er rekening mee dat de route bergopwaarts gaat en enige fysieke inspanning vereist. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent: draag geschikte wandelschoenen, neem voldoende water mee en vergeet niet om regelmatig te rusten en van de prachtige omgeving te genieten.

Overnachten in de Erlanger hütte

Mogelijkheden voor overnachting

Je kunt overnachten in de Erlanger hütte. De hut is uitgerust met verschillende slaapzalen en privékamers, die variëren in grootte en capaciteit. De slaapzalen zijn de meest voorkomende accommodatieoptie, waarbij je een stapelbed deelt met andere wandelaars. Dit kan een geweldige manier zijn om medewandelaars te ontmoeten en ervaringen te delen.

Voor wie wat meer privacy wil, zijn er ook privékamers beschikbaar. Deze kamers zijn echter beperkt in aantal en het is aan te raden om deze ruim van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen.

Alle slaapgelegenheden in de Erlanger hütte zijn eenvoudig en functioneel, in lijn met de traditionele sfeer van de berghut. Verwacht geen luxe voorzieningen, maar wel een comfortabele plek om te rusten na een dag in de bergen. Vergeet niet dat je je eigen slaapzak of beddengoed moet meenemen, aangezien dit niet altijd wordt verstrekt in de hut.

Het overnachten in de Erlanger hütte is een unieke ervaring, het stelt je in staat om de sterren te zien zoals je ze zelden ziet, weg van het licht van de steden, en om de rust en sereniteit van de bergen te ervaren. Het is een ervaring die je niet wilt missen.

Reserveringen

Het is verstandig om vooraf te reserveren als je van plan bent te overnachten. De hut is namelijk zeer populair, vooral tijdens het hoogseizoen.

Prijzen voor overnachting

De Erlanger hütte is een ht van de Duitse Alpen Vereniging.

De prijzen zijn voor leden van de vereniging ongeveer 10 euro (2022), voor niet leden 21 tot 27 euro.

Het is belangrijk om van tevoren contact op te nemen met de hütte voor de meest actuele prijzen.

Het aanvragen van een boeking kan via rimmlchristian@gmx.at

Meerdaagse hüttentocht

Als je van plan bent om een meerdaagse hüttentocht te maken, is de Erlanger hütte een uitstekend start- of eindpunt. De omgeving biedt tal van andere berghutten en wandelroutes, waardoor het mogelijk is om verschillende dagen in de bergen door te brengen, van hut naar hut trekkend. Een hüttentocht kan een zeer lonende ervaring zijn, het biedt je de mogelijkheid om echt te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en volledig op te gaan in de natuur.

Voorbereiding voor de tocht

Een goede voorbereiding is van essentieel belang voor een geslaagde hüttentocht. Zorg ervoor dat je een duidelijk idee hebt van de route die je wilt volgen en de hutten waar je wilt overnachten. Neem contact op met deze hutten om zeker te zijn van een slaapplaats. Breng ook voldoende proviand, kleding en andere benodigdheden mee. Wees altijd voorbereid op veranderende weersomstandigheden in de bergen.

Belangrijke tips

Het is belangrijk om te onthouden dat het weer in de bergen snel kan veranderen en dat sommige wandelroutes uitdagend kunnen zijn. Zorg ervoor dat je altijd de lokale weersverwachtingen controleert voordat je op pad gaat. Vergeet ook niet om een kaart en kompas (of GPS) mee te nemen, en om altijd iemand te informeren over je geplande route en schema.

Een meerdaagse hüttentocht kan een onvergetelijk avontuur zijn, vol met adembenemende landschappen, fysieke uitdagingen en de rust en vrede van de bergen. Met de juiste voorbereiding en een gezonde dosis avontuurlijke geest, wordt het zeker een ervaring om nooit te vergeten

Eten en drinken in de Erlanger hütte

Na een lange dag wandelen in de bergen, is er niets beters dan aankomen in de Erlanger hütte en genieten van een heerlijke, stevige maaltijd. De hut staat bekend om haar traditionele Tiroolse gerechten, gemaakt met lokale ingrediënten en geserveerd in de gezellige eetzaal. Je kunt je verheugen op gerechten als Tiroler gröstl, een hartig roerbakgerecht met aardappelen, vlees en ui, of Kaiserschmarrn, een soort gescheurde pannenkoek die vaak als dessert wordt geserveerd.

Daarnaast zijn er ook lichtere maaltijden en snacks beschikbaar, evenals een selectie van warme en koude dranken. Na een dag in de buitenlucht smaakt een lokaal biertje of een glas Oostenrijkse wijn bijzonder goed.

In de ochtend wordt er meestal een eenvoudig ontbijt geserveerd, met brood, boter, jam en soms kaas of vleeswaren, om je energie te geven voor de komende dag in de bergen.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.