Wat kun je zomers doen op en aan de achensee?

Wat kun je zomers doen op en aan de Achensee?

Wat kun je zomers doen op en aan de Achensee? Het is één van de grootste meren in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het kristalheldere water en de prachtige omgeving maken het een populaire bestemming voor toeristen, vooral in de zomer. Hier zijn een paar activiteiten die je kunt doen tijdens een zomervakantie aan dit prachtige meer.

  1. Zwemmen: Het water van het meer is perfect om in te zwemmen, vooral op warme zomerdagen. Er zijn verschillende stranden langs de oever van het meer waar je kunt zwemmen en zonnebaden.
  2. Wandelen: Rond het meer zijn talloze wandelmogelijkheden, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Er zijn verschillende paden en routes rond het meer en door de bergen.
  3. Fietsen: Het is ook een populaire bestemming voor fietsers. Er zijn fietspaden langs de oever van het meer en door de bergen. Je kunt zelfs een elektrische fiets huren als je de heuvels en bergen wilt beklimmen zonder te veel inspanning.
  4. Watersporten: Voor avontuurlijke mensen zijn er verschillende watersporten mogelijk, zoals zeilen, windsurfen, kitesurfen, waterfietsen, en stand-up paddleboarding.
  5. Bergsport: Voor degenen die van bergsporten houden, zijn er verschillende mogelijkheden in de omgeving. Je kunt gaan bergbeklimmen, klimmen, boulderen, of via ferrata klimmen.
  6. Boottocht: Maak een ontspannende boottocht op het meer en geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving. Er zijn verschillende boten die rondvaarten aanbieden over het meer.
  7. Bezoek de omliggende dorpen en steden: Er zijn verschillende schilderachtige dorpen en steden rond het meer die een bezoek waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Pertisau, Achenkirch, of Maurach.

Kortom, er zijn tal van activiteiten die je kunt doen tijdens een zomervakantie aan de Achensee. Of je nu houdt van ontspannen op het strand of het avontuur opzoekt in de bergen, er is voor ieder wat wils.

Wat misschien ook leuk is, is paragliden boven de Achensee.

Waar kun je dat doen en hoe duur is dat ongeveer?

Dat is inderdaad een geweldige activiteit die je kunt doen. Paragliden is een populaire en spannende manier om het prachtige uitzicht op het meer en de omliggende bergen te ervaren.

Er zijn verschillende paraglidebedrijven in de regio die tandemvluchten aanbieden, waarbij je met een ervaren instructeur vliegt. Eén van de bedrijven die paragliding vluchten boven de Achensee aanbiedt, is Fly Achensee.

De prijzen variëren afhankelijk van de lengte van de vlucht en de tijd van het jaar. Over het algemeen kost een tandemvlucht boven de Achensee tussen de 100 en 150 euro. Er zijn ook kortere vluchten beschikbaar voor een lagere prijs.

Het is wel belangrijk om te weten dat paragliden afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het kan zijn dat de vlucht op het laatste moment moet worden geannuleerd vanwege slecht weer of wind. Daarom is het verstandig om van tevoren contact op te nemen met het bedrijf om de actuele omstandigheden te checken.

Al met al is paragliden een onvergetelijke ervaring en zeker de moeite waard om te overwegen tijdens je vakantie aan de Achensee.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.