Notburga

Notburga museum

Notburga museum, bij je bezoek aan Maurach am Achensee, zou het bovenaan je lijst moeten staan. Notburga is niet alleen een essentieel deel van de lokale geschiedenis, maar het museum biedt ook een fascinerend inzicht in haar leven en erfenis.

Wie was Notburga

Notburga was een belangrijke figuur in de geschiedenis van Tirol in Oostenrijk. Geboren in de dertiende eeuw, werkte ze als dienstmeisje in het huishouden van een rijke familie. Ondanks haar nederige positie stond ze bekend om haar diepe geloof en haar vriendelijkheid jegens de armen.

Ze werd vooral geroemd om haar inspanningen om de behoeftigen te helpen. Er wordt gezegd dat ze voedsel en graan dat ze had gespaard uit haar eigen portie aan de armen gaf. Toen haar meester haar op een keer betrapte en haar verbood het voedsel te geven, droeg ze haar schort vol graan en tot haar verbazing veranderde het graan in houtsnippers toen ze haar schort opende om het aan haar meester te laten zien. Dit werd gezien als een wonder en versterkte haar reputatie als heilige.

Na haar dood werd Notburga heilig verklaard door de Katholieke Kerk. Haar nalatenschap leeft voort en ze is vandaag de dag de patroonheilige van de dienstmeisjes en de boeren. Haar leven en werken worden herdacht in het Notburga Museum in Maurach am Achensee.

Het Notburga Museum

Het Notburga Museum opende zijn deuren in 2011, met als doel de herinnering aan deze bijzondere vrouw levend te houden. Het vertelt het verhaal van Notburga door middel van verschillende artefacten en displays, elk met een uniek stukje geschiedenis.

Het museum zelf is een prachtig stuk architectuur. De binnenkant van het museum biedt een reeks tentoonstellingen die Notburga’s leven en tijd in beeld brengen, met nadruk op haar invloed op de lokale gemeenschap.

Voor diegenen die meer willen weten, organiseert het museum ook speciale programma’s en evenementen. Dit omvat rondleidingen, lezingen en speciale tentoonstellingen, die allemaal bijdragen aan een onvergetelijke ervaring.

Openingstijden

Het Notburga Museum is open in de maanden januari – april: zondag van 10.00 tot 12.00 uur, mei – oktober: woensdag, vrijdag en zondag van 16.00 tot 18.00 uur.

Prijzen

De entree voor het Notburga Museum is zeer betaalbaar. De prijs voor volwassenen is €4, en voor kinderen gratis. Er zijn ook kortingen beschikbaar voor groepen en gezinnen.

Routebeschrijving en parkeren

Het Notburga Museum is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en er zijn verschillende busdiensten die naar het museum rijden.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.