Highline179

Highline179

Highline179: Alles wat je moet weten over deze geweldige ervaring.

De Highline179 is een van de meest populaire toeristische attracties in Oostenrijk en biedt een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten, inclusief de locatie, prijzen, openingstijden, veiligheid en de ervaring zelf. Lees verder om meer te weten te komen over deze opwindende ervaring.

Het is ’s werelds langste voetgangershangbrug, gelegen in de Oostenrijkse stad Reutte. Het heeft een lengte van 406 meter en bevindt zich op een hoogte van 114 meter boven de vallei. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en is een must-see voor iedereen die op zoek is naar avontuur.

Geschiedenis

De Highline179 werd gebouwd in 2014 en opende in 2017 voor het publiek. Het werd gebouwd als een vervanging voor een oude hangbrug die in 2008 werd verwoest door een lawine. De brug werd gebouwd door vrijwilligers en lokale ambachtslieden en is sindsdien een populaire toeristische attractie geworden.

Waar bevindt de Highline zich?

De Highline179 bevindt zich in de Oostenrijkse stad Reutte, die deel uitmaakt van de regio Tirol. Het is gelegen in de buurt van de Alpen en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de vallei.

Bereikbaarheid

De Highline179 is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van de brug en er rijden regelmatig bussen vanuit de omliggende steden.

Kosten en Openingstijden

Prijzen

Om over de Highline179 te lopen, moet je een kaartje kopen bij de ingang. De prijs voor volwassenen is (begin 2023) € 8,00 en voor kinderen van 6 tot 15 jaar € 5,00. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook speciale tarieven voor groepen en gezinnen.

Openingstijden

De brug is geopend van april tot november, afhankelijk van het weer. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is belangrijk om de website te controleren voordat je gaat. Over het algemeen is de brug geopend van 8:00 uur tot 20:00 uur in het hoogseizoen en van 9:00 uur tot 18:00 uur in het laagseizoen.

Wat is de Highline179 ervaring?

De Highline179 is een spannende en avontuurlijke ervaring die je een adembenemend uitzicht biedt op de omgeving. De brug wiebelt en schommelt terwijl je erover loopt, waardoor je het gevoel hebt dat je zweeft boven de vallei. Het duurt ongeveer 20 minuten om de brug over te steken en het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Voorbereiding

Als je over de Hangbrug wilt lopen, is het belangrijk om geschikte kleding en schoenen te dragen. Comfortabele schoenen zijn essentieel, omdat de brug enigszins wiebelt en de ondergrond onregelmatig kan zijn. Het wordt ook aanbevolen om een jas of trui mee te nemen, omdat het op grote hoogte vaak koeler is.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop op de Highline179 en er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat bezoekers veilig blijven tijdens het lopen van de brug. Er zijn bijvoorbeeld stalen kabels langs de zijkanten van de brug geïnstalleerd om de bezoekers te beschermen. Ook zijn er regelmatig controles en onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat de brug veilig blijft.

Veiligheidsinstructies

Voordat je de brug opgaat, krijg je instructies over hoe je veilig over de brug kunt lopen. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen en altijd de veiligheidsregels te respecteren. Je mag bijvoorbeeld niet op de leuningen klimmen of iets op de brug laten vallen.

Andere activiteiten in de buurt

Natuur en wandelpaden

Als je van natuur houdt, dan is de omgeving een echte aanrader. Er zijn verschillende wandelpaden in de buurt die je kunt volgen en die je een prachtig uitzicht bieden op de bergen en de vallei. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Alpentherme, een thermisch bad met verschillende zwembaden en spa-faciliteiten.

Historische bezienswaardigheden

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is er in de buurt ook genoeg te zien. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de ruïnes van het kasteel Ehrenberg, dat dateert uit de middeleeuwen. Ook is er het museum Ehrenberg, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de regio.

Conclusie

De Highline179 is een opwindende en avontuurlijke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een must-see voor avontuurlijke reizigers. Als je de Highline179 wilt bezoeken, zorg er dan voor dat je geschikte kleding en schoenen draagt en volg altijd de veiligheidsinstructies op.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.