Silberbergwerk Schwaz, Tirol Werbung . Fotograaf Bauer Frank

Silberbergwerk Schwaz

Silberbergwerk Schwaz is een historische zilvermijn gelegen in de buurt van de stad Schwaz in Tirol. Het is één van de grootste zilvermijnen ter wereld en een populaire toeristische attractie. De mijn werd opgericht in de middeleeuwen en speelde een belangrijke rol in de economie van die tijd. Vandaag de dag biedt de mijn een fascinerende kijk op de geschiedenis van mijnbouw en de technologie die gebruikt werd om zilver te winnen. In dit artikel bespreken we de geschiedenis, de rondleidingen die beschikbaar zijn, waarom een bezoek aan deze mijn de moeite waard kan zijn, en natuurlijk de opening en kosten.

Geschiedenis

De geschiedenis van de mijn gaat terug tot de middeleeuwen, toen mijnwerkers begonnen met het winnen van zilver en koper uit de bergen rond Schwaz. De mijn werd al snel een belangrijke bron van zilver voor het Habsburgse Rijk en groeide uit tot één van de grootste zilvermijnen ter wereld. Tijdens de hoogtijdagen werkten er duizenden mensen in de mijn en werd er jaarlijks duizenden kilo’s zilver gewonnen.

In de 19e eeuw begon de vraag naar zilver af te nemen en raakte de mijn in verval. In de 20e eeuw werden er plannen gemaakt om de mijn te sluiten, maar uiteindelijk werd besloten om het als toeristische attractie te behouden. Vandaag de dag is het één van de populairste toeristische attracties in Tirol.

Rondleidingen

Silberbergwerk Schwaz biedt verschillende rondleidingen voor bezoekers. De meest populaire is de tour waarmee je met het mijntreintje, die ongeveer 90 minuten duurt. Tijdens deze tour neemt een gids je mee door de tunnels van de mijn en leer je over de geschiedenis van de mijnbouw en de technologie die gebruikt werd om zilver te winnen.

De tour omvat ook het verkennen van smalle tunnels en grotten, het bekijken van ondergrondse meren en het ervaren van donkere en stille plaatsen.

Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden voor groepen vanaf 20 personen.

Waarom een bezoek de moeite waard kan zijn

Er zijn verschillende redenen waarom een bezoek deze unieke bezienswaardigheid de moeite waard kan zijn.

Ten eerste biedt de mijn een fascinerende kijk op de geschiedenis van de mijnbouw. Bezoekers kunnen zien hoe mijnwerkers in de middeleeuwen werkten en leefden en leren over de technologie die werd gebruikt om zilver te winnen. Dit biedt een unieke en educatieve ervaring voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en technologie.

Ten tweede biedt de mijn ook een unieke geologische ervaring. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers de ondergrondse grotten verkennen en meer te weten komen over de minerale rijkdom van de mijn. Dit is niet alleen interessant zijn voor geologen en andere wetenschappers, maar ook voor iedereen die hiervan niet veel kaas heeft gegeten..

Ten slotte biedt het ook een unieke culturele ervaring. De mijn is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en de economie van de regio en een bezoek kan helpen om het begrip van de lokale cultuur te vergroten.

Kortom, een bezoek aan Silberbergwerk Schwaz kan een unieke en educatieve ervaring bieden voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, technologie, geologie, cultuur. Het is een populaire toeristische attractie en één van de grootste zilvermijnen ter wereld, dus het is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent.

Wanneer is de Silberbergwerk Schwaz geopend?

De mijn is over het algemeen het hele jaar door geopend, maar de openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen, van begin april tot eind oktober, zijn er meerdere rondleidingen per dag, terwijl er in het laagseizoen, van november tot eind maart, minder rondleidingen zijn en sommige delen van de mijn mogelijk niet toegankelijk zijn.

De exacte openingstijden en beschikbaarheid van de verschillende tours kunnen veranderen en zijn afhankelijk van de actuele omstandigheden, dus het is altijd verstandig om de officiële website van de Silberbergwerk Schwaz te raadplegen voor de meest actuele informatie. Daar vind je ook informatie over de toegangsprijzen en eventuele speciale evenementen die georganiseerd worden tijdens je bezoek.

Hoeveel kost de entree?

De toegangsprijzen variëren afhankelijk onder andere je leeftijd, en of je met een groep de tour wilt doen.

De standaardprijs voor een volwassene voor de normale tour bedraagt ongeveer 20 euro, terwijl kinderen en jongeren tot 18 jaar meestal ongeveer de helft van de prijs betalen.

Er zijn ook verschillende kortingen beschikbaar, zoals groepskortingen, gezinskortingen en speciale prijzen voor studenten en senioren. Deze kortingen kunnen aanzienlijk variëren en het is altijd verstandig om de actuele prijzen en beschikbaarheid van kortingen te controleren op de officiële website voordat je een bezoek plant.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.