Best of Zillertal Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Grössinger Michael

Best of Zillertal Bezienswaardigheden

Zillertaler Höhenstrasse

Maar liefst 48 kilometer panoramastraat tot op 2.000 meter hoogte. Prachtige blikken op het Zillertal, Inntal en het adembenemende hooggebergte. Een absolute aanrader.

Zillertalbahn en Stoomlokomotief

Het gehele jaar door kunt u een rit maken met de stoomlokomotief van Jenbach naar Mayrhofen (of andersom). Met het Nostalgie-ticket kunt u gebuik make van de Zillertalbahn, de Achenseebahn en de schepen op de Achensee.

Specialiteiten uit het Zillertal

Vakantie is natuurlijk ook het genieten van de lekkernijen die je in Nederland niet overal kunt kopen. Neem een kijkje in de keuken bij de kaasmakerij in Fügen, de Zillertaler Speckstube en de Erlebnis Sennerei in Mayrhofen, en geniet van de plaatselijke lekkernij.

Museum Widumspfiste in Fügen

Beleef een historische tijdreis in het Zillertal, met cultuur en traditie uit het verleden en natuurlijk de bekende Zillertaler muziek.

Mijnbouw Spieljoch

Hier kunt u de mijnbouw zien, zoals die vroeger werd gepleegd in het Zillertal. De mijn in het Öxeltal kan vanaf het bergstation van de Spieljochbahn over de Knappensteig in ± 45 minuten bereikt worden.

Belevenis Natuur in het Zillertal

Van vogelleerpad, natuurbelevenissen “am Zillergrund”, de Tuxer Gletscher tot aan het Schlegis Stuwmeer.

Krimmler Waterval

De waterval aan de andere kant van de Gerlospas in het Salzburgerland is een perfect uitstapje, en zou eigenlijk niet gemist moeten worden.

Planetarium Königsleiten

Het planetarium, direct aan de Gerlospas, brengte de sterren dichterbij.

Holzerlebniswelt

Bekijk de techniek van de modernste biomassacentrale van Europa.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media