Lechtal ©Tirol Werbung / Schels Sebastian

Lechtal

Dorpen / Gemeenten

Het Lechtal heeft een lengte van 60 km.
Met een lengte van 60 km is het Lechtal één van de langste dalen in Tirol.

Alhoewel het bekende wintersportoord Lech am Arlberg niet tot deze regio behoort, staat het dal wel bekend als skiregio.

Het gebied is echter minder toeristisch ontwikkeld dan andere regio’s in Tirol, wat het oorspronkelijke karakter van de dorpjes ten goede is gekomen.

In het dal onderscheiden met name Elbigenalp en Holzgau zich van de overige dorpen, door de aanwezigheid van vele beschilderde huizen.

Rijke Lechtalers lieten deze beschilderingen in de 18e eeuw aanbrengen met geld dat zij in de naburige landen hadden verdiend als marktkoopmannen en lakenhandelaars.

De regio is vanuit Duitsland makkelijk en vooral ‘Mautfrei’ te bereiken, zodat je geen Autobahnvignette nodig heeft.

Met de Lechtal Aktiv Card kan je bovendien van een aantal gratis aanbiedingen gebruik maken, zoals De wandelbus, de kabelbanen en een aantal zwembaden.

De skibus is vanzelfsprekend ook geheel kostenloos.

Wintersport en Bergsport

Skigebieden

Twee mooie skigebieden bieden de wintersporter die het Lechtal aandoet, veel mogelijkheden voor skiën, snowboarden en andere wintersporten.

Vooral familievriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel geschreven.

Ook Langlaufers (100 kilometer loipen)en Rodelaars zullen hier absoluut aan hun trekken komen.

Wandelen

Een populaire bestemming voor wandelaars vanwege zijn schilderachtige natuurlijke schoonheid, kristalheldere rivieren, groene weilanden en indrukwekkende bergen. Of je nu een beginner, gemiddelde of ervaren wandelaar bent, er zijn paden voor iedereen.

Hier zijn drie voorbeelden van gemakkelijke, middelzware en uitdagende wandelroutes in het Lechtal:

Gemakkelijke Routes

Lechweg Van Formarinsee naar Füssen

Dit is een wandelroute van 15 kilometer die gemakkelijk te volgen is. Het startpunt is de Formarinsee, en het pad volgt de rivier de Lech door prachtige landschappen en weelderige bossen.

Holzgau Hängebrücke

Deze route van 7 kilometer voert je over de langste hangbrug van Oostenrijk, met prachtige uitzichten op de Lechtaler Alpen. Het pad is goed aangelegd en gemakkelijk te lopen.

Rundweg Warth

Een mooie en eenvoudige wandeling van ongeveer 10 kilometer rond het dorp Warth, met uitzicht op de omringende bergen en weilanden.

Middelzware Routes

Valluga tot St. Anton

Deze 20 kilometer lange route begint bij de top van de Valluga, de hoogste berg van het Lechtal, en daalt af naar het skioord St. Anton. Het is een uitdagende wandeling die enige conditie vereist.

Panoramaweg Steeg

Deze 15 kilometer lange wandeling begint en eindigt in het dorp Steeg, en volgt een schilderachtige route door de bergen met adembenemende uitzichten.

Lechtaler Höhenweg

Deze meerdaagse tocht van 85 kilometer loopt langs de toppen van de Lechtaler Alpen, met overnachtingsmogelijkheden in berghutten. Dit pad is geschikt voor ervaren bergwandelaars met een goede conditie en ervaring in het lopen op hoogte.

Uitdagende Routes

Kaiserjochhaus naar Ansbacher Hütte

Dit is een veeleisende tocht van 25 kilometer die je naar de top van de Ansbacher Hütte brengt. Het is geschikt voor ervaren bergwandelaars.

Tour rondom de Parseier Spitze

Deze 30 kilometer lange tocht is een van de meest uitdagende in het Lechtal, en leidt je rond de Parseier Spitze, de hoogste berg van de Noordelijke Kalkalpen.

Von Lech am Arlberg bis zum Formarinsee

Deze wandeling van 20 kilometer brengt je naar de bron van de rivier de Lech. Het pad is technisch uitdagend en heeft steile stukken.

Hoehenweg ©Tirol Werbung / Schels Sebastian

Mountainbike en fietsen

Fietsen en mountainbiken in het Lechtal, het dal biedt een scala aan adembenemende landschappen en paden geschikt voor allerlei fietservaringen, van rustige familieritjes tot ruige afdalingen voor de meest ervaren mountainbikers.

Makkelijke Fietsroutes

Reutte naar Weißenbach

Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en volgt het fietspad langs de rivier de Lech, met minimale hoogteverschillen. De rit biedt prachtige uitzichten op de omringende bergen en is perfect voor gezinnen en beginnende fietsers.

Elbigenalp Rondrit

Een 15-kilometer lange route die door de velden en bossen rond Elbigenalp loopt. Er is een minimale hoogteverschil en de route is grotendeels geasfalteerd, waardoor deze rit perfect is voor beginners of voor diegenen die willen genieten van een ontspannen rit.

Bach naar Stockach en terug

Dit is een rustige rit van ongeveer 20 kilometer langs de rivier de Lech, perfect voor gezinnen of diegenen die op zoek zijn naar een rustige rit zonder steile beklimmingen.

Middelzware Mountainbikeroutes

Lechvallei Fietspad

Deze route is ongeveer 35 kilometer lang en volgt de Lech van Reutte naar Steeg. Hoewel het merendeel van de route vlak is, zijn er enkele steilere secties die enige inspanning vereisen.

Holzgau naar Jöchelspitze

Deze 20 kilometer lange route begint in Holzgau en gaat omhoog naar de Jöchelspitze voordat hij weer naar beneden gaat. Het is een uitdagende rit, maar de adembenemende uitzichten zijn de inspanning meer dan waard.

Steeg naar Warth en terug

Deze 30 kilometer lange route gaat van Steeg naar Warth en dan terug langs dezelfde route. Het is een stevige rit met enkele steile beklimmingen, maar de afdalingen zijn even spannend.

Uitdagende Mountainbikeroutes

Het Trans-Lechtal Circuit

Deze 50 kilometer lange route begint en eindigt in Elbigenalp en biedt enkele van de meest uitdagende klimmen in het gebied. Deze route is alleen geschikt voor ervaren rijders.

Het Warth-Steeg Hoogteweg Circuit

Deze 60 kilometer lange route heeft enkele zeer steile beklimmingen en vereist een goede conditie en technische bekwaamheid.

Het Jöchelspitze Xtreme Circuit

Deze 70 kilometer lange route is een van de moeilijkste in het Lechtal en is alleen geschikt voor zeer ervaren rijders. De route gaat over enkele van de hoogste passen in het gebied en biedt ongelooflijke uitzichten.

Hölltalschlucht.

De regio heeft diverse leuke uitstapjes en bezienswaardigheden, waaronder de Houtsnij school Elbigenalp, waar je menig houten kunstwerk kunt bewonderen.

Verder aanbevolen zijn: de Doser Waterval en de Hölltalschlucht.

Deze kloof is voorzien van kunstwerken, gemaakt door inheemse kunstenaars.

De kunstwerken zijn gemaakt van hout en edestaal, en zijn doorgaans met de geschiedenis van de regio en de dorpen verbonden.

Tourismusverband

Adres: Nr. 55b 6652 Elbigenalp
Telefoon: +43 5634 5315
Email: info@lechtal.at
Internet: http://www.lechtal.at


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media