Wilder Kaiser Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Hofmann Janine

Wilder Kaiser Bezienswaardigheden

Hexenwasser Söll

Heksenstroom, waterwegen, Kneipp-bekkens, boomstamklimmen boven water, heksenglijbanen, barrevoetsweg, enz. De kinderen zijn er weg van en ook de ouders genieten.

Het themapark “Hexenwasser” in Hochsöll (1.150 m) biedt langs een 450 m lang pad, van de kabelbaan tot de Stöcklalm, meer dan 30 speel- en wellness-stations. Je ontdekt daarnaast ook Kneippbekkens, een waterweg, barrevoetsweg, waterlabyrint en ook oude korenmolen. In de gezellige gasthoven wordt u culinair verwend.

KaiserWelt Scheffau

De KaiserWelt is een speelpark dat alles te bieden heeft wat een kinderhart verlangt.

Vlakbij het bergrestaurant Brandstadl (1.650 m) kan het jonge volkje zich helemaal uitleven op een avontuurlijke speelplaats: glijbanen, een neushoornschommel, vikingboot, hangmat, schommelbak, klimnet, trampoline en zelfs een kleine kabelbaan, zorgen ervoor dat de verveling nooit toeslaat. Mama en papa kunnen genieten van Tiroolse streekgerechten, koffie met gebak én de prachtige bergwereld terwijl ze hun kinderen van dichtbij gadeslaan.

Het “Kaiserwald” vormt het hart van de KaiserWelt. Hier ontdekken grote en kleine avonturiers de geheimen van het woud en kunnen ze genieten van: een prachtig uitzicht, het klauteren in boomhutten (zelfs ééntje die draait) en nog tal van andere klim- en evenwichtstoestellen.

Informatie: Kaiserwelt, Schwarzach 2 6351 Scheffau Tel.: +43 5358 8153.

Elmis Toverwereld

Op de top van de Hartkaiser in Ellmau, stappen u en uw kinderen een magische sprookjeswereld binnen. Het kan zomaar gebeuren dat u een geheimzinnige figuur ontdekt in de botanische tuin. En in het panoramarestaurant, met zijn indrukwekkende uitzicht op de Wilder Kaiser, moet u goed uitkijken voor kleine gnoompjes, die houden namelijk ook van al dat lekkers.

Natuurspeelpark route, Uitkijktoren, Dieren, Elementen: zintuigen, wind en aarde. Rübezahl pad, Schnitzer hut, Botanische tuin, Kaiser uitzichtspunt, Geheime steen, de wijze uil, Stoamandl pad, Kapel, Rotstuin, de stenen herder, de boom der verloren zielen, Fotoboom.

Informatie: Ellmis Zauberwelt, Weißachgraben 5 6352 Ellmau Tel.: +43 5358 2320-0

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media