Kitzbuhel Ferienregion

Kitzbühel Ferienregion

Dorpen / Gemeenten

Kitzbühel is één van de populairste wintersport- en zomervakantiebestemmingen.
De Ferienregion Kitzbühel behoort zonder twijfel tot de populairste wintersport- en zomervakantiebestemmingen in Tirol.

Een regio van hoge klasse, waar een eindeloos aanbod van sportmogelijkheden, recreatie en evenementen van internationaal niveau.

Daardoor is de “Gamsstadt” jaar voor jaar de onbetwiste nummer 1.

Veel vakantiegangers verlengen hun verblijf, en sommige blijven hier simpelweg wonen.

Een landschap wat zijn gelijke niet kent en de humorvolle inwoners zorgen er voor dat Kitzbühel een wereldwijde bekendheid geniet.

Het is dan ook niet voor niets dat deze regio al jaren het predikaat “Best of the Alps” draagt.

Wintersport en Bergsport

Een uitermate geschikte regio voor een goede wintersportvakantie, alhoewel het wel een stukje duurder is dan sommige andere delen van Tirol.

Een skigebied van formaat, en in de Ferienregion Kitzbühel zijn ook naast de piste veel mogelijkheden om van andere wintersporten te genieten.

Skigebied

Kitzbuheler-horn

Wandelen

Wanneer je denkt aan wandelen in de regio rond Kitzbühel, denk je aan adembenemende landschappen, heldere berglucht en onvergetelijke avonturen. Of je nu een beginnende wandelaar of een ervaren trekker bent, er is voor elk wat wils.

De bergen, valleien, bossen en beekjes vormen een schilderachtig landschap dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op wandelaars. Wandelen in deze regio betekent jezelf onderdompelen in deze natuurlijke schoonheid.

Makkelijke wandelroutes

Voor beginners zijn er genoeg toegankelijke routes om de magie van het wandelen in Kitzbühel te ervaren.

Makkelijke Route 1

De eerste makkelijke route neemt je mee langs de oevers van de Schwarzsee, een prachtig meer. Deze route van 4 kilometer is ideaal voor een rustige namiddagwandeling.

Makkelijke Route 2

De tweede makkelijke route gaat langs de Hahnenkamm, de wereldberoemde skipiste. Deze 5 kilometer lange route is grotendeels vlak en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Makkelijke Route 3

De derde makkelijke route is een wandeling van 6 kilometer rondom het dorpje Jochberg. Deze route is ook perfect voor gezinnen met kinderen.

Middelzware wandelroutes

Voor de wat ervaren wandelaars zijn er middelzware routes die je door de prachtige natuur van de regio leiden.

Middelzware Route 1

De eerste middelzware route leidt je naar de top van de Kitzbüheler Horn, een van de meest iconische pieken van de regio. Deze 10 kilometer lange route biedt een adembenemend panoramisch uitzicht.

Middelzware Route 2

De tweede middelzware route voert je langs de oevers van de rivier de Kitzbüheler Ache en vervolgens naar de schilderachtige Gieringer Weiher, een prachtig bergmeer. Deze 12 kilometer lange route is zowel uitdagend als belonend.

Middelzware Route 3

De derde middelzware route is een prachtige tocht van 14 kilometer naar de Wildseeloder, een bergtop die bekend staat om zijn wilde schoonheid.

Uitdagende wandelroutes

Voor de echte avonturiers zijn er uitdagende routes die je conditie en doorzettingsvermogen op de proef stellen.

Uitdagende Route 1

De eerste uitdagende route is een stevige tocht naar de top van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Deze route van 20 kilometer is zeker niet voor de faint-hearted.

Uitdagende Route 2

De tweede uitdagende route is een lange tocht langs de Krimmler Wasserfälle, de hoogste watervallen van Europa. Deze route van 22 kilometer biedt een spectaculair uitzicht.

Uitdagende Route 3

De derde uitdagende route neemt je mee op een 24 kilometer lange tocht door het Nationalpark Hohe Tauern, een van de mooiste natuurgebieden in de Alpen.

Mountainbike

Als je aan mountainbiken in de bergen denkt, is Kitzbühel ongetwijfeld een van de plekken die in je opkomt. De diversiteit van het terrein, de adembenemende uitzichten en de uitdagende paden maken van deze plek een paradijs voor mountainbikers.

Uitdagende mountainbikeroutes

Er zijn hier veel routes, maar drie routes springen er echt uit. De eerste is de Hahnenkamm-route, een uitdagend parcours dat je dwars door de beroemde ski-afdaling voert. De tweede route is de Kitzbüheler Horn, waar je een steile klim kunt verwachten, gevolgd door een afdaling die je hart sneller doet kloppen. Tot slot is er de route naar de Wilder Kaiser, een route die je door een van de mooiste landschappen van Oostenrijk voert.

Fietsen in de dalen

In tegenstelling tot mountainbiken, biedt het dal fietsen een rustige en schilderachtige ervaring. Je kunt genieten van de prachtige natuur, het rustige landschap en het geluid van kabbelende beekjes.

Mooie fietsroutes door het dal van Kitzbühel

Ook hier zijn er veel fietsroutes, maar er zijn drie routes die je echt niet mag missen. De eerste route is de Schwarzsee-rondrit, een ontspannen tocht rond het idyllische meer. De tweede route is de Brixental-rondrit, een route die je door schilderachtige dorpjes en langs prachtige vergezichten voert. De derde route is de Gaisberg-rondrit, een iets uitdagender route die je een prachtig uitzicht op de omgeving biedt.

De Hahnenkamm.

De Ferienregion Kitzbühel heeft buiten natuurlijk het skigebied en de beroemde piste op de Hahnenkamm, tal van bezienswaardigheden en mogelijkheden voor een dagje uit.

De meest spraakmakend is echter de stad zelf. Een stad waar je zomaar beroemdheden (zeker in de winter) uit binnen- en buienland tegen het lijf kunt lopen.

Tourismus

Adres: Hinterstadt 18 6370 Kitzbühel
Telefoon: +43 5356 66660 Email: info@kitzbuehel.com
Internet: http://www.kitzbuehel.com


Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media