Pitztal Mountainbike ©TVB Pitztal / Chris Walch Breonix Foto+Design

Pitztal Mountainbike

Mountainbikeroutes

In het Pitztal kunt u ruim 94 gemarkeerde mountainbikeroutes vinden. 9 Gemarkeerde routes tussen 880m en 1.900m hoogte met lengtes van 1,7km tot 42 km. U krijgt een gratis Mountainbikekaart met hoogteprofiel, en u kunt d.m.v aanmelding bij Pitzttal Outdoor, een gratis mountainbiketour met gids beleven.

In het voorste gedeelte van het Pitztal zijn zeer uitgebreide rondtouren en er bestaat zelfs de mogelijkheid om over de bergkammen te rijden. Over de Piller Höhe is er een natuurlijke, reeds uit romeinse tijden bekende, overgang in ht Oberen Inntal.

De Venetberg is zowel van de oostkant, al ook van de westkant te berijden, en het van de wintersport bekende skigebied Hochzeiger ontpopt zich in de zomer als een perfect gebied voor mountainbikers. De fiets kan makkelijk met de gondelbaan mee.

In het achterste gedeelte is het Pitztal bij tijd en wijle erg smal en biedt het mede daardoor voor geoefende mountainbikers een paar zeer interessante touren naar hoog gelegen hutten en almen.

De levensader voor het mountainbiken in het Pitztal is de 40 kilometer lange “Pitztal Bike”. Deze route verbind alle dorpen in het dal met elkaar.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media