St Jodok

Zomervakantie in St Jodok

St Jodok is vooral bij treinliefhebbers bekend.
St Jodok maakt deel uit van de gemeente Schmirn, waarbij het zuidelijke gedeelte van St Jodok deel uitmaakt van de gemeente Vals.

De plaats is vooral bij treinliefhebbers bekend, om de groote lus die de Brennerspoorlijn net achter St. Jodok door de bergen maakt.

Het is overigens ook voor alle andere vakantiegangers, een erg leuk vakantiedorpje, met heel veel recreatiemogelijkheden.

Infrastructuur

Supermarkt in de gemeente. Medische zorg in de gemeente. Geldautomaat bij de Raiffeisenbank in St Jodok, en 2 Restaurants.

Wintersport en Bergsport

Skigebied

Wandelen
De omgeving van St Jodok is een goed wandelgebied.

Aanbevolen wandelroutes zijn (o.a.) de bergtour op de Sumpfkopf, wandelweg Sunnseite, de wandelweg naar Alpengasthof Kasern, en de route naar de Kalten Herberge, door een bijzonder aantrekkelijke natuur.

Mountainbike
Voor mountainbiken ligt St Jodok erg centraal, en zo kan je gebruik maken van alle routes die in de regio Wipptal beschikbaar zijn.

Wintersport
St Jodok, heeft zelf geen skigebied, maar bij Steinach am Brenner ligt het leuke skigebied Bergeralm.

In de gemeente zijn verder een rodelbaan en aansluiting op een loipe om te langlaufen.

Imposante bergen.

Veel bezienswaardigs, buiten natuurlijk de imposante bergen, en de nagenoeg onaangetaste natuur, heeft St Jodok niet te bieden.

Tourismusverband St Jodok

Adres: in het gemeentekantoor
Telefoon: +43 5272 6270
Email: tourismus@wipptal.at
Internet: http://www.wipptal.at
Website van de Gemeente: http://www.schmirn.tirol.gv.at

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media