Hohe Salve Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Schwarz Jens

Hohe Salve Bezienswaardigheden

Hohe Salve

Een fantastisch 360°-uitzicht!

Hohe Salve (1.829m) met het Salvenkerkje, de hoogstgelegen bedevaartskerk van oostenrijk, gegarandeerd een fantastisch 360°-uitzicht op meer dan 70 bergtoppen van over de 3.000m – een bijzonder hoogtepunt.

Bereikbaar is de geliefde bergtop te voet vanaf Bergstation Hochbrixen over de Filzalm in ca. 1 – 1 1/2 uur of via de comfortabele gondelbahn Hochsöll/Hohe Salve. Eenmaal boven aangekomen openbaart zich een sprookjesachtig uitzicht.

Direct op de bergtop bevindt zich het in 1641 gebouwde Salvenkerkje, een kleine bedevaartskerk met een vroegbarokken hoogaltaar.

Tegenover het Salvenkerkje bevindt zich het Berggasthof Hohe Salve met een draaibaar terras, welke tijdens de maaltijd continu een prachtig uitzicht over de omliggende bergwereld biedt.

Met de bouw van een gondelbaan op de bergtop, welk bergstation netjes en onzichtbaar in de berg gebouwd werd, ontstond ook een op het noorden gericht uitzichtsplatform met prachtig zicht op de Wilde Kaiser, waarop men bij helder zicht tot ver in het Inntal en naar Beieren kijken kan. Ook zijn er een rij van attracties zoals bv. een windharp, zonneuren, een meerdimensionaal gezicht van een reus om op te klimmen voor de kinderen en een kinderboerderij bij het Berggasthof.

Betoverende Filzalmsee

De gondelbaan brengt je comfortabel direct naar Hochbrixen, waarbij zich na 5 minuten wandelen de wereld van de Filzalmsee aan u openbaart. Rondom de idyllische Filzalmsee presenteert een betoverend almenlandschap zich aan de bezoeker, waarin veel ontdekt en onderzocht kan worden. De bijna naast het meer aangelegde biotoop, waarbij je via een venster haar het leven in de vijver kunt kijken; een reuzenoog waardoor je alles op z´n kop ziet en de mysterieuze waterreus die op en geheime wijze uit de zee omhoog rijst.

Verder attracties: groot water-loopbekken, moor-loopbekken, blote voetenweg, voetmassage enz. Authentieke hutten en berggasthoven in de onmiddelijke omgeving. Reuzenweg naar Hochsöll en Hohen Salve – een van de mooiste uitzichtsbergen van Tirol.

Ellmi’s Toverwereld

Boven op de Ellmauer Hartkaiser kunt u met uw kinderen een blik in de sprookjes- en toverwereld werpen en in de botanische tuin kunt u geheimzinnige wezens ontmoeten.

Heksenwater Söll

Winnaar Staatsprijs voor toerisme en winnaar van Tirol Touristica 2003

Een pad van 450m voert van de bron naar de Stöcklalm met meer dan 60 plaatsen om bij stil te staan, bv. Kneippbekkens, stuwgeulen, modderbekkens, de langste weg (2 km) om met blote voeten over te lopen van Oostenrijk, kaasmakerij, schnapsbranderij, imkerij en nog veel meer.

Alpinolino Westendorf

De kleine „Schlauberger“ van het Alpinolino Park ontvangt de kinderen al bij het bergstation van de gondelbaan op de Talkaser en begeleid door het spannend geïnsceneerde alpenlandschap rondom de Choralpe, waarop zich menig moeilijk raadsel verbergt.

Onder het motto: spelen, onderzoeken en ontdekken zijn talrijke plaatsen langs een 1,5 km lange rondweg geïnstalleerd, waar je bv. je reuk- en tastzin kan uitproberen, murmeltieren bekijken, een wedstrijdje verspringen of hardlopen kan houden. Dat en veel meer kan je met ogen, oren, neus en handen ervaren. Zoals bv .: biotoop, hangbruggen, boomhutten, avonturenspeeltuin, biospringkussen enz.

Spannend is de Choralpe ook voor volwassenen, want ze is een van de mooiste uitzichtspunten van de Kitzbüheler Alpen.

Keizerwereld Scheffau

Op de top van de Brandstadl, direct naast de 8-persoons gondelbaan Scheffau – Brandstadl aan de ene en het bergrestaurant Brandstadl aan de andere kant, bevindt zich de Kaiserwelt, een speeltuin met een veelvoud aan speelmogelijkheden voor „Krönlinge“ van elke leeftijd. In het aangrenzende KaiserWald bevinden zich vele authentieke boomhutten en ook daar veel speeltoestellen.

Direct naast het speelrijk kunnen de kinderen in de “Bastelstube” knutselen, tekenen en spelen.

Het grote terras van het bergrestaurant biedt de bezoekers de mogelijkheid, bij het eten van Tiroler Hausmannskost of koffie met gebak, die ziel te laten rusten en te genieten van de imposante bergwereld.

Het hart van het Kaiserland in Scheffau is het “Kaiserwald”. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden hun zucht naar avontuur achterna gaan en de ontelbare geheimen van het woud ontdekken. Daar vinden ze grote boomhutten die als hoofdkwartier of uitzichtspunt kunnen dienen, een draaibare boomhut, uitzichtspunten en heel veel klim- en balanceertoestellen.

Het bergstation Brandstadl is uitgangspunt van prachtige wandelwegen zoals de “Kaiserweg” romdom de Brandstadl, de “Kaiser-Panoramaweg” naar de Hartkaiser in Ellmau, de “Murmelweg” naar Jochstub´n met de Jochstub´n See, waar u vanaf een uitzichtsbank de marmotten kunt bekijken. Ook kunt u dagwandelingen maken naar de “Filzalmsee” of het “Hexenwasser”.

Bedevaartskerk Mariastein

Al van verre schijnt ze stralend wit haar bezoekers tegemoet – de beroemde bedevaartskerk Mariastein!

Niederkaseralm Kelchsau

De traditionelle Almkaasmakerij in het hart van de Kitzbüheler Alpen!

Hundalm Ijs- & druipsteengrot

De enige openlijk toegankelijke Ijsgrot in west oostenrijk ligt op een hoogplateau noordelijk van Angersberg, 2,9 km noordoostelijk van Mariastein. De hoofdingang ligt op 1520 m hoogte. De grot is makkelijk ,op gekenmerkte paden, of vanuit het Inndal via de Buchacker Alm of vanuit de Hinterthiersee via de Köglalm en de Hundalm, te bereiken.

Openingstijden: Mei tot september, op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 10:00 uur tot 16:00 uur. Midden juli tot eind augustus ook door de weeks geopend.

Giselabahn

Met de nostalgische trein – Gisela-Bahn -Kitzbüheler Alpen” is voor u de romantiek van de “goede oude tijd” teruggehaald.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media