Kaiserwinkl

Kaiserwinkl

Dorpen / Gemeenten


Kaiserwinkle heeft bergen, meren, dalen.
In de regio Kaiserwinkl en haar dorpen kan je een stukje Tirol vinden, mooier kan het eenvoudigweg niet zijn.

Bergen, meren, dalen en al datgene wat een vakantie zo mooi en fijn kan maken. Ongeacht de tijd van het jaar.

Hier is de gast niet zomaar koning, maar keizer; Vakantiekaiser.

Wat betreft recreatie is hier zowel in de winter als zomers een zeer breed aanbod aan recreatie en evenementen, zoals bijvoorbeeld het voetbalkamp voor kinderen (onder leiding van trainers van de DFB).

Wintersport en Bergsport

Twee mooie skigebieden bieden de wintersporter die de Kaiserwinkl aandoet, veel mogelijkheden voor skiën, snowboarden en andere wintersporten.

Vooral familievriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel geschreven.

Ook sporten zoals Snow Tubing en Snow Biken worden hier aangeboden. Ook Langlaufers (140 kilometer loipen)en Rodelaars zullen hier absoluut aan hun trekken komen.

Skigebieden

Wandelen

Wandelen in de regio Kaiserwinkl is een ervaring die je niet wilt missen. Het is niet alleen een manier om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur, maar ook een kans om je lichaam te versterken en je geest te vernieuwen.

Makkelijke wandelroutes

Route 1

De eerste makkelijke wandelroute die we aanbevelen is de Zahmer Kaiser. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en is ideaal voor beginners en gezinnen.

Route 2

De tweede makkelijke route is de Walchsee route. Dit is een korte, vlakke wandeling rond het Walchsee meer, perfect voor een ontspannen wandeling.

Route 3

De laatste makkelijke route die we voorstellen is de Rodelbahn Kössen route. Dit is een leuke, familievriendelijke wandeling die ook geschikt is voor kinderwagens.

Middelzware wandelroutes

Route 4

De eerste middelzware route is de Wandberg route. Deze route biedt een uitdaging voor de iets meer ervaren wandelaar en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende Alpen.

Route 5

De tweede middelzware route is de Rauschberg route. Deze route biedt een uitdagende klim en beloont de wandelaar met een prachtig uitzicht op de Kaiserwinkl

Route 6

De laatste middelzware route is de Unterberghorn route. Deze wandeling is een perfecte keuze voor degenen die een uitdagende klim en adembenemende vergezichten zoeken.

Moeilijke wandelroutes

Route 7

De eerste moeilijke wandelroute die we aanbevelen is de Stripsenjoch route. Deze route is voor de ervaren wandelaar die op zoek is naar een echte uitdaging.

Route 8

De tweede moeilijke route is de Wilder Kaiser route. Dit is een uitdagende route die een goede conditie en ervaring in bergwandelen vereist.

Route 9

De laatste moeilijke route is de Ellmauer Halt route. Deze route is voor de meest avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar een intensieve klim en onvergetelijke uitzichten.

Mountainbike

De Kaiserwinkl is een regio met enorm veel mogelijkheden om te mountainbiken.

Natuur

Ook is het door de centrale ligging erg gemakkelijk om de omliggende dorpen en dalen met de mountainbike te bezoeken, of om de bike mee te nemen met de zomerlift om hoog in de bergen deze mooie sport te beoefenen.

Populaire mountainbikeroutes

In de regio zijn talloze mountainbikeroutes die je hart sneller doen kloppen. Enkele van de meest populaire routes zijn de ‘Walchsee Circuit’, een uitdagende tocht met prachtige uitzichten op het meer, en de ‘Unterberghorn Trail’, die je meeneemt naar een aantal van de meest spectaculaire uitzichtpunten in de regio.

Makkelijke fietsroutes in de Kaiserwinkl

Top routes voor beginners

Voor beginners biedt de Kaiserwinkl enkele uitstekende routes die je op een ontspannen manier kennis laten maken met het fietsen.

Een van de beste routes voor beginners is de ‘Kaiserwinkl Tour’. Dit is een relatief vlakke route die rond het prachtige meer van Walchsee loopt. Het is perfect om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en om je comfortabel te voelen op de fiets.

Een groot aanbod aan bezienswaardigheden.

De Ferienregion Kaiserwinkl heeft mede dankzij haar centrale ligging, een groot aanbod aan bezienswaardigheden en uitstapjes.

Al dan niet in de omliggende dalen.

Ook worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Niet alleen in de zomer, maar ook ’s winters.

Tourismusverband

Adres: Postweg 6 6345 Kössen
Telefoon: +43 501100
Email: info@kaiserwinkl.com
Internet: http://www.kaiserwinkl.com

Accommodaties Kaiserwinkl

In Kaiserwinkl kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

snowtrex.nl (€179,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media