Kaiserwinkl Mountainbike ©Tirol Werbung / Marshall George

Kaiserwinkl Mountainbike

Mountainbike

Officiële routes

Habersau – Feldalm
Start Centrum Walchsee
Lengte: 12,5 kilometer
Rijtijd: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 650 meter
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Over de Hauptstraße richting Kössen tot Seehotel Brunner. Rechtsaf, langs Gasthof Essbaum, over de brug tot aan de kruizing Weissenbachhof. Hier links en na 100 meter rechts richting Raineralm. 3,5 kilometer langs de Weissenbach en na een korte klim naar de Raineralm. Verdere 3,5 kilometer over licht stijgend almgebied. De laatste 3 kilomter naar de Feldalm zijn sterk stijgend, en vergen een goede conditie.

Gwirchtalm
Start Centrum Walchsee
Lengte: 8,5 kilometer
Rijtijd: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 400 meter
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar
Bundesstraße richting Kufstein tot aan de Spar, linksaf langs de tennisbanen. ± 1 kilometer richting Lippenalm tot aan de parkeerplaats, rechtsaf richting Gwirchtalm. Op de alm over een stijging richting Habersauertal naar de Raineralm, langs de Weissenbach weer terug naar Walchsee.

Fietsweg Miesberg – Seerunde
Start Centrum Walchsee
Lengte: 10 kilometer
Rijtijd: ± 1 a 1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: licht
In noordelijke richting, langs de golfbaan, dan de 2e afslag rechts tot aan Seetal en van hier over de autostraat naar Durchholzen tot aan Gasthof Liftstüberl. Rechtsaf en via Öd rond het meer.

Biketrail Tirol

De Bike Trail Tirol is met 800 kilometer lengte de langste mountainbikeroute van de Alpen. 2 Etappes lopen door de Kaiserwinkl.

Etappe 1
Van Kufstein naar Kössen.
Etappe 2
Van Kössen naar Kitzbühel.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media