Kitzbuheler Alpen ©Tirol Werbung / Neusser Peter

Kitzbüheler Alpen Brixental

Dorpen / Gemeenten

Kitzbüheler Alpen Brixental is bekend vanwege het mooie berglandschap.
De markante Kitzbüheler Horn (1.196 meter) domineert het mooie berglandschap in de Ferienregion Kitzbüheler Alpen – Brixental.

Het Brixental is dan ook tot ver buiten haar grenzen bekend om de charme van dit gebied, met haar karateristieke gastvriendelijkheid.

Het aanbod van vakantievoorzieningen voor sport en recreatie in deze regio is enorm groot, en vooral afgestemd op gezinnen en kinderen.

En dat is toch wel wat anders dan in veel andere bekende vakantiegebieden!

Ook talrijke evenementen worden hier ieder jaar georganiseerd om het de gasten naar hun zin te maken.

En dat lukt in dit heerlijke gebied, absoluut!

Wintersport en Bergsport

Wintersport in de Kitzbüheler Alpen – Brixental, dat is toch iets aparts.

Westendorf en Brixen im Thale hebben beide hun eigen toegang tot het grootste samenhangende skigebied in Oostenrijk, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, en vanuit Kirchberg kom je gemakkelijk op de pisten in Kizbühel.

Wintersport puur dus.

Skigebied

Wandelen

Het Brixental, genesteld in het hart van de Kitzbüheler Alpen, is een echte schat voor liefhebbers van de natuur en wandelen. Deze prachtige regio combineert traditionele charme met adembenemende landschappen, waardoor het een favoriete bestemming is voor wandelaars van alle niveaus.

Van de glooiende groene heuvels tot de schilderachtige bergtoppen, Brixental biedt een diversiteit die zeldzaam is. Elk seizoen voegt een nieuwe laag van schoonheid toe aan het landschap, waardoor je keer op keer terug wilt komen.

Drie makkelijke wandelroutes

Een van de gemakkelijkste routes is de “Brixentaler Sonnenuhr”. Deze route neemt je mee door het prachtige dal met minimale stijging.

Een andere eenvoudige route is de “Kapplweg”. Deze pad neemt je mee door bossen en velden, perfect voor een ontspannende wandeling.

De “Filzalmsee” is een gezinsvriendelijke route. Met zijn prachtige uitzichten en makkelijke paden, is deze route ideaal voor gezinnen en beginnende wandelaars.

Drie middelzware wandelroutes

Voor de meer avontuurlijke wandelaar is er de “Brixen im Thale”. Deze route biedt een uitdaging met zijn steile paden en hoogteverschillen.

De “Kirchberg in Tirol” is een andere middelzware route. Deze route combineert natuurlijke schoonheid met een beetje uitdaging.

De “Hochwildalm” is een prachtige route die je de kans geeft om de hoge toppen van de Kitzbüheler Alpen te zien.

Drie uitdagende wandelroutes

Voor de ervaren wandelaars is er de “Wildseeloder”. Deze uitdagende route is een ware test voor je uithoudingsvermogen en vaardigheden.

De “Kitzbüheler Horn” is een andere uitdagende route. Met zijn steile paden en hoge toppen, biedt deze route een echte uitdaging voor de ervaren wandelaars.

De “Großer Rettenstein” is een van de meest uitdagende routes in Brixental. Deze route is niet voor de lichtvoetige, maar het uitzicht aan de top is het allemaal waard.

Lärchenbergalm ©Tirol Werbung / Hörterer Lisa

Mountainbike en fietsen

Mountainbiken en fietsen in de regio Kitzbüheler Alpen Brixental is een van de meest opwindende ervaringen die je kunt hebben. De rustgevende natuur, de adembenemende uitzichten en de verscheidenheid aan routes maken het tot een paradijs voor zowel fietsers als mountainbikers.

Makkelijke fietsroutes

De eerste makkelijke fietsroute begint in het dorp Brixen en volgt een rustige, vlakke weg langs de rivier. Het is perfect voor gezinnen en beginnende fietsers.

De tweede route gaat door het charmante dorpje Westendorf en biedt een adembenemend uitzicht op de Alpen.

De derde route leidt je door het glooiende landschap van Kirchberg, waar je kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de typische Tiroolse huizen.

Middelzware mountainbikeroutes

De eerste middelzware route biedt een combinatie van technische afdalingen en uitdagende beklimmingen in de buurt van Hopfgarten.

De tweede route neemt je mee door de prachtige bossen van Kelchsau, waar je kunt genieten van een variëteit aan terreinen en adembenemende uitzichten.

De derde route gaat omhoog naar het adembenemende panoramapunt op de Hohe Salve, een ervaring die je niet mag missen.

Uitdagende mountainbike trials

De eerste uitdagende mountainbike trial daagt je uit met steile beklimmingen en technische afdalingen rond het gebied van Kitzbüheler Horn.

De tweede trial brengt je naar het hoogste punt van het Brixental, de Wilder Kaiser, waar je je vaardigheden kunt testen op ruige bergpaden.

De derde trial, bekend als de ‘Big Five’, combineert de vijf grootste afdalingen van Brixental in één ultieme test van uithoudingsvermogen en techniek.

Een leuk en spannend ontdekkingspark.

De vakantieregio heeft een aantal erg leuke uitstapjes voor de bezoekers van de regio in petto.

Het Alpinolino, een leuk en spannend ontdekkingspark.

De Wandau Wadl Weg, een combinatie van natuurleerpad en wellness.

En de Betoverende Filzalmsee.

En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en uitstapjes in deze leuke vakantieregio.

Tourismusverband

Adres: Hauptstraße 8 6365 Kirchberg in Tirol
Telefoon: +43 5357 2000
Email: info@kitzbuehel-alpen.com
Internet: http://www.kitzbuehel-alpen.com

Accommodaties Kitzbüheler Alpen

In de regio Kitzbüheler Alpen kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

dejongintra.nl (€174,00)
snowtrex.nl (€209,00)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

In de regio Kitzbüheler Alpen kunnen we volgende reisaanbieders aanbevelen.

Prijzen vanaf per persoon per nacht, of vanaf per week.

Appartementen en vakantiehuisjes o.a. bij:

(Klik op de naam om de aanbieder te bezoeken.)

dejongintra.nl (€174,00)
snowtrex.nl (€209,00)
Deel ons op social media