St Anton Mountainbike ©Tirol Werbung / Ehn Wolfgang

St Anton Mountainbike

Mounainbike

Alle routes starten bij ARLBERG-well.com en zijn van duidelijke bewegwijzering voorzien.

Stanzeler Radweg
Lengte: 15,6 kilometer
Duur: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 142 meter
Route 6
Over de asfaltstraat van het oude spoortracé naar de Nassereinbahn. Rechtdoor tot de oprit Nasserein. Van hier over de Bundestraße naar de 2e Guhlbrücke. Voor de brug rechtsaf het bos in, over de autobaantunnel en naar beneden richting de Rosanna. Langs de rechteroever tot het aktiviteitscentrum in Pettneu en verder tot Schnann.

Putzenalm
Lengte: 16,2 kilometer
Duur: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 546 meter
Route 768
Over de asfaltstraat van het oude spoortracé naar de Nassereinbahn. Links over de Nassereingasse tot de bron. Verder over de Nassereinerstraße tot in Untergand. Tussende huizen Tali en Andrea voor de bocht naar rechts de straat verlaten en verder door het Gondabos richting Putzenalpe. Van de alm verder in richting westen. Na de brug link Nasserein naar de Nassereinbahn en weer terug naar het uitgangspunt.

Herrenwald – Kapall
Lengte: 16,4 kilometer
Duur: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 689 meter
Route 767
Over de asfaltstraat van het oude spoortracé naar de Nassereinbahn. Links over de Nassereingasse tot de bron. Verder over de Nassereinerstraße, voorbij de Kegelbahn tot de kapel. Linksaf tot Herrenwald. Over de grindweg tot de brug over de Schöngrabenbach. Net voor de brug scherp naar links richting Rodelalm. Bij de afslag Rodelhütte rechtdoor en bij de volgende afslag rechts tot de splitsing. ook hier rechtdoor tot het einde van de weg. Dezelfde weg weer retour.

Rendlalm
Lengte: 14,2 kilometer
Duur: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 570 meter
Route 770
Over de asfaltstraat van het oude spoortracé naar de Nassereinbahn. Rechtdoor tot de oprit Nasserein. Van hier over de Bundestraße naar de 2e Guhlbrücke. Voor de brug rechtsaf het bos in, over de autobaantunnel tot de afslag Stanzertaler Radweg. Rechtsaf de Rendlweg in tot de afslag Moostal. Hier links (bergop) tot de Rendlalm. Terugweg weer tot de splitsing, maar dan linksaf richting Moostal. Over de Moostalweg naar de Rendlbahn en weer terug naar het uitgangspunt.

Verwallsee – Sattelwaldweg – Moostal
Lengte: 17,9 kilometer
Duur: ± 2 uur
Hoogteverschil: 600 meter
Route 773, 772, 772, 771
Door het dorpspark richting westen. Bij de rotonde naar rechts over de oude Arlbergstraße tot de Bundesstraße, en naar rechts tot Hotel Mooserkreuz. Links het Verwalltal in. De weg volgen, voorbij de Stiegeneckkapelle. Volgende afslag rechtsaf richting Maroital. Over de Arlenbach. Bij de volgende splitsing links naar de Verwallsee. Langs de rechteroever tot de Salzhütte. Over de brug en weer terug tot de volgende Rosannabrug. VAN DE BRUG RECHTDOOR over de Sattelwaldweg en rondde Sattelkopf. Een klein stukje over de Moostalbach, dan stijl omhoog naar de Bildstöckli en bij de Moostalweg links dalwaarts tot aan de Rendlbahn. En weer terug nar het uitgangspunt.

Konstanzer Hütte – Heilbronner Hütte
Lengte: 19,6 kilometer
Duur: ± 3,5 uur
Hoogteverschil: 1.008 meter
Route 773
Door het dorpspark richting westen. Bij de rotonde naar rechts over de oude Arlbergstraße tot de Bundesstraße, en naar rechts tot Hotel Mooserkreuz. Links het Verwalltal in. De weg volgen, voorbij de Stiegeneckkapelle. Na de brug over de Arlenbach komt een grote weide. De eerste afslag rechts naar de Verwallsee en de Salzhütte. Vanaf de kleine houten hut naar de brug en linksaf naar de Konstanzer Hütte. Bij de brug voor de Konstanzer Hütte rechtsaf door Schönverwall. Bij de eerste afslag rechtsdoor en voorbij aan de Schönverwallhütte. (Daar begint een Trialweg. Deze duurt ± 45 minuten. De Rosanna oversteken en dan stijl bergop voorbij aan de grenssteen en naar de Heilbronner Hütte. Eventueel kun u hier het Paznauntal of het Montafontal in. Of retour naar de originele route). Terug naar de Salzhütte. Rechts over de brug en aan de zuidkant de Verwallsee voorbij tot de volgende brug. En weer terug naar het uitgangspunt.

Maroi
Lengte: 15,2 kilometer
Duur: ± 1,5 uur
Hoogteverschil: 428 meter
Route 773, 775
Door het dorpspark richting westen. Bij de rotonde naar rechts over de oude Arlbergstraße. Na ± 200 meter (bij Hotel Mooserkreuz) linksaf in het Verwalltal. Over de asfaltweg, en voorbij de Stiegeneckkapelle. Bij de volgende splitsing rechtsaf het Maroital in. De weg volgen tot de jachthut Maroi. Dezelfde weg ook weer terug.

Darmstädter Hütte
Lengte: 26,2 kilometer
Duur: ± 3 uur
Hoogteverschil: 1.084 meter
Route 773, 775
Door het dorpspark richting westen. Bij de rotonde rechtdoor over de Steißbach en lngs de Lott-Parkgarage, tot de brug bij de Rendlseilbahn. De Rosanna oversteken, en de grindweg in over de Lehngang. Steeds verder bergop tot Bildstöckli. Hier wordt het vlakker tot de wegsplitsing “Tritschalpe” (Jauenstation). Van hier verder omhoog , langs de ROfallalm en Kartelboden tot de Darmstädter Hütte. Dezelfde weg retour.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media