St Anton Zomersport en Recreatie ©Tirol Werbung / Mallaun Josef

St Anton Zomersport en Recreatie

Hengelsport

Vissen is in de Ferienregion St Anton teken van goede stijl!

St Anton am Arlberg
In de Rosanna en in de Verwallsee bijten beek-, regenboogforellen en riddervissen. Het heldere water, en de zuivere lucht zorgen voor een enorm prettig hengelsportavontuur.

Gasten die in St Anton verblijven mogen vissen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Raiffeisenbank, Herr Stefan Schneider Tel.: +43 5446 23210. Maximaal 4 kaarten per dag.

U krijgt de viskaart alleen op vertoon van de gästekarte, en het bewijs dat u in oostenrijk mag vissen.

Pettneu / Schnann
Vissen kan in de Rosanna, van “Giesi-Bch”tot de oostenlijk visgrens, in Schnann (ook in het Montafondal), en het gebied bij de spoorbrug. Vissen met blinkers is niet toegestaan.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
Restaurant Kirchplatz’l in Pettneu, Tel.: +43 5442 8202
TVB Informatie in Pettneu, Tel.: +43 5448 8221

(Berg)klimmen

Uniek in de Ferienregion St Anton am Arlberg is de enige winter-klimmogelijkheid in Tirol. In het Rendlgebied ligt deze 850 meter lange “Winterklettersteig”, gezekerd met staaldraad en een wondermooie klimroute. Meer informatie bij de Skischolen in St Anton am Arlberg.

Arlberger Klettersteig
Een wel zeer goede conditie en innerlijke rust heeft u nodig als alpinist, om deze klettersteig te bedwingen. De ± 3 kilometer lange en op ± 2.500 meter hoogte gelegen route in St Anton am Arlberg behoort tot de 5 mooiste, maar ook moeilijkste, touren in de Alpen.

Ook in de winter zijn er mogelijkheden om te klimmen. Meer informatie hierover bij het Tourismusburo.

Schnanner Klamm en klimtuin
Imposant torent in het noorden van Schnann die wilde Schnanner Klamm (kloof). Een natuurmonument, dat in de laatste jaren met veel liefde en toewijding voor wandelaars en klimmers toegankelijk werd gemaakt. Er zijn 42 routes in de moeilijkheidsgraden 3 tot 9. De gehele route is voorzien van zekeringen.

Klimtuinen Darmstädter Hütte
Bij de Darmstädter Hütte en de machtige Kuchenspitze (3.148 meter) zijn 3 klimtuinen met in totaal 25 routes.

Hochseilgarten Verwalltal
Direkt aan de over van de Rosanna ligt een uitdagend klimpark voor diegene die graag tussen bomen door op 6 meter hoogte klimt en klautert. Het parcours loop over 8 verschillende delen.
Aanmelding direkt bij het Zomer aktief buro in de voetgangerszone of via Tel.: +43 5446 3937.

Waterpret

In het hart van St Anton am Arlberg ligt een uiterst modern evenementen- en congrescentrum ARLBERG-well.com. Met een wel zeer uitgebreid recreatieaanbod.

Het overdekte zwembad heeft naast de binnenbaden een verwarmt buitenbad. Het buitenbad is via het uitzwemkanaal verbonden met het binnenbad.

Waterval, Whirlpool en stromend water zijn geheel naar uw wensen ingericht. Het kinderbad, met glijbaan en spoeiers zorgen voor veel waterpret bij uw kinderen.

Zomeropeningstijden: in de periode 13 juni tot 27 september dagelijks van 09:00 uur tot 21:00 uur.

Informatie en prijzen: ARLBERG-well.com 6580 St Anton am Arlber Tel.: +43 5446 4001 wellness@arlberg-well.com

Paardensport

Paardenslee

Op bestelling (vooraanmelding) kunt u een slederit maken door het Verwalltal. De route loopt vanaf Hotel Mooserkreus naar Rasthaus Verwall.
Informatie: +43 5446 2380

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media