Zillertal Arena Bezienswaardigheden

Arena Coaster

Het nieuwe rodelplezier in het Zillertal, met niet alleen een rodelbaan (voor kinderen), maar ook een avonturenspeeltuin. De eerste Alpenachtbaan in Zell am Ziller.

Zillertalbahn

De stoomlokomotieven zijn in de zomer dagelijks onderweg van Jenbach naar Mayrhofen. In de wintertijd, tijdens kertmis en oud en nieuw, en iedere woensdag van midden januari tot midden maar, en met pasen.

Goudmijn

Neem deel aan het grootste avontuur dat u ooit bent begonnen, en bezoek de sporen van de goudzoekers van vroeger.

Zillertaler Höhenstraße

De Zillertaler Höhenstraße met een lengte van 48 kilometer, behoort tot de mooiste alpenstraten van Oostenrijk.

Planetarium en sterrenwacht

Een blik door de telescoop werpen, en verre werelden zien. Planetarium-Sternwarte Königsleiten, Königsleiten 29 5742 Wald im Pinzgau.

Krimmler Wasserfälle

De watervallen zijn het enige internationaal beschermde natuurmonument in Oostenrijk. Geopend van midden april tot eind oktober.

Holzerlebniswelt

Bekijk de techniek van de modernste biomassacentrale van Europa.

Beleveniskaasmakerij Zillertal

Op 6000m² en 11 stations kunt U in de eerste beleveniskaasmakerij van Tirool de wereld van de melkverwerking en kaasproductie live, multimediaal en zeer aanschouwelijk beleven.

Ouders met kinderen, individualisten en groepen zijn uitgenodigd, de arbeidsproces van een kaasmakerij op een geheel nieuwe en nog nooit daar geweeste aard te beleven.

Das Naturparkhaus Zillertaler Alpen

Sinds 2008 behoort de gemeente Tux officieel tot het hooggebergte natuurpark Zillertaler Alpen. Een natuurpark van maar lifst 379 vierkante kilometer.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media