Ferienregion St. Johann Mountainbike

Fietsen

Fietsweg St. Johann in Tirol, Hinterkaiser, Rummlerhof, Römerhof, Rettenbach, St. Johann in Tirol.
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar.
Lengte: ± 10 kilometer
Bij de rotonde aan de Loferer Bundesstrasse richting noorden langs de Hinterkaiserweges tot Gasthof Hinterkaiser. Linksaf over de geasfalteerde straat (licht stijgend) tot de Rummlerhof en verder naar de Römerhof. Hier kunt u eventueel naar Going. Vanaf de Römerhof naar de Granderhöfen. Verder rechts blijven tot Dorpsdeel Rettenbach en van hier over de rustige straat naar het centrum van St. Johann in Tirol.

Fietsweg Leukentalroute, St. Johann in Tirol, Oberndorf, Römerweg, Kitzbühel, Reith, Oberndorf, St. Johann in Tirol.
Moeilijkheidsgraad: licht tot middelzwaar.
Lengte: ± 39 kilometer
Bij de brug (Kaiserstrasse) linksaf de Schmiedweg in. Na ± 200 meter rechtsaf en dan aan de linkerkant langs de Kitzbüheler Ache (± 4 kilometer). Bij de spoorweg(overgang) linksaf en na ± 200 meter rechtsaf achter Spanplatenwerk Egger langs en verder over de fietsweg via de Römerweg naar Oberndorf, Kitzbühel tot de Hornbanen in Kitzbühel. De Spoorweg over en door de stad richting Schwarzsee. Dan richting Reith bei Kitzbühel. In Reith richting Oberndorf (Bichlau). Van Oberndorf Over Sperten richting het centrum van St. Johann.

Fietsweg Kalksteinroute, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, St. Jakob i. H., St. Ulrich am Pillersee, Waidring, Erpfendorf, Kirchdorf, St. Johann in Tirol
Moeilijkheidsgraad: licht tot middelzwaar.
Lengte: ± 50 kilometer
Van St. johann in Tirol, door Oberhofen langs het vliegveld langs de Boerderijen (Bauergehöften) van Winkl-Sonnseite naar Fieberbrunn. Hier zijn er twee mogelijkheden om naar St. Jakob in Haus te komen. De stijlere en langere weg gaat over Obwall direct naar cenrum. Nadat u naar de andere zijde van het dal bent gegaan komt u bij de Stoeltjeslift op de Buchensteinwand en kunt u verder door de Weiler Flecken. In het dorpsdeel Straß steekt u de Pillerseetal-Landesstraße over (blijf een kort stuk aan de tegenoverliggende kant) en gaat u bij Sport Günther weer naar rechts om in het centrum van St. ulrich naar de naamgever van de regio, de Pillersee te gaan. Langs de rechteroever rijdt u over brede (vaak veel wandelaars) weg naar St. Adolari. Aan de linkerkant is een fietspad naar de romantische Öfenschlucht. Verder over de Pillersee-Landestraße naar het dorpscentrum van Waidring en verder over de Dorfstraße (boven het dalstation van de kabelbaan) richting Steinplatte en onder de weg (B178) door naar de fietsweg rRichting Erpfendorf. Nu richting Enthgrieß (hier weer onder de weg door naar de linkerkant van de weg) en het fietspad richting Erpfendorf volgen. Hier kunt u of direct naar de Grossachendamm richting Kirchdorf of aan dezelfde kant blijven en daarna onder de weg door. Van het centrum van Kirchdorf fietst u aan de linkerkant van de rivier tot Moosen, waar u de Bundesstraße oversteken moet. Nu komt u alweer in het dorpsgebied van St.Johann in Tirol.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media