Tirolwest Zomersport en Recreatie ©Tirol Werbung / Herbig Hans

Tirolwest Zomersport en Recreatie

Outdoor

De vliegberg Venet is vanwege haar thermiek en natuurcoulisse hét ideale uitgangspunt om te starten.

Wie van de hoogte houdt, maar graag met beide benen op de grond wilt blijven, is er een waar klimparadijs in de regio.

Ook vele trendsports zoals rafting, rivertrekking, canyoning… kunnen door de waterratten uitvoerig worden getest.

Bij ons telt de regionaliteit

De regio TirolWest maakt indruk met haar zelf gebrouwde hoogprocentuele schnaps uit de regio Stanzer pruimen, de Landecker versmarkt en één van werelds beste chocolaterie alsmede ook vele routes met haar traditionele restaurants van de regio, welke onderscheidingen voor het gebruik van regionale levensmiddelen hebben ontvangen.

Vakantiegevoel

Herontdekken wat u beweegt, gewoon uzelf zijn en plezier beleven. Tijdens uw vakantie in TirolWest kunt u weer helemaal tot uzelf komen en nieuwe energie tanken. Even de alledaagse sleur onthaasten dat kan tijdens een heerlijke stille wandeling naar de spirituele plaats Kronburg. Deze route leidt u over rustige wandelpaden naar de 4 elementen met baden in het thermale water van Grins. Of u kunt zich op culinaire wijze ontspannen op één van de vele wandelpaden – geniet van onze natuur!

Bergklimmen

Klettergarten Affenhimmel
230 routes tot 80 meter hoogte. De klimtuin Affenhimmel is één van de meest geliefde klimwanden in Tirol. Mogelijkheden voor alle moeilijksheidgraden. Affenhimmel kunt u vinden aan de Bundesstrasse B171 ten oosten van Zams.

Burschlwand
Vanuit het centrum van Zamz in 10 minuten per voet bereikbaar. Moeilijksheidsgraden 6 tot 8.

Klimgebied Steinseehütte
Een ideaal uitgangspunt voor klimmen (in verschillende moeilijkheidsgraden), en genieten van het fantastische uitzicht. Vooral de ‘Steinsee Kletterstieg’ is aan te bevelen (moeilijkheidsgraad B/C).

Paragliding en Drakenvliegen

De Venet heeft een uitstekend termiek, en is daardoor bij o.a. paragliders wereldwijd bekend. Startplaats is het bergstation op 2.212 meter hoogte (de uitrusting mag gratis mee). De landplaats is bij het dalstation op 780 meter hoogte.

Tennis

Tennisbaan Landeck biedt u zowel zomers als ’s winters de gelegenheid om te tennissen. Er zijn bovendien tennisbanen in Zams en Fliess.

Rafting

Sport Camp Tirol is het uitgangspunt voor vele verschillende sporten (Rafting, Kajak, Rivertrekking, Canyoning, Wildwassersurfen, Hydrospeed, Felsklettern, Bergwandern, Gletscherfaszination).

Waterpret

Als u een TirolWestCard heeft, is de entree bij de zwembaden gratis:

Freischwimmbad Landeck
Freischwimmbad Fließ
Freischwimmbad Grins

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media