Tirolwest Bezienswaardigheden ©Tirol Werbung / Hörterer Lisa

Tirolwest Bezienswaardigheden

Slot Landeck

Slot Landeck ligt aan de oude romeinse weg ‘Via Claudia Augusta’, en werd waarschijnlijk in de eerste helft van de 13e eeuw op de rotsen boven de Inn gebouwd.

In 1282 was hier al het het gerecht Landeck.

In de glansperiode waren de ridders van Schrofenstein hier de Heer.

In het museum wordt het verhaal van het slot en het ‘Tiroler Oberland’verteld.

In het slot worden ook vaak evenementen zoals concerten, theater, open-air bioscoop georganiseerd. Het slot is o.a. ook te huren voor je bruiloft.

Archeologisch museum Fliess

In dit museum worden de vondsten uit dit gebied ten toon gesteld. Onder andere de opgravingen bij en aan de ‘Via Cluadia Augusta. Het museum is geopend van 1 mei tot 31 oktober.

Zammer Lochputs

Tirols Mystische Klamm, is geliefd bij jong en oud. U kunt hier de invloed van het wilde water in tirol, op de bergwereld zien, en rondlopen onder en over de watervallen.

Natuurpark Kaunergrat

De door de ijstijd áangelegde natuur in dit natuurpark omvat een veelvoud aan natuur- en kultuurlandschappen, en omvat alle hoogtes van de alpen.

In het informatiecentrum is bovendien de tentoonstelling ‘3000 m verticaal’te zien. Entree met TirolWestCard geheel gratis.

Stokerijdorp Stanz

Stanz in Tirol ligt op een zonnig terras direkt boven de stad Landeck.

Het eerste brouwerijdorp van Oostenrijk is de geboorteplaats van Jakob Prandtauer en op grond van zijn schnaps ook bekend als de regio „stanzer pruimen“.

Stanz is met haar 53 brouwerijen bij 160 huishoudens tot eerste brouwerijdorp van Oostenrijk gekroond.

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, en heeft in de laatste jaren deze prachtige deelstaat vaak doorkruist tijdens vele wandelingen door dal en over bergen. Genieten van het prachtige landschap, de lokale bevolking en de lokale gerechten is daarbij erg belangrijk.

Deel ons op social media